K
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Magyarország is szállított nem halált okozó katonai eszközöket. A NATO tagként el kell felejteni. Az oroszok is fél tucat szövetségbe vannak, s nem írják oda, hogy a szövetség nevében. Ausztrália a CENTRO tagja pld. de saját nevéen szállít fegyvert. 40 ország szállít ukrajának katonai eszközöket.Magyarország NATO tagként szállított fegyvert?
Hányinger.Szerintem arról beszélgetnek, hogy milyen mosógépet loptak a megerőszakolt és utána fejebelőtt ukrán bábuskától a minap.
Ja, és hogy a barátnőjük szólt nekik, mindenképp használjanak óvszert, ha megerőszakolnak valakit!
Red-dot. CQB esetén valakinek így jobb/gyorsabb.Az a halalom mikor Tarkovban a scope annyira elol van mint a jobboldalinak. A baloldali kicsit jobb de meg nem az igazi.![]()
Ez tényleg jó elemzés, szerintem objektív és kicsit talán helyreigazítja a "kilőtt orosz tank = tuti ukrán siker" típusú képeket (amelyekből egyre kevesebb van).Elemzés a RU veszteségekről, MTB-kről
![]()
Technical Reflections on Russia’s Armoured Fighting Vehicles
The war in Ukraine does not reveal anything fundamentally new about the tank. It confirms old lessons and reflects the challenges of armoured warfare.rusi.org
Orosz katonák ássák ki a halott csecsen katonákat egy összedőlt épület romjai közül, amelyet feltehetően tüzérségi találat ért.
Igen, lehet, hogy hányingerük is van, elég komoly hullaszag lehet arrafelé most.Hányinger.
A térképen Herson járásban van. A videó aláírás meg Nikolaevszkoj oblasty (másik párt lehet) . Ráadásul az a herszoni rész szerintem már elfoglalt terület.Alekszandrovka (Olekszandrivka), Herszon mellett (térkép!), kb 30 halott ukrán katona a 8. gépesített századból (sk fordítás). Egy részük a parton lelte halálát.
Ők már elég szedett-vedett felszereléssel voltak ellátva (sportcipő, stb). Nem is nagyon láttam zoknira vetkőztetve egyet sem.
+Ugyanez a csapat, drónvideóról, egyebek mellett.
@grigorij3 Ez nem az az Alekszandrovka, amin tegnap ment a polemizálás?![]()
Kevesebb?Naponta kerülnek fel új felvételek a közösségi oldalakra videómegosztókra...Ez tényleg jó elemzés, szerintem objektív és kicsit talán helyreigazítja a "kilőtt orosz tank = tuti ukrán siker" típusú képeket (amelyekből egyre kevesebb van).
Szerintem számít, hogy a red dot háza (a "haszontalan" rész) mennyit takar ki a látóteredből. Ha messzebb teszed fel, kevesebbet.Az a halalom mikor Tarkovban a scope annyira elol van mint a jobboldalinak. A baloldali kicsit jobb de meg nem az igazi.![]()
Alapvetően a SU rendszerű mbt-k alkalmatlansága a jelen helyzetben, amit felvázol.Ez tényleg jó elemzés, szerintem objektív és kicsit talán helyreigazítja a "kilőtt orosz tank = tuti ukrán siker" típusú képeket (amelyekből egyre kevesebb van).
Nem igazán tud lekötni,mert szélsőségesen elfogult minden ami brit. Inkább a német,és francia elemzőket preferálom.El is olvastad ennyi idő alatt? Vagy csak a szokásos színvonal?
Nem mintha sok fogalmad lenne arról hogy mi és kik a RUSI; Pedig lehet
érdemes lenne átfutni a cikket.
Ezt most miért kell megnézni? próbálok nagyon finoman kérdezni.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..