W
Wilson
Guest
Már ezek is Ukrajnában vannak...Azthiszem lesz itt nagy csitt-csatt nyugat ukrajnában a lengyel határnál (is), hogy ezek ne jussanak be.
Ausztrália 20 Bushmaster páncélozott járművet adományoz Ukrajnának körülbelül 38 millió dollár értékben.....
Az a döntés, hogy az MRAP Bushmaster PMV páncélozott járműveket Ukrajnába szállítják, a katonai segítségnyújtás leggyorsabb döntése volt Ausztrália történelmében.
Erről a katonaság tájékoztat.
Peter Dutton védelmi miniszter meghívására Scott Winter vezérőrnagy, a szárazföldi erők parancsnoka, Ukrajna ausztrál nagykövete, Vaszil Mirosnyicsenko szemtanúja volt a felszerelés Ukrajnába szállításának, amiről a Facebookon írt .
"Ausztrália 20 Bushmastert ad át 50 millió dollár (38 millió dollár) értékben. Történelmi pillanat” – írta Mirosnyicsenko.
Az ukrán nagykövet szerint ausztrál nemzetbiztonsági szakértők szerint ez volt a leggyorsabb katonai segítségnyújtási döntés az ország történetében
Volodimir Zelenszkij elnök március 31-én felszólalt a parlamentben, és Bushmaster páncélozott szállítójárműveket kért. Másnap reggel Scott Morrison miniszterelnök megerősítette, hogy készen áll ezek biztosítására. Ukrán idő szerint minden egy nap alatt történt. Reggel megkérdeztem, és a nap végére megállapodás született” – mondta Mirosnychenko.
Ausztrália bejelentette azon szándékát, hogy 2022. április 1-jén átadja a Bushmaster PMV páncélozott járműveket Ukrajnának.
Április 5-én vált ismertté, hogy az MRAP Bushmaster PMV első tételét Ausztráliából Ukrajnába szállítják.

MRAP Bushmaster PMV az első tételből a fegyveres erők számára, 2022. április 5.
A Bushmaster PMV egy ausztrál MRAP, amelyet a Thales Australia gyárt. A tömeggyártás 2005-ben kezdődött.
A páncélozott jármű 9 katona szállítására alkalmas. Védelmet nyújt kézi lőfegyverek és akna robbanások ellen (6 kg TNT), amely megfelel a STANAG4569 szabványnak.
Ausztrália több mint 1000 ilyen MRAP-ból álló flottával rendelkezik

Австралія передає Україні 20 бронеавтомобілів Bushmaster вартістю близько $38 млн
Рішення про передачу Україні бронемашин класу MRAP Bushmaster PMV було найшвидшим рішенням щодо виділення військової допомоги в історії Австралії.Про це інформує Мілітарний.На запрошення Міністра оборони Пітера Даттона та у присутності […]