Szerintem, ahol orosz nyelvi dominancia van azt mindenképp így vagy úgy, de elfoglalják az oroszok. Lehet, hogy nem most, nem ebben a konfliktusban, de az elkövetkezendő évtizedben biztosan. A szurzsik egy orosz-ukrán keverék nyelv.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha már bombázásról hüppögsz,akkor néhány szót hallhatnák Rakkáról? Tudod,ott van Szíriában,ha már Aleppóval akarsz példálózni.Megindulnia nem kellett volna a háborúnak, mert az elején nyilvánvaló volt hogy Putyin A terve hülyeség és tömegek fognak meghalni.
Amúgy olyan rohadt könnyen az ukránokra hárítjátok az oroszok által meggyilkolt civileket, miközben folyamatosan az ukránok által meggyilkolt civilektől beszéltek. Hihetetlen hogy nem érzitek a kettős mércét.
Pedig tényleg azt gondolom hogy nem kellett volna... Törvényszerű volt hogy ez lesz, csak Putyinnak fogalma sem volt az ukrán társadalomról amikor ezt megindította.
Amúgy ugyanez volt Aleppóban és Groznijban is, ez az orosz harcmodor.
Mosul bombázàsa is jó példa a collateral damage elkerülésének az US air force àltal.Ha már bombázásról hüppögsz,akkor néhány szót hallhatnák Rakkáról? Tudod,ott van Szíriában,ha már Aleppóval akarsz példálózni.
Ízléstelen gúnyolodásotoknak mi köze a fórumhoz?Most miért, szerintem a dicsőséges ukrajnára gondolt (mi másra?), amikor összeégett…
Valakirol olvastam korabban hogy visszarakta maganak. Meg nem mondom mar ki volt.Az valószínűleg titán lehet, mert az az egyetlen szövetbarát nehézfém.
Becsüld meg magad, nagyon értékes ember vagy!
Egy don-kanyarból származó háborús naplóban olvastam, hogy az egyik visszavonuló olyan légnyomást kapott hátulról, hogy kiszakadtak a szemei az üregéből, de a szemideg megtartotta a szemgolyót.
Úgy nézett ki, mint egy éticsiga.
A háború után újra találkozott vele, kutyabaja lett.
Nyilván jobbkezesek verték.
komolyra fordítva a szót :Megindulnia nem kellett volna a háborúnak, mert az elején nyilvánvaló volt hogy Putyin A terve hülyeség és tömegek fognak meghalni.
Amúgy olyan rohadt könnyen az ukránokra hárítjátok az oroszok által meggyilkolt civileket, miközben folyamatosan az ukránok által meggyilkolt civilektől beszéltek. Hihetetlen hogy nem érzitek a kettős mércét.
Pedig tényleg azt gondolom hogy nem kellett volna... Törvényszerű volt hogy ez lesz, csak Putyinnak fogalma sem volt az ukrán társadalomról amikor ezt megindította.
Amúgy ugyanez volt Aleppóban és Groznijban is, ez az orosz harcmodor.
Amúgy mi ez a hoholozás? A háború előtt sose hallottam, a másik meg a kaprozás. Tényleg ide süllyedt az orosz propaganda? Nem olvasom csak azért kérdezem.komolyra fordítva a szót :
Miért nem kellett volna? Meg kellett volna várja míg a hoholok lerohanják Luhanszkot és Donyecket?
Már így is elég sokáig kivárt, sajnos elég naiv volt, mert azt hitte hogy nyugat-európa partiképes miközben már ott is a DS által uralt USA érdekében cselekszenek. De nem kell aggódnod, most ki lesz gyomlálva hoholisztán rendesen.
És igen, halnak meg civilek, de alapvetően igencsak kíméletes a jelenlegi orosz hadviselés. Persze szerinted nem, de ez csak azért van, mert rohadtul fogalmad sincs az egészről. Ha a ruszkik keményen akarnának háborúzni és leszarnák a lakosságot, akkor százszámra állítanának fel "katyusákat" (így űrméretmegjelölés nélkül) és csöves tüzérséget a városok elé és váltott ütegek, váltott személyzettel napokig veretnék, míg a csövek is elkopnak... De érdekes módon se ilyet nem látsz, sem azt hogy a kritikus infrastruktúrát támadnák, akkor hogy van ez?
Apropó! Anno vótemá?
Az oroszok nem akarják lerombolni, mert nekik kell újjáépíteni meg a lakosságot is menteni akarják. Ez nem a háború első szakaszára igaz, hanem az egészére. És ha annyira lövik tüzérséggel a civileket, akkor el kellene azon is gondolkozz, hogy a méregdrága felszereléssel miért arrafele lőnek. Jah azért, mert az ukránok élő pajzsként használják a civileket.Ez legfeljebb a háború első fázisában volt igaz és akkor működött volna ha az ukránok tényleg nem akarnak harcolni.
