Má megint lebuktak.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
értem,azt az egyszerű tényt hagyod figyelmen kivül,hogy amortizálódik azért az ukrán oldal is rendesen .. nekik sem egyszerű sem a katonát,sem az eszközt pótolni,annyi hogy most ugyanabban a helyzetben vannak mint az oroszok voltak ,hogy nem nagyon van hova hátrálni,viszont ők is fordulhatnak pl a vezetőik ellen,ők is feladhatják lelkileg .. volt is erre példa mikor megadta magát valamelyik gépesített lövész egységük (itt volt a videó) nem lefutott kör ez még egyik oldalnak sem. (az meg természetes hogy dicshimnuszt fognak zengeni az ukrán minden esetben .. mi mást is tehetnének ha fent akarják tartani a morált ? )Nem kell. Azért írtam, hogy a veszteség mértéke a lényeg. Sem a katonát, sem az eszközöket nem könnyű pótolni.
Ez a kifárasztás lényege. Lelkileg feladják, elöljáróik ellen fordulnak. Megbomlik a vezetés. Majd. Az ukrán ott lesz.
Teljesen mindegy, hogy mit fog reagálni a NATO, mert ha beáll a hadi állapot köztünk és az oroszok között, kb fél óra után jön az atom és onnantól kezdve nem lesz győztes senki csak vesztes. Európa (és a világ jelentős hányada) megszűnik létezni.
Ha létrehozzák Ukrajna területén Transnistriáig a szárazföldi összeköttetést, következő céljuk a Kalinyingrád korridor létrehozása.
Ha ennyire nyilvánvalóan beszélek erről az állami TV-ben akkor ez felfogható a háború ideológiai megágyazásának, hasonlóan ami történt Ukrajna esetében.
Kíváncsi leszek hogy a NATO mit fog reagálni ha megteszik.
A 150 ezer 10 %-a 15 000. E körüli veszteségről írnak egy hónap alatt. Kijön a matek. Hogy ez sok vagy kevés? Nézőpont kérdése.Rossz térképet néznek.
Így van. Ott is emberek harcolnak.értem,azt az egyszerű tényt hagyod figyelmen kivül,hogy amortizálódik azért az ukrán oldal is rendesen .. nekik sem egyszerű sem a katonát,sem az eszközt pótolni,annyi hogy most ugyanabban a helyzetben vannak mint az oroszok voltak ,hogy nem nagyon van hova hátrálni,viszont ők is fordulhatnak pl a vezetőik ellen,ők is feladhatják lelkileg .. volt is erre példa mikor megadta magát valamelyik gépesített lövész egységük (itt volt a videó) nem lefutott kör ez még egyik oldalnak sem. (az meg természetes hogy dicshimnuszt fognak zengeni az ukrán minden esetben .. mi mást is tehetnének ha fent akarják tartani a morált ? )
ulippo szelleme ilyen nyomorúságos, bulvárhíres jelzőkkel kommentálja az egyébként is már propagandától csöpögő híreket, amiket hoz. "csodálatos percek" "gyönyörű pillanatok" meg hasonlók.Miért is? A dolgát végzi. Ezt én tudom, és úgy is értékelem. Boki is, akit épp kitiltottak. Most úgy áll, hogy három hivatásos ukrán ügynök áll szemben 30 amatőr de lelkes orosz fannal.
Maxim egy kinai motoros triciklin.Érdekes darab(Maxim?):
Azt mondjuk zsigerből éreztem, hogy a nyilvános számok nem sokat tükrözhetnek, hisz az érintetteknek nem lehet érdeke a valós képességeik világgá kürtölése..Hagyjuk már a GFI-t...Nem lehet megbízható szakmai anyagnak tekinteni az infokat rajta. Így is elég nagy baj, hogy egy ilyen nyílt, ellenőrizhetetlen forrást ilyen mértéken osztanak meg a publikum számára sajtóorgánumok (interneten, TV-ben). Abszolút kvantitatív, ráadásul a számítása (a terület összetettsége miatt) vitatható. Arról nem is beszélve, hogy egyes számadatok pontatlanok: például a rombolóknál hibás az amerikai, de a kínai szám is...
Azt írja a cikkben, hogy az orosz veszteség néhány ezer. Ezért nem jön ki a matek. Ha 90%-nál több a veszteség, az több, mint 15 ezer. Akkor nem néhány ezer, hanem néhány tízezer. Az én matektudásom szerint. Egyébként minden bizonytalan a veszteségekkel kapcsolatosan, sem orosz, sem ukrán veszteségekről nincsen megbízható adat. És innentől kezdve találgatás az egész.A 150 ezer 10 %-a 15 000. E körüli veszteségről írnak egy hónap alatt. Kijön a matek. Hogy ez sok vagy kevés? Nézőpont kérdése.
Nagyobb gond az állomány morális helyzete, motivaltsága. Nem könnyű az embereket harcra kényszeríteni, mikor bármely pillanatban meghallhatnak és egy hónap alatt mindenki látta társait meghalni.
Könnyen zendülés, parancsmegtagadás lehet a könnyebb választás a katonáknak.
Azt én sem.Pont ezért kérdeztem, hogy ezekből a számokból mit kell érteni, vagy mire lehet következtetni. Gondolom a Global Firepower Index az sokkal inkább mérvadó csak ott nem tudom, hogy milyen képlet szerint lehet összesíteni vagy aggregálni több indexet...