Yoda te olyan hülye vagy mint a segg1943 te szerencsétlen f@sz..
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Yoda te olyan hülye vagy mint a segg1943 te szerencsétlen f@sz..
Hagyd már nem wilson válasza volt csak zseliéket közvetítette.Persze a vereséget is lehet győzelemnek kommunikálni, attól az még vereség marad...Ennyire lenézed az "ukrán közvéleményt", hogy úgy gondolod elhiszik, hogy ez evakuálás volt?
![]()
![]()
(Ja, és nem kell "vért izzadni", a szavakat kellene helyesen értelmezni, de ez láthatóan nem megy neked.)
és vólt parancs visszavonulásra1943 te szerencsétlen f@sz..
Már jó ideje könyörögtek nekik a ruszkik, hogy jöjjenek ki, de eddig mindenhez feltételt szabtak. A legszebb az volt mikor civileket akartak ellátmányra cserélni ugye.Azovstal védők kimentéséről van szó?
Őőő miért hősi halál ha sérülten normális egészségügyi ellátás élelmiszer /víz/ nélkül meghal?
Tehát a nemzetközi vörös kereszt a 19 században pont a ilyen helyzetek kezelésére jött létre /van a muszlimoknak is hasonló szervezete.
Most hol vannak?
Tehát harcképtelen sebesült szenvedő katonákkal szemben a ellátást megtagadni hmmm ez nem is korokhoz fűződik mert a ókorban is lehetett emberséges hadvezér meg napjaink oroszországában is lehet embertelen.
Itt most nem tételes hadijogi normákat kérnék számon hanem EMBERSÉGET.
Harcolt megsérült nem azonnal de 1-2-3 hét múlva ellátást kimenekítést kér.
Ez történelmi korokon átivelően egy értékelhető erkölcsi szituáció.
A finn energiavállalat, a Gasum nem hajlandó rubelben fizetni Oroszországnak a gázért:
![]()
Gasum takes its natural gas supply contract to arbitration
Gasum has a long-term gas supply contract with Russian Gazprom Export, the details of which the companies have been negotiating since autumn last year. In April, Gazprom Export sent Gasum a letter, requirering that going forward the payments agreed in the supply contract should be made in rubles...www.gasum.com
Mi van a magyar vétóval a 6. csomag kapcsán?
Magyarország csak magában vétózgat vagy kapott erre nemét három betűs szervezettől valami iránymutatás "félét"?
Aztán meg inkább előbb érdemes lehet Kijivnek is elgondolkodnia meg Moszkvának is hogy ezt még is meddig akarják csinálni?
Ugyanis eu ad ilyen olyan fegyvereket ukrajnának a oroszoktól meg vesz nyersanyagot és fizet érte így kb. mind két felet ők finanszírozzák /részben/ hogy háborúzzanak egymással.
/Miért "jó" az a orosznak ha a kelet európai infrastruktúra meg társadalom pusztul?/
Amerikai elképzelés az olajembargó helyett/mellet(?) :
![]()
Kiderült, hogyan vágna vissza az olajembargó magyar blokkolásáért Amerika
Mivel nem született még meg az Európai Unióban az orosz olajembargóval kapcsolatos döntés részben a magyar kormány ellenállása miatt, most amerikai pénzügyminisztériumi tisztviselÅk egy másik megoldást terveznek az orosz olaj minél inkább háttérbe szorÃtására: az import...www.portfolio.hu
Ne vidd el a témát te kitaláltad, nem tudom honnan ,hogy evakuálni csak saját területre lehet,én belinkeltem az evakuáció meghatározását,amiben nincs semmi olyan amit te kitaláltál, tehát lehet ellenséges területre is evakuálni.Elmondom: Mariupol környékén két lehetőség volt: vagy ukránok által ellenőrzött területre mennek, vagy orosz fogságba. Az már az elején kiderült, hogy a török vonalról szó sem lehet, tehát ezek maradtak. Namost ezek közül az első a "saját terület" ami ugye a te meghatározásod szerint "kitelepítés az ellenséges támadás álta fenygetett területről", míg a másik megoldás az orosz/szaki területre való szállítás, azaz a hadifogság. Olyant még nem hallottam, hogy valakit fogságba "evakuáltak" volna, bár Wilson óta tudjuk, hogy ezt így kell kommunikálni az ukrán lakosság felé...Hadifogságba úgy kerül az ember, ha kapitulál. Ha ezt nem érted messze kerüld el a sereget, mert csalódni fogsz a végén...
