egész nyugati értékrendet lehúzhatnák a klotyón.
Pont oda való.
simán benne van a pakliban, hogy a két elmebeteg kitalálta, hogy ők most területszerzéssel bevonulnak a történelembe
Mármint kik?
Akik szétdarabolták Magyarországot?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
egész nyugati értékrendet lehúzhatnák a klotyón.
simán benne van a pakliban, hogy a két elmebeteg kitalálta, hogy ők most területszerzéssel bevonulnak a történelembe
Ez így lenne rendjén. Eltérő értékrendű emberek lehetnek -egyidejűleg- hasznos állampolgárok és egyben értékes emberek.... Örülök, hogy így gondolkodsz, mert kb. én is ezt vallom... Sajnos, sokan itt is, gúnyt űznek azokból, akik másként gondolkodnak... Ez azért nem tetszik, szoktam is miatta szót emelni, de sokaktól csak ostorozást kapok...Engem nem zavart soha sem ha másnak eltérő politikai nézetei vannak! A baráti körömben is van ilyen mégsem köveztem meg érte! Amíg ő tiszteletben tartja az én nézeteimet! De azt sem tagadom melyik oldalon állok!
Kösz, Magyarország sorsa estére dől el, hogy mennyire tekintenek minket barátságtalannak és érdemes volt-e a különutasozás. Amennyire felszopták az oroszok Orbánt két napon át, nyueu meg belerúgott, simán el tudom képzelni, hogy mi valahogy megússzuk, talán. Remélem igazam lesz! Mert ha nem, szeptemberben vége többek közt az autógyártásnak EU szerte. Május közepére tippeltem itt a fórumon is, hogy megszopjuk, júliusra, hogy állandósul, de sajnos május eleje lesz, úgyhogy a nyaralásnak is vége, kizárt, hogy júniusban eljussak nyaralni úgy, ahogy akartuk. Ejj b+! Nem hittem volna.Besegített a nyugati döntéshozóknak. Most màr nem kell azon rágódniuk, hogy mikor váljanak le az orosz energia hordozókról. A nyugati liberós demokraták felültek a szopó rollerre.Parádés!
Nem értem ezt az itt elterjedt nézetet azzal kapcsolatban, hogy az oroszok az ócskavas technikát küldték az ukrán frontra.Ez egyszerűen nem igaz az orosz haderőben rendszeresített összes modern orosz haditechnika ott van az ukrán fronton, még az összesen jó ha 100 darabban rendszeresített T-90M- is megjelentek az ukrán harctéren.Van egy olyan érzésem, hogy a java még egy pár hét múlva kezdődik. Addigra kiképzik az ukránokat a nyugati fegyverzetre. Gondolom meg lesz a május 9.-ei bejelentés is, hogy a cél jó részét vagyis a keleti régiók felszabadítását zömében elérték. Viszont azt meg is kellene tartani. Biztosan számítottak erre az oroszok, hogy előbb-utóbb nyugati fegyverekkel találják szembe magukat és ezért ment a frontra a régi ócskavasak hada. Gondolom mire fejlett cucc lesz az ukrán oldalon előkerülnek fejlettebb dolgok orosz részről is. Nem vagyok szakértője a fegyvereknek de abban biztos vagyok, hogy erre a háborúra nem lehet régebbi kliséket ráhúzni, hogy úgy fognak járni, mint afganisztánban meg akárhol. Az életük múlik ezen és nagyon dúrva dolgok jönnek még. Idővel kijev is nézhet úgy ki , mint Mariupol... Be sem kell vonulni hozzá. Kárpátalját féltem, az még kimaradt eddig.
Azert ne szaladjunk ennyire előre!! Rubelben megkapják amit akarnak és itt szerintem nagy változások nem lesznek!Kösz, Magyarország sorsa estére dől el, hogy mennyire tekintenek minket barátságtalannak és érdemes volt-e a különutasozás. Amennyire felszopták az oroszok Orbánt két napon át, nyueu meg belerúgott, simán el tudom képzelni, hogy mi valahogy megússzuk, talán. Remélem igazam lesz! Mert ha nem, szeptemberben vége többek közt az autógyártásnak EU szerte. Május közepére tippeltem itt a fórumon is, hogy megszopjuk, júliusra, hogy állandósul, de sajnos május eleje lesz, úgyhogy a nyaralásnak is vége, kizárt, hogy júniusban eljussak nyaralni úgy, ahogy akartuk. Ejj b+! Nem hittem volna.
Kíváncsi leszek júniusban az ukrán szimpátia mutatóra. A cseheknél a lakosság 1/4e halna meg a politikusokért, izé a hazájukért ...
Nem találom a BBC hirt, csak a Vadhajtásokat. Más forrás van erre a rendeletre?
A nato már azt is kijelentette, hogy nem fog terejszkedni...egy incshet se....Mint ahogy sokan mások sem, de egy taktikai nuki bevetése Ukrajna területén beláthatatlan következményekkel járna ,amelyet Putyin nem mer megkockáztatni, ne felejtsd el Putyin annak tudatában támadta meg Ukrajnát, hogy az USA a nyugati hatalmak és a NATO kijelentette, hogy katonai erővel nem fogja megvédeni Ukrajnát.
