W
Wilson
Guest
Maradjunk annyiban ,hogy az úriember csak a családi örökséget a szárnyaló írói fantáziát viszi tovább, ebből a kijelentéstől szerintem ne vonj le messzemenő következtetést.Egy kicsit ambiciózus elgondolásnak érzem.
Oficial rus: Nu ne vom opri până nu ajungem la graniţa cu Polonia
Invazia rusă în Ucraina nu se va opri până când nu va ajunge la graniţa cu Polonia, susţine Piotr Tolstoi, stră-strănepotul romancierului rus.www.defenseromania.ro
De egy író kései leszármazottjától elfogadható költői túlzás. Viszont jelezheti, hogy gyanúnk nem alaptalan volt és Putyin megerősíti az Ukrajnában harcoló csapatokat.
Viszont úgy érzem, hogy versenyfutás van az idővel. Eddig adtak két hónappal többet Határvidéknek. És még nem tudjuk, hogy milyen kiképzettségi szinten lesznek az új emberek és mikor érkeznek meg a frontra. És a fő kérdés az lesz, hogy az ukránok milyen gyorsan tudják majd elsajátítani a nyugati fegyverek használatát.
Hosszú évek távlatában még maga a medve sem versenyezhet a nyugati hadiparral. Ezt jobb lesz nem elfelejteni. De rövid távon meglátjuk, hogy a hh idők emlékeivel milyen eredményességgel tudnak megbirkózni a tankoszlopok. Mind két oldalon. (Ha vissza tudunk egyáltalán emlékezni, hogy fél- meg egy éve még hányszor le lett írva erre a fórumra, hogy a Kelet-Európai-síkságon soha nem lesznek ilyen csaták. Az III. vh-t jelentene.)
Egy dologról én sem beszéltem, de nem láttam szakértőket sem, aki a háború kapcsán feszegetni merte volna a kérdést. Több évig Ukrajna sem fogja bírni a háborút. Már most olyan számokról beszélünk a hátországuk nem működő, de kényszerből életben tartott pénzügyi infúzióval kapcsolatban, amit sem Németország, sem az USA nem tud szerintem három évig sem vállalni.
Szerintem minden front mozgás idénre várható és utána... Ha Moszkva eléri az ukrán kikötők lezárását és Donyeck, mint ipari körzet elvételét akár a teljes pusztulása árán is, akkor jövőre szerintem még a Nyugat pénze sem lesz elég ahhoz, hogy Ukrajna a mesterségesen felduzzasztott hadseregét fenntartsa.
Nekem legalábbis egy évvel ezelőtt ez volt a prognózisom, hogy egy erősebb hadsereggel sem harcolhatsz egy olyan ország ellen, akinek nincs annyira irreálisan sok államadóssága, mint Ukrajnának vagy a Nyugat közel összes országának.