Persze, nehézfegyverzetben egyértelműen az oroszok vannak fölényben. Ehhez azért alighanem hozzájárult az is, hogy precíziós fegyverekkel szarrá lőtték az első pár napban az ukránok statikus lerakatait, meg nekik van légifölényük. Rohadt sok ukrán harckocsi, tüzérségi eszköz volt a háború elején. Sok fogyott az oroszoknak is, csak az ukránoknak meg még valószínű még több. Ahhoz a harcmodorhoz amit az ukránok csinálnak, hogy beveszik magukat a városokba, meg terepen lesállásokból támadnak, szerintem pont olyan kategóriájú fegyverből van nekik szarásig, ami ehhez kell, kb. a nyugati csúcs technológia ráadásul.
Tudom hogy nem ért velem mindenki egyet, de szerintem az oroszoknak az lenne a lehető legkedvezőbb, ha megpróbálnák velük terepen összhaderőnemi harcászat mellett felvenni a versenyt az ukránok, teljesen jó zsíros célpontok lennének. Így viszont hogy gerilláskodnak, kellemetlen olyan sok fejű sárkány az ukránok hadereje, amit nem lehet néhány jól irányzott csapással kivégezni.
Egy egy ukrán tüzérségi üteg, pláne a telepített - vontatott statikus fajtából, én nem vagyok jós, de szerintem sok vizet nem fog zavarni. Szét lesznek csapkodva. DÚLVÁN!
Tán nem a légifölény tette lehetővé a lerakatok bombázását, hanem a megfelelő rakéták. Az ukránoknak meg persze el kell kerülniük a nyílt csatákat, ha nincs értelme. A tüzérség kiszolgáltatott tud lenni, de valahogy mégis statikus védvonalak vannak keleten, ahol használható, a védelemhez elengedhetetlen. Főleg ha tud annyit, mint az orosz tüzérség, tehát vissza is lőhetnek. A nagyobb eszközveszteség meg inkább még jobban igényt támaszt a külföldi fegyverküldésekre, hogy pótolják a nagyobb veszteséget. Így még a félig-meddig levedlett eszközök is jól jönnek. És a rengeteg lőszer hozzá.