Van, orosz jó lesz?Nem találom a BBC hirt, csak a Vadhajtásokat. Más forrás van erre a rendeletre?
Na ilyenkor szar, hogy innen ahol ülök nem látom a ruszki médiát.Mandiner
mandiner.hu
Lehet BBC álhír is, tényleg nincs fent ...
Persze, ahova Te (is) hozod a viszonylag értelmes és a lehetőségekhez képest objektív véleményeket, híreket. Nem csak más munkáját, tevékenységét kell minősíteni, úgy, hogy Te abban részt sem veszel érdemben.Tud valaki olyan fórumot, ahol viszonylag értelmes és a lehetőségekhez képest objektív vélemények , hírek vannak az ukrán helyzetről?
Az első és legsikeresebb szabadságharcunk vezetője volt VataÉn csak a jelmondatodra reflektálnék. Ha Vata, illetve a Vata fiának tulajdonított pogánylázadás (ok) nem lett (ek) volna tűzzel és vassal leverve, ma valószínűleg nem magyarnak tartanánk magunkat és nem magyarul kommentelnénk. Csak ennyit szeretnék hozzátenni a bejegyzésedhez, amin neked is célszerű lenne elgondolkodni....
Ha megjelennek a komolyabb nyugati technikák ezek szerint nincs "értelmes" válasz rá orosz részről? Akkor ukrajna kiszorítja az oroszokat... Csak ezt valamiért én személy szerint nem tartom valószínűnek. inkább van sansz arra, hogy előbb-utóbb elég lesz az ellenszkij hülyeségéből és nagyon állat módon oda lesz verve. Nem, nem nukleáris baromságra gondolok. Van ott cókmók szerintem arra az esetre ha nagyon romlana a helyzet.Nem értem ezt az itt elterjedt nézetet azzal kapcsolatban, hogy az oroszok az ócskavas technikát küldték az ukrán frontra.Ez egyszerűen nem igaz az orosz haderőben rendszeresített összes modern orosz haditechnika ott van az ukrán fronton, még az összesen jó ha 100 darabban rendszeresített T-90M- is megjelentek az ukrán harctéren.
"Также указ запрещает вывозить с российской территории сырьё и продукцию, если они поставляются за рубеж подсанкционным структурам или аффилированным с ними лицам." (megszoptuk)Na ilyenkor szar, hogy innen ahol ülök nem látom a ruszki médiát.
a nézet alapja hogy szíriában tudott az orosz hadsereg professzionálisan dolgozni, még cas-t is tudott adni az orosz légierő, emlékezzünk csak a palmyrai történetre ahol a derék orosz katona légicsapást kért saját magáraNem értem ezt az itt elterjedt nézetet azzal kapcsolatban, hogy az oroszok az ócskavas technikát küldték az ukrán frontra
Az ukrán tüzérségnek majd lesz,ha lesz. Jelenleg nincs. Mivel az ukrán tüzérség alárendelt szerepet játszik,az oroszok azt lőhetnek porrá,amit akarnak. Ezt jelenleg lakott területeken nem látjuk.Első világháborús ostobaságot te hoztad fel nem én.
Az ukrán tüzérség gyakorlatilag ugyanolyan hatótávolságú tüzérséggel rendelkezik mint az orosz ráadásul a müködését nagy számú drón és amerikai tüzérségi radarok is segítik, az orosz tüzérség előnye a nagyobb (tűzérségi eszközök) mennyiségben, és a precíziós lövedékekekben pl Krasznopol van.
De pl Krasznopolt csak elenyésző számban vetették be a hagyományos tüzérségi lövedékek arányával szemben.
Az ukránoknak már nagy részben leszállított M777- lövegekhez kapnak Excalibur lőszereket is ismeretlen mennyiségben,így az ukrán tüzérségnek is lesz hatékony precíziós csapásmérő képessége.
És az ukrán tüzérségnek nem az elsődleges feladata, hogy csapást mérjen az orosz tüzérségre, hanem az ,hogy megakadályozza az orosz gépesített erők előretörését.
Orosz vagy ukrán "győzelem" esetén se fog változni Ukrajna határa a nyugati oldalon. Ahhoz hogy a lengyelek vagy mi területeket kapjunk, ahhoz minimum az kellene hogy Nyugaton nagyon büntetni akarják Ukrajnát, de most nagyon nem ez a helyzet. Minden erővel támogatják, hogy megmaradjon minél több az eredeti területéből. Hogy nézne már ki h sajnálják Nyugaton az ukránokat, aztán még onnan is lecsípnek a területükből. Aki ilyenben gondolkodik, az álomvilágban van, annak nincs realitásérzéke.
Szerintem úgy általában nem reális Európában a határok újrarajzolása, nem nagyon akarják h ezek újrakezdődjenek, mert sok értelmetlen, nagy károkat okozó konfliktust generálna. Ezt a háborút azért is lesz nehéz lezárni, mert az ilyen területszerző háborúk kora már rég lejárt, egy ilyen eredményét nem szabadna legalizálni. Nem az ilyenektől fog előrehaladni a világ, ez egy értelmetlen baromság.