Gondolom az élelmiszer csempészet is felélénkül, nem tudom elképzelni, hogy ebből a helyzetből az orosz csempészek, bűnözői körök, ne tudnának profitálni. Természetesen nem csak élelmiszert fognak csempészni, hanem minden mást is, amit hamarosan nehezebb lesz beszerezni.
Oroszországot is az oligarchák uralják, vannak rétegek, akiknek ugyan úgy lesz pénzük a nyugati cikkekre, luxuscikkekre, maximum a fekete piacon szerzik be. Persze az átlag proli szívhatja a fogát, vagy eheti a kínai marhahúst.
Én régóta olvasom ezt az oldalt, de ritkán szólok hozzá, de az ukrán topikot is a kezdettől fogva olvasom, és én sem értem azt, amit már valaki megjegyzett: a nyugatnak hatalmas bűnei vannak, folyamatosan követi el őket, de az orosz vezetés (amit itt sokan nagyon-nagyon védenek) természetrajza sem sokban különbözik. Sőt. Sokat lehetne róluk mesélni. Van bennem némi ruszofób érzés.
Ennek ellenére az a véleményem, hogy Ukrajna történelmileg, földrajzilag, gazdaságilag mindig is orosz befolyási övezet volt, és nem kéne ebbe a Nyugatnak belepiszkálnia. Kb. olyan, mintha átmennék a szomszéd kertjébe leszedni a "gyümölcseit".