Azóta az oroszok kis területre összpontosítják a nem éppen precíziós tüzérségüket, így ha akarnák se tudnák kímélni a civileket, ez a városok teljes megsemmisítését jelenti. Viszont az oroszok ebben jók, abban pedig nem amivel az első fázisban próbálkoztak.
Szerintem Mariupolban nem csak pár tömbház semmisült meg, de egyikünk se járt ott.
Az,hogy nem hallottad ezt a két szót,az csak a tájékozatlanságodat bizonyítja. A hohol már a 17. században is használatos volt. Mellesleg a sötétséged a témában eddig mindenkit leköröz.Amúgy mi ez a hoholozás? A háború előtt sose hallottam, a másik meg a kaprozás. Tényleg ide süllyedt az orosz propaganda? Nem olvasom csak azért kérdezem.
Amúgy nem kellett volna megvárnia, ki kellett volna vonni a terroristáit Ukrajnából.
Támadnak mindent az oroszok, ezekkel a fegyverekkel nem is tudnak válogatni.
Kiscicám.Ha életed folyamán elolvastál volna néhány könyvet,például olyan világirodalmi remekmüveket,mint Mihail Solohov:Csendes Don,vagy Alekszej Tolsztoj:Golgota már régen találkozhattál azzal a megnevezéssel hogy hohol.Amúgy mi ez a hoholozás? A háború előtt sose hallottam, a másik meg a kaprozás. Tényleg ide süllyedt az orosz propaganda? Nem olvasom csak azért kérdezem.
Amúgy nem kellett volna megvárnia, ki kellett volna vonni a terroristáit Ukrajnából.
Támadnak mindent az oroszok, ezekkel a fegyverekkel nem is tudnak válogatni.
Kissé erősen torz ez a térkép... Ahogy írtam régebben is, aki műveltnek iskolázottnak akarta mutatni magát, az minden közintézetnél közterületen ukrán helyett oroszul beszélt. Orosz nyelvel tudtak kommunikálni a hivatalos ügyeik intézése közben is - míg be nem tiltották 2014 ben a nyelvtörvény értelmében. Jellemző az ukrán parlamentre is hogy majd minden felszólalás oroszul zajlott egész 2014 ig.. A miniszterek sem tudtak ukránul még helyesen se beszélni, Zseninknek is ukrán nyelven rá kellett tanulnia hogy megszólalása értelmezhető legyen.Szerintem, ahol orosz nyelvi dominancia van azt mindenképp így vagy úgy, de elfoglalják az oroszok. Lehet, hogy nem most, nem ebben a konfliktusban, de az elkövetkezendő évtizedben biztosan. A szurzsik egy orosz-ukrán keverék nyelv.
csatlakozom.Subidubi rókaprém,mostantól mindenki figyelmen kívül hagyja
a húgyos pelenkákat,nem csak én?!
Ne etessétek már őket pls.
Sokra mennének az angol supporttal.
Nagyon máshogy nem tudnak eredményeket elérni. Nem méregdrágák az orosz tüzérségi eszközök. Nagyon sok van belőlük és olcsók, ezért használják. A precíziós fegyverek a drágák, azzal spórolnak is.Az oroszok nem akarják lerombolni, mert nekik kell újjáépíteni meg a lakosságot is menteni akarják. Ez nem a háború első szakaszára igaz, hanem az egészére. És ha annyira lövik tüzérséggel a civileket, akkor el kellene azon is gondolkozz, hogy a méregdrága felszereléssel miért arrafele lőnek. Jah azért, mert az ukránok élő pajzsként használják a civileket.
Mariupolban abból is látszik, hogy nem akkora a pusztítás, hogy csak egyetlen negyedről jöttek felvételek. Az tényleg szarrá volt lőve, de ha az egész úgy nézne ki, akkor nem csak azt az egyet mutogatnák. És ahogy már írtam, volt itt videó, amin látszott, hogy az élet visszatért, a kocsik s az emberek normálisan közlekednek az utcán.
Szerintem bennetek minősít hogy ilyen gúnyneveket használtok. Vadhajtásokon nagyon népszerűek a hasonlók, kulabá, bidé stb...Az,hogy nem hallottad ezt a két szót,az csak a tájékozatlanságodat bizonyítja. A hohol már a 17. században is használatos volt. Mellesleg a sötétséged a témában eddig mindenkit leköröz.
Annyira nem mozgatnak meg ezek.Kiscicám.Ha életed folyamán elolvastál volna néhány könyvet,például olyan világirodalmi remekmüveket,mint Mihail Solohov:Csendes Don,vagy Alekszej Tolsztoj:Golgota már régen találkozhattál azzal a megnevezéssel hogy hohol.