Akkor csak 12 voltam.Hány éves is vagy te, hogy 1920-ban már fiatal voltál?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akkor csak 12 voltam.Hány éves is vagy te, hogy 1920-ban már fiatal voltál?
Firefox 99.0 - eddig mindent vitt.Én a Telegram poszt vastagon szedett szövegét szoktam kijelölni, és rákeresni. Általában fent van a videó YouTubeon vagy Twitteren is.
Ez olyan cuki, hogy közkívánságra újra hozzuk...
Nekem már régebben volt egy olyan érzésem, hogy nem az ukránok állnak a harcok élén. Nagyon jó döntésekkel manőverezik az "ukrán" fél. De gondolom, hogy ezt az orosz vezetés is pontosan tudja. Örülök, hogy te, aki láttál harcot közelről, megerősíted ezt a sejtésemet.Az a véleményem hogy ezeket az akciókat nem az Ukrán fegyveres erők hajtják végre.
Az eddig látott videókból olyan szintű profizmus látható ami sokéves tapasztalatra(!) épül. Kizárt dolog hogy a legatyásodott, kiképzetlen (3-4 hónap), állománnyal ilyen profi módon, ekkora hidegvérrel hajtsanak végre akciókat.
Olyan hadseregről beszélünk amelyik 8 éve nem bír visszafoglalni 2 megyét,parasztoktól,bányászoktól. De most hogy egy komplett orosz hadtest a nyakukba szakadt légierővel, ők hozzák a legmagasabb NATO szintet halogató gerillaharcban, és összfegyvernemi manőverekben.
Zavar van az erőben....
Amiről beszélsz az az offenzíva.Miért hagyjuk? Ez nem kedv kérdése ha az ukránoknak nincs légifolenye akkor hiába álmodoznak öszfegyvernemi manőverező harcról amelynél a támadóéket a harckocsik jelentik akik áttörik az ellenség frontvonalát, nem tudják megvalósítani az orosz légierő tönkre bombázza a HK-t.
Amiről te beszélsz az nem támadó hadművelet....
MBT-ket védekező harcban?
Végül is a lényegét adnák fel a Leo1-nek: a mozgékonyságát.
Mert lássuk be, a páncélvédettség nem az erőssége.
Amúgy ez valami fétis a nyugati médiából hogy vannak "védekező fegyverek"?
Pont egy MBT? Lol.
Egy MBT (még ha papír vékony is és öreg) fő célja a támadás, az áttörés kierőszakolása, a terület foglalása, azaz a támadás.
Szerintem ezt a naiv "védekező harcban használjuk csak" pátoszt tegyuk a "békeharc" mellé a megfelelő polcra: propaganda.
Épp az új "Spanyol polgárháboru" zajlik mellettünk... Remélem tévedek és nem az újabb világégés előjátéka...
Ő is személyesen veszi át az ukrajna hőse címet, mint a sziget védői?Inkább a halált választotta, se hogy a rádióállomás az ellenség kezére kerüljön. Aresztovics szerint a hős utolsó szava a dicsőség Ukrajnának felkiáltás volt.
Ebben egyetértünk, szerintem te azt gondoltad, hogy én a védekező harcon azt értem, hogy a Leo1A5 csak ott gubbaszt valahol a nagy büdös ukrán pusztaságban és várja, hogy valami elékeruljon...Amiről beszélsz az az offenzíva.
Az eggyel (kettővel) nagyobb lépték mint egy szazadnyi harckocsi manővere..
Én meg arra próbállak ráébreszteni hogy a harckocsik védekezése konkrétan támadás lehet csak, különben szép kövér célt ül az ellenfélnek. (lásd azeri balhé)...
Egy lesálláshoz és annak (ha sikeres) hatásának (káosz és zavar a veszteségek mellett) kihasználához is támadni kell és felszámolni amit lehet az ellenségből és üldözni amíg ésszerű.
Nem kiepitett állásából próbálni célba lőni arra aki oda téved...
Tehát a harckocsival végrehajtott védekezés egy aktív mozgáson és támadásokon alapuló manőver sorozat amely nem az ellenséges vonal (ilyen majdhogy nincs is a legtöbb esetben Ukrajnában) áttörése a célja, csak a viszalökés és a előrenyomulás akadályozása.
