Ezt se nagyon fogják itt mutogatni. Ciki lenne, hogy átvették a ruszkik a várost és egyből elindult a normális élet.Mariupol, azovstalnál történt valami
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezt se nagyon fogják itt mutogatni. Ciki lenne, hogy átvették a ruszkik a várost és egyből elindult a normális élet.Mariupol, azovstalnál történt valami
Fura. Mykolaiv -nál a 124, 35 ,28 -aok vannak.Még egy 128-as. Mondjuk azt nem értem, hogy hogy került Mikolajiv mellé, az ukrán térképek szerint a 128-as dandár Szeverodonyecknél van...Ilyen nagy területi megosztás lenne a dandár egyes alakulatai között? Az kétségessé teszi a vezetést, hacsak egyes alegységek nem kerültek másik magasabbegység harccsoportjába.
KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!
A kárpátaljai magyarság legkedveltebb híroldala! Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!karpathir.com
A 128 Novomykolaivka mellett van, gondolom azzal kevertékMég egy 128-as. Mondjuk azt nem értem, hogy hogy került Mikolajiv mellé, az ukrán térképek szerint a 128-as dandár Szeverodonyecknél van...Ilyen nagy területi megosztás lenne a dandár egyes alakulatai között? Az kétségessé teszi a vezetést, hacsak egyes alegységek nem kerültek másik magasabbegység harccsoportjába.
A kárpátaljai magyarság legkedveltebb híroldala! Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!karpathir.com
A 128-asok (az 54-es motorizált dandárral) szerintem Lymannál vannak és éppen a bekerítés ellen küzdenek.Fura. Mykolaiv -nál a 124, 35 ,28 -aok vannak.
A 128-asok (az 54-es motorizált dandárral) szerintem Lymannál vannak és éppen a bekerítés ellen küzdenek.
A 128 Novomykolaivka mellett van, gondolom azzal keverték
Ereztem en hogy Mikolajev kornyeken vannak 128-asok. Viszont ha keleten is vannak, akkor szetszedtek oket. Talan azert hogy legyen a volksturm melle nehany tapasztaltabb egyseg? Ha mar tisztek hullanak akkor hullik mas is boven.Még egy 128-as. Mondjuk azt nem értem, hogy hogy került Mikolajiv mellé, az ukrán térképek szerint a 128-as dandár Szeverodonyecknél van...Ilyen nagy területi megosztás lenne a dandár egyes alakulatai között? Az kétségessé teszi a vezetést, hacsak egyes alegységek nem kerültek másik magasabbegység harccsoportjába.
Itt teljesen máshova jelölik.
Hetekkel ezelőtt is felmerült már a 128-as neve Mikolajev környékén.Még egy 128-as. Mondjuk azt nem értem, hogy hogy került Mikolajiv mellé, az ukrán térképek szerint a 128-as dandár Szeverodonyecknél van...Ilyen nagy területi megosztás lenne a dandár egyes alakulatai között? Az kétségessé teszi a vezetést, hacsak egyes alegységek nem kerültek másik magasabbegység harccsoportjába.
Na már ezt se lehet elhinni. Pedig elvileg mindkettő hiv.UA forrásokból dolgozik.Itt teljesen máshova jelölik.
Tényleg az lehet,hogy egyes alegységeket átcsoportosítottak másik dandár harccsoportjába. Az oroszok gyakran csinálnak ilyent, pl. ha valamilyen szakirányú támogatás kell egyes harcfeladatokhoz. Az "új" ukrán (NATO) harceljárásokban is biztosan van helye. (Csak a térképeken ilyen esetben nem szokták az eredeti dandár jelölést alkalmazni.)Na már ezt se lehet elhinni. Pedig elvileg mindkettő hiv.UA forrásokból dolgozik.
Egész jó összefoglaló itt:Ezt nehéz lesz megemészteni, de: "
Smedley D. Butler: A háború egy svindli (War Is A Racket)"
Maga a szerző (usa tábornok) javasolja, h a hadba vonult katona zsákmányoljon.