Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ne haragudj!, Én is csak olvasás útján informálódtam, hogy állítólag nem volt Maxar műhold az említett terület felett. Nem értem, ha ez egyértelműen bizonyítható, miért állítanak mást?Március 19-én volt Maxar műhold a közelben. Ukrajna fölött 12:04-12:05 UTC körül járt a WorldView-1.
Te is utánanézhetsz CelesTrakon. Ez éppen saját screenshot, most csináltam:
Az állítás helyesn úgy hangzik, hogy márc.19.én nem volt ott olyan műhold, ami olyan árnyékokat tudott volna fényképezni. Legközelebb április elselyén készíthetette képet, mert akkor járt ott úgy, hogy a villanyoszlopok árnyéka pont úgy állt, mint a referenciaként használt feb.28.i képen. Ezt számítógépes célprogramok képernyőképeivel igazolták az orosz bloggerek.Március 19-én volt Maxar műhold a közelben. Ukrajna fölött 12:04-12:05 UTC körül járt a WorldView-1.
Te is utánanézhetsz CelesTrakon. Ez éppen saját screenshot, most csináltam:
Az állítás az, hogy a Maxar fotók (az árnyékok orientációjából és hosszából kiszámítható módon) nem akkor készültek, mint amit a Maxar, és az ő adataikat felhasználók állítják.Ne haragudj!, Én is csak olvasás útján informálódtam, hogy állítólag nem volt Maxar műhold az említett terület felett. Nem értem, ha ez egyértelműen bizonyítható, miért állítanak mást?
Igen és épp a kalkulációk alapján állítják, hogy nem frankók azok a képek.Az állítás az, hogy a Maxar fotók (az árnyékok orientációjából és hosszából kiszámítható módon) nem akkor készültek, mint amit a Maxar, és az ő adataikat felhasználók állítják.
Ehhez kell egy referencia (pl egy lámpaoszlop), amiről nagyon pontosan tudjuk, hogy milyen magas (szerintem ezt most csak körülbelül tudják, hogy Bucsában például mekkorák a kérdéses lámpaoszlopok).
Utána a kérdéses fotót meg kell vizsgálni például a Suncalc segítségével, és így kideríthető (bizonyos hibahatáron belül, pl a műholdas kép felbontási hiányosságai miatt), hogy mikor készült - nap, óra, perc pontossággal.
Röviden: a fotó készültekor a napállásból, és egy referenciaértékből (pl lámpaoszlop magasságából) megállapítható, hogy mikor készült - így működik a napóra is
Aznap (március 19-én) legalábbis járt ott egy Maxar műhold - ez az én állításom. Egyébként szó szerint kb csak 1 percig volt Ukrajna fölött.
Őő hogyan?
Az Egyesült Államok Szenátusa egyhangúlag elfogadta Ukrajna hitelbérleti törvényét
https://www-ukrinform-net.translate...tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc
(ez az a Lend Lease konstrukció, amely segitségével be volt anno darálva a náci Németország)
Mert többször bejárta a vilagot hogy afrikában az ukrán export hianya miatt éhezés lesz Ők meg nagyon aggódnak az éhező afrikai gyermekekért...a nackók...hááát azért ez így elég hiteltelenül hangzik.Ha felmerül, hogy éhezni fognak, akkor vajon miért exportálnak még mindig??
Csakhogy még mindig exportálnak, talán 1-2 hete volt hír, hogy sokezer tonna gabona indult útnak Ukrajnából vasúton, Nyugat felé (rajtunk keresztül).Mert többször bejárta a vilagot hogy afrikában az ukrán export hianya miatt éhezés lesz Ők meg nagyon aggódnak az éhező afrikai gyermekekért...a nackók...hááát ez így furcsán hangzik.
Megvan!: inkább éheznek ők a fronton, mint az afrikaiak...nem...ez sem jó...
Azért éheznek, mert tény, hogy az oroszok visznek teherautónkon élelmet minden elfogalat területre és, ha ők éhesen kizabálják az oroszokat a készleteikből, akkor nem tudják majd mutogatni az oroszok a sok segélyszállítmányt.
Ezzel is mérnek súlyos csapast az orosz propagandára.
Végre egy kép amin fent van az EVU. Nem értem ilyen környezetben ez miért marad le annyiszor.