Az ő feltételeik szerinti béke katonai, politikai vagy gazdasági katasztrófa nélkül lehetetlen az Orosz Föderációban. A Nyugat mindenképpen megpróbálja elintézni ezt a katasztrófát – hangsúlyozza Iscsenko."Nincs lehetőség a békére. Csak a győzelem lehetősége van. Zelenszkijhez hasonlóan, amikor megválasztották, azt mondta: "Békét hozok neked. De ez lesz a mi békénk." És ugyanezt mondta Porosenko. Az amerikaiak most is ugyanezt mondják: „Valóban békét akarunk és arra törekszünk, de a mi feltételeink szerint békének kell lennie" – mondta a politológus. biztos.
Az államokat egy nagyon következetes, hozzáértően dolgozó elit irányítja. Biden és Kamala olyanok, mint Zelensky, a bohóc. Ő is azt hiszi, hogy ő Bonaparte, de valójában nem dönt el semmit. És még azt sem dönti el, hogy „él-e vagy hal” – biztos benne Iscsenko."Egyértelmű, hogy Biden egy vicces öregember. És világos, hogy Biden nem kormányozza az Egyesült Államokat. És az alelnöke nem kormányoz. Ha ők ketten kormányoznák az Egyesült Államokat, akkor egyszerűen nem léteznének. a nevét, de este nem tudja, hogy kicsoda, a második pedig születésétől fogva nem jutott eszmélethez, nem tudnak egy hatalmas atomerővel gazdálkodni” – hangsúlyozza Rosztiszlav Iscsenko.
Hát ha ön ezt most kezdi észrevenni akkor mélyedjen el abban hogy miért szól hozzá annyit.Az a véleményem hogy ezeket az akciókat nem az Ukrán fegyveres erők hajtják végre.
Az eddig látott videókból olyan szintű profizmus látható ami sokéves tapasztalatra(!) épül. Kizárt dolog hogy a legatyásodott, kiképzetlen (3-4 hónap), állománnyal ilyen profi módon, ekkora hidegvérrel hajtsanak végre akciókat.
Olyan hadseregről beszélünk amelyik 8 éve nem bír visszafoglalni 2 megyét,parasztoktól,bányászoktól. De most hogy egy komplett orosz hadtest a nyakukba szakadt légierővel, ők hozzák a legmagasabb NATO szintet halogató gerillaharcban, és összfegyvernemi manőverekben.
Zavar van az erőben....
Monarch...
Inkább ne ragozzátok mert úgysem értek a végére, ez egy külön szakma amit sokáig kell tanulni és akkor is csak elméletben lehetsz esetleg profi, feltéve ha nem veszel részt valamijen fegyveres konfliktusban ahol használnak harckocsit.Ebben egyetértünk, szerintem te azt gondoltad, hogy én a védekező harcon azt értem, hogy a Leo1A5 csak ott gubbaszt valahol a nagy büdös ukrán pusztaságban és várja, hogy valami elékeruljon...
Igen egy védekező harcban is vannak támadó hadmozdulatok, és bizony használják/használták a harckocsikat mozgó tüzérségi állásként a háborúk során...
Szemből azért egy T64 BVM-nek mai szemmel sincs annyira rossz páncélzata szemben a leo1-essel!Persze, szerinted az ukránok eddig hogy vették be az ukrán gépesített haderőt és a harckocsijaikat bizony védekező harcban szó sem volt semmilyen áttoresről amire eredetileg szánták a HK-t...
Azokat, akik megveszik, ne sajnáljuk és ne féltsük már! Nem szorulnak rá.
Nézd, én ezt láttam egy amerikai tudományos csatornán. Már nem emlékszem pontosan rá, de talán 40 fős vagy negyven család ellátására volt alkalmas. Homályos!
Mit jelent az, hogy homogén ami ellenségkép. Ki beszélt itt erről? Azok számára elérhető, akik meg tudják és akarják fizetni. Ennyi. Ha önjárókat tudnak a Marsra juttatni, amelyek ott sok éven keresztül tevékenykednek, nem hiszem, hogy egy ilyen élőhely megalkotására ne lennének megfelelő tudományos és technikai megoldások. Egyébként meg keress rá az interneten, biztos van róla fent anyag, videó. Azután érdemes erről beszélgetni.