Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Forrás: a horikeris csipet-csapat. Annyira örülök, h ők megfelelnek az ajrópai értékeknek, és ezért ők a leghitelesebb forrás Ukrajnában.Vegyi fegyvert vethettek be az oroszok Ukrajnában!
Hétfő este 8 és 9 óra környékén az orosz megszálló erők ismeretlen eredetű mérgező anyagot vethettek be ukrán katonák és civilek ellen Mariupolban, amelyet egy pilóta nélküli repülőgépről dobtak le a Bloomberg szerint. Az áldozatoknál a hírek szerint légzési nehézség alakult ki. Később Volodimir...www.portfolio.hu
Érdekes, ha igaz.
A visszaadott ukrán hadifoglyokat visszaküldik harcolni.Merhetetlen... Vicces. Ja nem.
Eddig (fel)merhetetlen - de szo szerint - azon hadifoglyok szama akiket a genfi konvenciot sarba tiporva megkinoznak, kivegeznek.
Mas: ha valaki tudja, kerem tegye kozkinccse, mit mond a hadijog a harci korulmenyek kozt fogsagba esett, vagy a puszta eletet menteni kivano s ennek okan magat megado s ezaltal magat hadifogsagba helyezo katonak eseteben, egy fogolycsere utjan hazajuto katonak milyen statuszba kerulnek?
Ujra harcba kuldhetok (kotelezhetok vagy onkentes alapon mehetnek) vagy sem? A kerdes legitim, mert ilyen alapon az ukran fogsagba esett, majd onnan elve !! de megvakitva, megcsonkitva hazatero orosz katona messze nem ugyanaz a kategoria mint a lelkiismeretes orvosi ellatasban reszesult vagy epp sertetlen, a konvencio minden betujet betartva fogvatartott majd hazabocsajtott ukran baka.
Szoval a makkegeszseges 267 + 150 ukran tgy legkozelebb hol bukkanhat fel egy fogolycsere utan? Otthon fog hadikotvenyt arulni, harcmezore kuldhetik ujra haknizni, ahol esetleg meg is hal, vagy ujra fogsagba esik?
Ha a fent leirt egy orosz, max egy veterankorhazban, de van e erre kulon nemzetkozi egyezmeny?
A nagybirodalmi gőg még bennük van.Én még nem olvastam olyan háborús eseményről amiben a britek részt vettek és nem hozták a saját egységeiket feleslegesen nehéz helyzetbe a hírszerzés által.A brit hírszerzés szerint a következő 2-3 hétben fokozódnak a katonai akciók DonbászbanОперация Z: Военкоры Русской Весны
По мнению британской разведки, активизация военных действий на Донбассе начнется в ближайшие 2-3 недели t.me/RVvoenkort.me
t.me/RVvoenkor
--
Ezek a brit hírszerzők ezért kapnak pénzt? Eddig sosem tudtunk meg tőlük olyat, amit ne tudnánk már 1 hete.
Huhh, megnyugodtam, hogy a legobjektív, legfüggetlenebbek vizsgálódnak... ismét... Amúgy hol az EU? (nem mintha bármit jelentene, csak kérdezem. Vagy az EU-t ukráíni képviseli már?)Ukrajna, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok hatóságai közölték, hogy ellenőrzik a vegyi támadásról szóló információkat.
Folyamatosan semmisítik meg őket nem ok nélkül vinnyog zselé a még többért ! De a lényeg csak ATGM-el és MANPADSS-el nem lehet háborút nyerni !De folyamatosan kapják a fegyvereket a Nyugattól. Azt nem tudni, mennyi ér célba ebből! Azon csodálkozom, hogy az oroszok az Ukrajnába érkezéskor miért nem semmisítik meg. Igaz, azt írták, hogy nem egy csoportban szállítják, meg fedezik különféle civil és egyéb járművek segítségével, de végül egy helyre kell érkezniük.
Ki láthat itt tisztán. Aztán lehet, hogy a katonai elemzők tisztán látnak, csak én nem tudom felfogni azt, amit mondanak.
Ukrajnába érkezéskor? Hogy tudnák megsemmisíteni amikor beérkezik a szállítmány Lvivbe, a lengyel határon át?De folyamatosan kapják a fegyvereket a Nyugattól. Azt nem tudni, mennyi ér célba ebből! Azon csodálkozom, hogy az oroszok az Ukrajnába érkezéskor miért nem semmisítik meg. Igaz, azt írták, hogy nem egy csoportban szállítják, meg fedezik különféle civil és egyéb járművek segítségével, de végül egy helyre kell érkezniük.
Ki láthat itt tisztán. Aztán lehet, hogy a katonai elemzők tisztán látnak, csak én nem tudom felfogni azt, amit mondanak.
Erre gondoltam: ...Mit keres Moldáviában Kovászna megye? Az Székelyföldön van, a Kárpátok nyugati oldalán, Erdélyben. Oda, hogy jutnának el az ukrik?
Egyébként tényleg van egy bazi nagy lőszerraktár arrafelé.
Roni csíplek de nem ok nélkül szoktalak oltani ! Ha nem tapasztaltad még akár csak 14,5 géppuska vagy 75mm BMP 1 tűzkiváltását 30m-en belülről akkor fogalmad se lehet azok durva mivoltáról . Én T-72 tüzelést gyakorló téren vagy 300m-ről éltem át de úgy is döbbenet ! A cső előtt a por vagy 50-100m-en felkavarodik és olyan lesz a lőirányba a talaj mintha vizesárok lenne bele vájva ! Nagyon dulva ! Legalábbis én aki vadászként hozzá voltam szokva villámló bothoz , tátotam a számat ! Hogy kiduguljon a fülem !Nem gondoltam volna hogy ennyire szétmennek az ott áldogálók !
Azt hittem megússzák pár kicsi szilánkkal még ha meg is halnak de így szétszóródni !!
Ammónia vagy kén hidrogének.Szervusztok! Új vagyok. Jövetelem oka, hogy itt a legfrissebb az ukrán háború info.
Köszönöm Nektek ezt a nagy aktivitást!
Kérdésem: az azovstal pincerendszerben lévő emberállományt katonailag hogy a legegyszerűbb "kicsalogatni?
Melyik megoldás ad legkevesebb "járulékos veszteséget"? Van pl. olyan ártalmatlan bűz, ami nem elviselhető, de a civil életben is van.