Nahát, rendszerben van a Mi-8SzMV utódja?!A harmadik videóban ritka és érdekes madárka van, a géppár egyik tagja egy Mi-8MTPR-1 Rücsag-AV elektronikai zavarórendszerrel.
![]()
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nahát, rendszerben van a Mi-8SzMV utódja?!A harmadik videóban ritka és érdekes madárka van, a géppár egyik tagja egy Mi-8MTPR-1 Rücsag-AV elektronikai zavarórendszerrel.
![]()
Hát én már elég sok IFV-ben utaztam kívül belül (köztük az összesben amit leírtál kivéve a BMP 3-mast) és olajszag egy normálisan karbantartott nyugatiban nem szokott lenni.Oké srácok, én ma már nem vagyok valami nagy elméleti szakember. Azért okulásképpen elmondom, hogy mit tapasztaltam anno:
Az IFV-k deszanttere a legkisebb probléma. A gyalogság úgysem bent utazik, mert büdös olajszag van, amit csak a kezelők bírnak.
(Egyébként ugyanez volt a Marderben is, mielőtt bárki azt hinné, hogy nyugaton a szar is rózsaillatú...)
Szóval nem játszik a deszanttér. Az utazás kint történik, macsó módon, és az első gyanúra ugrás a gép mögé...
A nagy deszantterű nyugati csodák egyetlen dologra valók: őrjáratozásra. Arra viszont az oroszok Tigr/Tájfun kombót használnak, ami ergonomia szempontjából nem egy rossz választás... EGyébként más felhasználásban még nem is láttunk Pumát vagy Bradleyt...
A BMP3 tűzereje jobb, mint a Bradley, közel azonos a Pumával. Ha nincs belül deszant egység, akkor csak a páncélvédettség a különbség, no meg az ára. Főleg az ÁRA!
Szóval nem olyan egyértelmű a hihetetlen atlantista fölény, mert a gyakorlatban ez nem mindig lesz ilyen egyértelmű...
Így van, de az embereknek nem lehet a kedvére tenni...M1 Abrams is fogy Jemenben.
Konkursz is kiszedi, de Irakban meg RPG 7 is volt sikeres ellene egyszer.
A tankokat kilovik, ez a sorsuk, fogyoeszkoz.
![]()
Why Houthi rebels are kicking the crap out of the world's best tank
The M1A2 Abrams is arguably one of the best (if not the best) tank systems in the world today. It's the main battle tank of the United States, along withwww.wearethemighty.com
Tehát, ha valakik nem kezdenek egy milliós város ostromába és visszavonulnak, az szarráverés, de ha azonnal menekülsz és hátra hagysz mindent, plusz előtte gondosan felrobbantod magad mögött a visszavonulási utat, az taktikai visszavonulás. Világos.Közben szarrá verték Kijevnél, Harkovnál.
Szép kép, csak közben a 7-ből azt mondja 1,2,3,4 résztvevőnél elég rendesen megy a para, hogy az iparnak jövő hónapban miből lesz áram a meg pár hónap múlva fűtése. Iparilag legfeljettebb országok, persze. Dél-Korea, Taiwan, