Itt a Htka-n már lassan szentté avatjuk a felkelőket...
Az a balrad vagy a kuruc.
DD
Amúgy a dolog rohadt egyszerű: az emberek többsége általában a hazájukat védők vagy gyengébbek és/vagy elnyomottak iránt érez rokonszenvet, így például a magyar-török harcok esetében velünk, magyarokkal szimpatizál, az amerikai-indián harcok esetében meg az indiánokkal, de ugyanígy marha nehéz szimpátiát érezni a Barbarossa esetében a megszálló német (és velük szövetséges), akárcsak 1956 esetében a minket megszálló szovjet csapatok iránt.
(Biztos vannak olyanok is, akiknek ez megy, de talán már mégsem ők az etalon.)
Amúgy az ukránok legnagyobb hibája az utánpótlás és vezetés szervezetlensége, szerintem. Ha valaki normálisan irányítaná őket, és el lennének jól látva, már is más lenne a helyzet
Szervezettebb utánpótlással és vezetéssel valamivel jobb lenne a helyzetük, nyilván. De ezekhez pénz is kell (az utánpótláshoz mindenképpen, a vezetéshez nem feltétlenül), az meg nekik nincs. Sokkal másabb amúgy nem lenne a helyzet, mert eléggé rühellik az ukránokat azon a környéken, van is rá okuk bőven.
És azt lehet tudni, hogy az oroszok mennyire "nyomják őket"? Sok ukrán technikát zsákmányolnak, ez okés, Grad-dal jópárszor szétkaptak már csoportosításokat. De gondolom száz számra rakétákat hozzá nem tudtak zsákmányolni.
Tudni nem lehet, max. sejteni: eléggé.
Itt is keveseknek van kétsége afelől, hogy ha egy ukrán katona félrevonul k*lázni egy bokorba, kb. két GRU szpecnaz csapat nézi végig a küzdelmét "a természet hívó szavával".
Mármint minimum.
DD Tehát információt holtbiztosan kapnak az oroszoktól, vélhetően fegyvereket és lőszert is, de ezek mennyisége nem ismert.
Igen, tudom, a jenkiknek rengeteg műholdfelvétele van orosz katonai konvojokról, amint Kirov osztályú cirkálókat, ICBM-eket, komplett harckocsi-hadseregeket és hasonló ökörségeket szállítanak le a szakadároknak, de ezeket rajtuk kívül még senki nem látta - és nem is fogja, mert ezek egyszerűen nem léteznek egyrészt, másrészt pedig a szakadárok már nagyjából Varsónál járnának, ha ennek csak a fele is igaz lenne.
Szerintem biztos, hogy szállítanak ezt-azt az oroszok a "haveroknak", de jóval kisebb mennyiségben és nem nyíltan, hanem csempészve.