Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akkor mar meg is javitottak oket? Gyors volt. Koszi.Ukrajnába visszafelé szerintem egyértelmű.
Ha a csehek ezt felajánlották, akkor szerintem rendelkeznek ezzel a képességgel.A cseh hadseregben és a cseh hadiparban én úgy tudom, soha nem is volt T-64-es. Oké, hogy megkaphatják az ukrán dokumentumokat, mindet, de picit irracionális. (Olyan feeling, hogy a cseh hadipar ismeri a T-72-est és van belőle az ukránoknál vagy 1000+ kaszni, de ne ezzel kezdjék, mert a T-64 nemzeti büszkeség, amivel megmutatták az oroszoknak, hogyan kell tankot gyártani.)
Már napok óta ezt szajkóztam, hogy Barvinkovje irányába törnék előre az oroszok helyébe és nem ahol a nyugati elemzők szajkózták állandóan. Sokkal nyíltabbnak tűnik arra a terep és sokkal szélesebb arcvonalon tud egy ekkora páncélos erő szétbontakozni.
Oke, de szerintem szamoljak, illetve szerintem nem javitjak meg ilyen gyorsan, akkor foleg cseh tankok mennek ukrajnaba, nem rossz ukran megy vissza. Koszi.Nem nehéz....
A csehekhez kimegy a roncstank, visszafele- ukrajnába - meg megy a jó tank, meg a csehek készlete.
Ügyes. Senki meg nem számolja, hogy mennyi jött és mennyi megy vissza.
A fotelharcászok és a karosszékstratégák szerint is Izyum-herszon vonalon kell zárni a nagykatlant. Azután lehet darabolni, darabolni, darabolni....meg zsákolni...A donbaszi offenzívával kapcsolatban az a véleményem, hogy engem komolyan meglepne, ha az oroszok nem zsákolnák,be az Ukránokat Donbaszban, nyugati segítség ide vagy oda.
MindkettőNa, most akkor a Fekete-tengeri flotta zászlóshajója egy kivénhedt, jelentéktelen teknő volt?
Egyre jobb lesz a helyzet....
Az igazság kedvéért azért én még hozzáteszem, hogy ha nem inkompetens a flotta vezetése és a legénység, akkor talánMindkettő
Ezeket a konzervdobozokat akarják küldeni?Az is hülye aki beleül,ezt a 14.5 is átcsapja.
Erről beszéltem én is elegánsan meg lehet oldani a dolgokat pl. nálunk is lehet pzh-val gyakorlatozni véleltéenül itt marad 31 db D-20 is mehet gyakorlatra Lengyelországba T72 -vel együtt Leo 2 A4 is jöhet ide gyakorlatra véletlenül itt marad soroljam mégNem nehéz....
A csehekhez kimegy a roncstank, visszafele- ukrajnába - meg megy a jó tank, meg a csehek készlete.
Ügyes. Senki meg nem számolja, hogy mennyi jött és mennyi megy vissza.
Az európaiak és az észak-amerikaiak többsége támogatja az Ukrajnának nyújtott segélyt és az Oroszország elleni szankciókat - Ipsos felmérés
Az európai és észak-amerikai emberek többsége egyetért azzal, hogy országaiknak segíteniük kell Ukrajnának, és a szankciókat tartják a helyes eszköznek Oroszország befolyásolására - állapította meg az Ipsos közvélemény-kutató cég egy nagyszabású felmérésben.
Március végén és április elején az Ipsos 19 000 embert kérdezett meg 25 európai, ázsiai és amerikai országban, valamint Dél-Afrikában és Ausztráliában.
Az eredmények röviden a következők:
▪️A megkérdezettek átlagosan 68%-a úgy véli, hogy ha most nem teszünk semmit, az arra ösztönzi Oroszországot, hogy Ukrajnán kívül más országok ellen is katonai lépéseket tegyen.
