K
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
mint tudjuk nincs elég ilyesféle fegyverükSzerintem nem kockáztatná az orosz hadvezetés a sok idő alatt kiképzett pilótái életét ha lenne megfelelő mennyiségű precíziós fegyverzet.
Igen, racionálisan én is így tenném.Szerintem nem kockáztatná az orosz hadvezetés a sok idő alatt kiképzett pilótái életét ha lenne megfelelő mennyiségű precíziós fegyverzet.
Igen, de ugye ez azzal jár, hogy Donbaszban a nyugati Manpadsokkal jól kitömött ukrán haderő manpads-k hatótávolságában kell buta bombazniuk az ukrán haderő állásait/vonalait, így aztán nem is tudják a lehetőségeiknek megfelelő mértékben támogatni az orosz haderő előretörését Donbaszban.Igen, racionálisan én is így tenném.
De tegyük fel a kérdést, mennyi a megfelelő számú precíziós fegyverzet? Repülnek kb. napi 300 harci bevetést, 70+ napja. Van egy ukrán haderő, aminek van egy kisebb VSZ eszközparkja - ami tud gurulni, az megy.
Eddig ha nagyon akartak elszórhattak volna 80k+ precíziós cuccot - ha USAF stílusban az IFA-ra is dobnak. Na most én arra asszociálok, hogy az oroszok egy hosszú konfliktusra készülnek (nem az elejétől fogva, de most már fix), és aszerint kiszámolták, hogy ha csak TGP/PW kombóval küldenek ki gépet, akkor lesz napi 10 bevetés. Az meg kevés.
Szóval lenyelték a békát és küldik a gépeket azzal, ami van - bevállalva a nagyobb veszteségeket.
Viszont... a veszteségek csökkennek (csak merevszárnyúakat vizsgáljuk). Egyrészt ugye a légvédelem le lett tarolva keleten, másrészt pedig a pilótaállomány harcedzett veterán lett - utóbbi elképesztő előny. Kapnak a srácok buta bombákat és még ezekkel a szarokkal is elvégzik a feladatot. Hiába van velük kibaszva, mert nem biztosítja az állam számukra a felszerelést a feladatukhoz - felszállnak és mennek buta bombákkal, ahogy bármely aviata tenné, ha a hazája parancsot ad rá. És ők már elképesztően pengék, több mint 2 hónap intenzív konvencionális háborús tapasztalattal - ez erősokszorozó tényező (Red Flag erre lett kitalálva). Én e két tényezőnek tudom be a veszteségek csökkenését.
Mi várható szerintem? Ugye nyilván a precíziós fegyókból van még raktáron jópár javadalmazás (eltéve a szokásos orosz paranoia alapján a NATO ellen), de vegyesen alkalmazzák majd a kiosztottakat a buta bombákkal - mivel elképesztő mennyiségű cél van nekik. Szóval a hadvezetés kockáztatja tovább a gépeket, mert nem tehet mást - vagy buta bombákkal mennek, vagy nem lesz légitámogatás/légicsapás sehol.
Ez az orosz realitás. Azzal főzöl, amid van a kamrában, de enni fogsz.
Máshol meg ugyan erre azt írják, hogy evakuációs járműveket támadtak meg és annak az eredménye...
Szerintem az azovos nem evakuál.Máshol meg ugyan erre azt írják, hogy evakuációs járműveket támadtak meg és annak az eredménye...
Lehet. Nem foglaltam állást, csak megemlítettemSzerintem az azovos nem evakuál.
Nekem a felépítmény gyanús, mintha a Grigorovics osztálynak úgymond letisztultabb lenne. Illetve nem látom rendesen mert telóról vagyok, de a tetején a radar mintha ovális lenne, a Makarovon meg szögletes van. Plusz túlságosan gyorsan is forog
Ezért nem is értem ezt az irányzékletörés dolgot… az eldobható RPG-kről is letörik?
Ezzel aztán úgy odabasznak Putyinnak, mint a krautok a nem fürdéssel
Nem egy egyszerű optikai irányzék van rajta van rajta még egy szerelem sín is amelyre éjszakai irányzékot lehet felszerelni.Ez vmi elektronikus irányzék, beépített komputerrel? Akkor viszont furcsa, ha eldobhatóra tervezték... nem inkább leszedhető és feltehető a következő indítócsőre? Legalábbis a tervező helyében én így oldottam volna meg. Akkor pedig nyilván viszi magával a katona, nem dobja el.
Igen, de ugye ez azzal jár, hogy Donbaszban a nyugati Manpadsokkal jól kitömött ukrán haderő manpads-k hatótávolságában kell buta bombazniuk az ukrán haderő állásait/vonalait, így aztán nem is tudják a lehetőségeiknek megfelelő mértékben támogatni az orosz haderő előretörését Donbaszban.