Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Sokkal több van nekik.Hozzáértőt kérdeznék, hogy ezek a több ezres darabszámú segélybe küldött eszközök a küldő országnak nem hiányoznak majdan? Egy ekkora tétel mit jelent egy-egy adakozónál? Elenyésző tétel vagy azért megérzi a hadianyagraktár?
Ez simán lehet. Akkor van benne nekik Kínai... Na, maradjunk annyiban uraim, hogy egy szarfos DJI civil pár száz ezres drónon jobb cucc van, mint amit ENGEDNEK LÁTTATNI az oroszok...
Rakja össze mindenki a lényeget... Azért segítek, ha én meg tudom rendelni és venni Kínából, akkor szerintem ők is...
Odessza lesz szerintem a legnagyobb város, amit meg fognak ostromolni. De ha az ukránoknak lenne egy csöpp esze, azonnal belemennének mindenbe amit az orosz kér, rögtön az után hogy Mariupol elesett!
Szerintem nem lesz...
Sokkal több van nekik.
Nem rosszabb a nyugati know-how mint a kínai, dehogy rosszabb!Nem értem, a nyugati know how miért rosszabb, mint a kínai? A kínaiak tisztességesebb üzleti partnerek?
Akkor mi lesz más?
Nem rosszabb a nyugati know-how mint a kínai, dehogy rosszabb!
Az orosznak most a nyugati NINCS. Kínaihoz hozzáfér, mivel a nyugati szankciózza, nem a kínai. Meg a nyugatin kívül minden máshoz is hozzáfér.
Szemben az EU gazdaságának versenyképessége, rövid távon egyáltalán a MŰKÖDÉSE is az oroszok nyersanyag és energiahordozójától függ! Ezt próbálom elmagyarázni már a sokadik posztomban, hogy bár mi keménykedünk (már mint itt nem én, nem Magyarország, hanem az EU, a nyugat), az igazi adu ász nem a mi kezünkben van, hanem az övékben!
Az EU rövid távon NEM képes kiváltani zökkenőmentesen az orosz energiahordozókat, hosszabb távon is HA majd megépülnek a terminálok, a rengeteg LNG szállító hajó (ezek évek!), bukják a versenyelőnyt, a versenyképességet, mert jóval drágább energiával fognak tudni előállítani bármit is!
A nyersanyagr szintén zenész, az oroszok kicsit megfogják a kivitelt nikkelből, aluminium és acél ötvözetekből, és letérdel az EU gép és autógyártása, helló!
Üzemanyag/kőolaj árakat megint kell magyarázzam, milyen hatása van a szállítmányozáson keresztül kb. mindenre? Inflációra?
Erről beszélek, hogy a fasz rossz oldalán vagyunk!
Mindennek az árra amit itt fognak gyártani fel fog menni jócskán. Egyébként a piac az EU-s előállított termékek árát be fogja árazni. Magyarán a piac részben hozzá fog igazodni. "Világpiac"Nem rosszabb a nyugati know-how mint a kínai, dehogy rosszabb!
Az orosznak most a nyugati NINCS. Kínaihoz hozzáfér, mivel a nyugati szankciózza, nem a kínai. Meg a nyugatin kívül minden máshoz is hozzáfér.
Szemben az EU gazdaságának versenyképessége, rövid távon egyáltalán a MŰKÖDÉSE is az oroszok nyersanyag és energiahordozójától függ! Ezt próbálom elmagyarázni már a sokadik posztomban, hogy bár mi keménykedünk (már mint itt nem én, nem Magyarország, hanem az EU, a nyugat), az igazi adu ász nem a mi kezünkben van, hanem az övékben!
Az EU rövid távon NEM képes kiváltani zökkenőmentesen az orosz energiahordozókat, hosszabb távon is HA majd megépülnek a terminálok, a rengeteg LNG szállító hajó (ezek évek!), bukják a versenyelőnyt, a versenyképességet, mert jóval drágább energiával fognak tudni előállítani bármit is!
A nyersanyagr szintén zenész, az oroszok kicsit megfogják a kivitelt nikkelből, aluminium és acél ötvözetekből, és letérdel az EU gép és autógyártása, helló!
Üzemanyag/kőolaj árakat megint kell magyarázzam, milyen hatása van a szállítmányozáson keresztül kb. mindenre? Inflációra?
Erről beszélek, hogy a fasz rossz oldalán vagyunk!
ez egy régebbi videó, sérült gépeket vontatnak Oroszországi javításra.Ezeket így vontatják közúton? Meddig bírja a futómű?
Persze lehet, hogy már repképtelenek az ukrán támadás után.
Nem. Követelnek.S.ggfejnek nevezte a német külügyi bizottság elnökét az ukrán nagykövet - ORIGO
Friss hírek Magyarországról és a nagyvilágból, sport, technika, szórakozás, tudomány, kultúra. Az ORIGO a legfrissebb hazai és nemzetközi hírekkel szolgál olvasói számára.www.origo.hu
És ezután kérnek....
Azért még ott se lőttek szét mindent.Állítólag Mariupol, de furcsán nyugalmas és épp.
Nem vennék rá novicsokot!Sokkal több van nekik.