@mindenen kívül Nincsenek letárolt, bevethető modernebb harckocsik mint a T-62?T72A in Melitopol
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
@mindenen kívül Nincsenek letárolt, bevethető modernebb harckocsik mint a T-62?T72A in Melitopol
Minek?Harcolnak ahogy tudnak.
Én úgy tudom, hogy egyenlőre blokkolva van a német nehéz technika átadása.A Lengyel Köztársaság AHS Krab önjáró tüzérségi egységeket ad át Ukrajnának.
Erről a Polskie Radio számolt be .
18 db önjáró 155 mm-es lövegtől van szó..
A lengyel hadsereg már 100 ukrán katonát képzett ki e fegyverek használatára.
Így a 12 PzH 2000-nel együtt (Németországból és Hollandiából) Ukrajnának már 30 darab lánctalpas 155 mm-es önjáró lövegje lesz.
Amíg volt erre alkalmas, ilyen hatótávolságú eszközük - az OTR-21 Tochka, kazettás fejrésszel - akkor sem az orosz tüzérséget támadták vele, hanem a szakadár területek városait.Az oroszok elkezdték őket szarrá lőni tüzérseggel amit nem hagyhatnak. Sürgősen választ kell találniuk erre a kihívásra és ez a válasz nem a harckocsi.
Semmit nem kell! Támadták azt is, de pl egy folyami átkelést tüzérséggel lőttek szét, tehát nem kizárólag ebből állt a tevékenységük. A másik faktor pedig az, hogy az oroszok visszaálltak a hagyományos szétlövünk mindent taktikájukra a gyors előrenyomulásuk helyett. Azaz most addig ágyúznak mindent amíg látnak bármit mozogni és csak ha végeztek, akkor nyomulnak előre. Ez a taktika lassú és a tüzérségre alapoz és nem mellesleg elég hatékonyan is tudják alkalmazni. Ez az ő komfortzónájuk nem az a villámháború amit az első hónapban erőltettek.Amíg volt erre alkalmas, ilyen hatótávolságú eszközük - az OTR-21 Tochka, kazettás fejrésszel - akkor sem az orosz tüzérséget támadták vele, hanem a szakadár területek városait.
Miért is kéne ezt a képességet visszakapniuk?
A 7 db német PZH2000 és a felajánlott holland PZH2000-k nincsenek blokkolva, az ukri személyzet már Németországban ismerkedik a PZH2000-l.Én úgy tudom, hogy egyenlőre blokkolva van a német nehéz technika átadása.
Lehet sikerült letusolnia és most tisztábban látja a világit!Na Ursula is olvassa már a HTKA fórumot? Lehet hogy itt jobb stratégiát ki tudnánk dolgozni az orosz energia hordozóktól való függés ésszerű és okosan felépített csökkentésére (eu )ország szerinti lebontásban.
Ursula: az EU azért vesz orosz olajat, hogy Moszkva ne adja el másnak drágábban
Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint Európa nem vezethet be azonnali embargót az orosz olajra, mivel ez lehetővé tenné Moszkva számára, hogy máshol értékesítse azt, és esetle...www.vadhajtasok.hu
A Tochka-l te nem fogsz tudni pontcélokat, így az orosz tüzérséget sem támadni, mivel ahhoz nem elég pontos.Amíg volt erre alkalmas, ilyen hatótávolságú eszközük - az OTR-21 Tochka, kazettás fejrésszel - akkor sem az orosz tüzérséget támadták vele, hanem a szakadár területek városait.
Miért is kéne ezt a képességet visszakapniuk?
A norvég M-109-esek is 155 mmes lánctalpas önjáró lövegekA Lengyel Köztársaság AHS Krab önjáró tüzérségi egységeket ad át Ukrajnának.
Erről a Polskie Radio számolt be .
18 db önjáró 155 mm-es lövegtől van szó..
A lengyel hadsereg már 100 ukrán katonát képzett ki e fegyverek használatára.
Így a 12 PzH 2000-nel együtt (Németországból és Hollandiából) Ukrajnának már 30 darab lánctalpas 155 mm-es önjáró lövegje lesz.
Vagy egyszerűen egy sötét sikátorban az ipari háttér emberek elmagyarázták neki az alap összefüggéseket, miközben a bimbijét csavargatták, Persze csak azért, hogy jobban értse az ok okozati dolgokat.Lehet sikerült letusolnia és most tisztábban látja a világit!
Igazad van, én is néztem miért beszélnek az ukrik, csak 30 db-l főleg úgy hogy pár napja már az ukri vezetés bejelentette, hogy az M-109-k már Ukrajnában vannak.A norvég M-109-esek is 155 mmes lánctalpas önjáró lövegek
Sokra mennek vele, értelmetlenül égeti el a pénzt és a technikát a nyugat. De végül is a hadiipari lobbisták állnak az ilyen döntések mögött, egyedül nekik jó ez az egész. Aki tapsol neki az utaljon még pénzt Bayraktarra mint a lettek.A 7 db német PZH2000 és a felajánlott holland PZH2000-k nincsenek blokkolva, az ukri személyzet már Németországban ismerkedik a PZH2000-l.
Az ukrik az ukrik az ukrik meg a tények azok is beszélnekIgazad van, én is néztem miért beszélnek az ukrik, csak 30 db-l főleg úgy hogy pár napja már az ukri vezetés bejelentette, hogy az M-109-k már Ukrajnában vannak.
Nem hiszem, hogy tusolással finanszírozza a tömeggyilkos oroszokat, már rég csak 4 testrészen cicamosdás, aztán bedurrantja a mécseskályhát.Lehet sikerült letusolnia és most tisztábban látja a világit!
Rabló háborúban.Mariupolban már nincs ukrán tulajdon, úgy gondolom, és egy darabig már nem is lesz. Ilyen értelemben a "lopják" egy értelmetlennek tűnő megfogalmazás.