![]()
Ez azért csúnya volt!Yoda te olyan hülye vagy mint a segg
Ezt ne, nem ér annyit, hogy pihenőre menj....Yoda te olyan hülye vagy mint a segg
jó legyen evakuáció. de akkor az orosz hadsereg evakuált ukrán katonákat akiket hadifogolytáborokba evakuálak. végülis ha valakit börtönbecsuknak is csak bezárják egy objektumba mint más ember este a házába zárkózik be.Ne vidd el a témát te kitaláltad, nem tudom honnan ,hogy evakuálni csak saját területre lehet,én belinkeltem az evakuáció meghatározását,amiben nincs semmi olyan amit te kitaláltál, tehát lehet ellenséges területre is evakuálni.
De persze annyi önkritikát nincsen,hogy beismerd, hogy ezt rosszul tudtad,mert azt az égig nem engedi meg, de semmi probléma már ezt megszoktam tőled,max ezt is elteszem az év végi humorosba.
Ha nem hajlandó fizetni a már kapott gázért, akkor nem kap a továbbiakban gázt ...
Egyszerű a matek ...
Hülyék lennének elcserelni a duma számára már be is nyújtottak egy törvény javaslatot, hogy "nácik foglyokat" ne lehessen elcserelni,én azt tippem, hogy az minimum ,hogy Azovos tiszteket orosz bíróság elé fogják állítani (nácitlanítás) a többit pedig majd elcserélik orosz hadifoglyokra.érdemes három felé bontani
van az ukrán propaganda
van a ruszki propaganda
és van a vélhető valóság
a konkrét esetben - kijöttek, megadták magukat, felszálltak a ruszki buszra - a vélhető valóság kifejezetten egybecseng a tárgybani ruszki propagandával
értelemszerűen ha a prokopenko holnap kijevből nyilatkozik akkor tévedtem és tényleg elcserélték őket
Nézd az evakuáció meghatározása szerint bárhová lehet evakuálni embereket.jó legyen evakuáció. de akkor az orosz hadsereg evakuált ukrán katonákat akiket hadifogolytáborokba evakuálak. végülis ha valakit börtönbecsuknak is csak bezárják egy objektumba mint más ember este a házába zárkózik be.
Mielőtt az oroszok teljes mértékben körbezárták volna Mariupolt.ez mikor vólt mert máérciusba méga krímet sem ismerték el orosznak és az vólt hogy 1 cm3 se adnak át az orosznak. nem rémlik hogy mariupolt csak úgy átengedte vólna...
Van fogalmad neked miről szól egyáltalán ez a diskurzus? Mert láthatóan fogalmad sincs róla.Jaja! És tulajdonképpen nem támadta meg Oroszo. Ukrajnát. Csak arról van szó, hogy visszafoglalják a szakadár területeket az ukriknak. (irónia)
Baszdki ez már nagyon súlyos, remélem azért Te is érzed.
Te tényleg ennyire egyszerű vagy? Te írtad, hogy az evakuáció " a katonaságnak, ill. a polgári lakosságnak és az intézményeknek kitelepítése ellenséges támadás v. elemi vész fenyegette helységből" Nézzük ebből csak az ide vonatkozó részt: "a katonaságna .... a kitelepítése ellenséges támadás fenyegette helységből" A szaki/orosz területre "kitelepítés" miért is nem "ellenséges támadás fenyegette helység"??? A saját szavaidat nem tudod értelmezni, csak remegve vagdalkozol mert lyukra futottál ezzel az egész "hazaszeretet", "evakuáció" stb... dologgal. Még az "év végi humorosba" sem férsz bele, mert ez inkább a faék egyszerűségedet mutatja...Ne vidd el a témát te kitaláltad, nem tudom honnan ,hogy evakuálni csak saját területre lehet,én belinkeltem az evakuáció meghatározását,amiben nincs semmi olyan amit te kitaláltál, tehát lehet ellenséges területre is evakuálni.
De persze annyi önkritikát nincsen,hogy beismerd, hogy ezt rosszul tudtad,mert azt az égig nem engedi meg, de semmi probléma már ezt megszoktam tőled,max ezt is elteszem az év végi humorosba.
Csak éppen nem az oroszok karjai közé. A legendásan kényelmes,és minden ukrán igényt kielégítő Szibéria wellness már várja őket.![]()
Aki egy ilyen fórumon magázódik az csak hülye lehet.Ez azért csúnya volt!
Ilyen evakuációt már elég régóta ajánlottak, csak Ők eddig azt hitték majd Putyó a Seychelles szigetekre viteti őketNeked kapituláció az ukránok számára evakuáció...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..