▪️Az emberek 72%-a pedig ellenzi, hogy országa katonai beavatkozzon a konfliktusba.
▪️A válaszadók átlagosan 36%-a támogatja, hogy országa fegyvereket küldjön Ukrajnának, és 33%-uk támogatja az ukrán hadseregnek nyújtott pénzbeli támogatást. Európában és Észak-Amerikában a többség a katonai segítségnyújtás mellett van.
▪️ Ezzel szemben átlagosan csak 17% támogatja, hogy katonáikat Ukrajnába küldjék.
A megkérdezettek 74%-a úgy gondolja, hogy országának be kellene fogadnia az ukrán menekülteket.
▪️82%-uk úgy érzi, hogy az ukrajnai háború az egész világot fenyegeti, 61%-uk pedig úgy érzi, hogy kifejezetten az ő országát fenyegeti. Az Ukrajnától távol eső Japánban 87% látja ezt a veszélyt, Lengyelországban 77%.
BBC News | Русская служба
Большинство европейцев и североамериканцев поддерживает помощь Украине и санкции против России - опрос Ipsos Большинство жителей Европы и Северной Америки согласно, что их страны должны помогать Украине, и считает санкции правильным способом воздействовать на Россию - к таким выводам пришла...t.me
Szerintem ez egy ködösítés.Jobb helyen lett volna az itt a D-20-ak helyett. No comment…..
Hogy mit kötnek egy pickup mögé?Szerintem ez egy ködösítés.
A tweetben szereplő 3 ország egyikének nincs is M777-e.
Az angolok sohasem vették meg.
Az M777 csak feltételezés, illetve szándékos félrevezetés
Ugyanakkor rákeresve a hírre azt találtam, hogy a kanadaiak 2 típusára is hivatkoznak.
A C3 pedig az a "kaliber", ami más néven ugyan, de mind3 országban jelen van, és ráadásul jelentős mennyiségek vannak belőle letárolva, és legalább ezek szinte mind feleslegek. (l119, m119, C3)
A löszer kicsi, és könnyen szállítható akár civil járművekben is.
De magukat az ágyúkat is csak egy pickup mögé kötik, és hopp.
Nem gondolom, hogy a kanadaiak könnyen megválnának attól a kevés M777-től, ami van nekik.
Mindenesetre érdekes lesz látni, hogy mire mennek az ukránok a lesajnált vontatott tüzérséggel.
A gerilla taktikának különben szerintem a 105-ösök jobban megfelelnek.
Sry, de nettó butaság, amit írsz.Szerintem ez egy ködösítés.
Ugyanakkor rákeresve a hírre azt találtam, hogy a kanadaiak 2 típusára is hivatkoznak.
A C3 pedig az a "kaliber", ami más néven ugyan, de mind3 országban jelen van, és ráadásul jelentős mennyiségek vannak belőle letárolva, és legalább ezek szinte mind feleslegek. (l119, m119, C3)
Nem gondolom, hogy a kanadaiak könnyen megválnának attól a kevés M777-től, ami van nekik.
Mindenesetre érdekes lesz látni, hogy mire mennek az ukránok a lesajnált vontatott tüzérséggel.
Hogy mit kötnek egy pickup mögé?
Látható, hogy nehéz technikáért sírnak, most kapnak. 152mm ügyileg a volt VSZ tagállamok állnak a legjobban azzal jobban járnának, mert ki vannak rá képezve és sok technikában használhatják egyszerre. Szerintem a vontatott egy öngyilkosság, de nem az én bajom nem ismerjük az orosz készleteket, de gyanítom nem azért kérik a, mert nem fogy az ukrán nehéz technika.... rengeteg a dezinfó. Valóban a gerillázáshoz nem ez való vontatott 120mm,82mm,60mm. kicsit off nagyon bele kell erősítenünk itthon a tüzérségbe már 100%-ig biztos vagyok benne, mert légierő max 2 század lesz.Szerintem ez egy ködösítés.