The United States will ask the U.N. General Assembly to suspend Russia from the Human Rights Council, the U.S. ambassador to the United Nations said on Monday, after Ukraine accused Russian troops of killing dozens of civilians in the town of Bucha.
www.reuters.com
Jól értem? Bizottsági vizsgálat még mindig nem indult, simán eldöntötték, hogy mi történt, pár műholdképpel.
Ráadásul zárjuk is ki őket az emberi jogi tanácsból.
Ha valóban ők követték el, vagy valóban az a bizonyos altábornok/parancsnok, vagy kicsoda, akkor őket elő kell venni, meg kell büntetni. De én még mindig hiányolom a független vizsgálatot, bárki is tette ezeket a szörnyűségeket.
Mint amikor a mariupoli kórház bombázásánál azt akarták elhitetni, hogy egy modell játszott el egy terhes nőt. Aztán kiderült, hogy tényleg modell (pontosabban influenszer), tényleg terhes volt és tényleg abban a kórházban volt.
na, visszakerestem a videót a lányról. Átvette az orosz oldal, és írt egy kis összefoglalót alá, akik nem értenének oroszul:
Emlékeztek még rá? Fontos részletek a mariupoli szülészeti kórház bombázásáról. 1. A szülészeti kórházat az ukrán fegyveresek foglalta el. 2. Az ukrán fegyveres erők elvették az ételt a nőktől. 3. Nem volt légitámadás (senki sem hallotta a repülőgépeket), hanem gránát volt. 4. Szándékosan...
t.me
Lehet, hogy kell hozzá telegram, mert hosszú a videó.
ÖSszefoglaló:
Emlékeztek még rá?
Fontos részletek a mariupoli szülészeti kórház bombázásáról.
1. A szülészeti kórházat az ukrán fegyveresek foglalta el.
2. Az ukrán fegyveres erők elvették az ételt a nőktől.
3. Nem volt légitámadás (senki sem hallotta a repülőgépeket), hanem gránát volt.
4. Szándékosan filmezték különböző emberek, annak ellenére, hogy ő maga kérte, hogy ne filmezzék.
5. Az operatőrök azonnal jöttek. Az AP amerikai hírügynökség egyik munkatársa is filmezett.
Lehet ez is orosz dezinfó, hazugság, nem akarom eldöndeni, csak a lány szempontjából néztem a videót.
A pregnant woman who was injured when a maternity hospital in the Ukrainian city of Mariupol was bombed on Wednesday has died, along with her newborn baby, a surgeon who was treating her confirmed on Monday.
edition.cnn.com
ja, amúgy nem is él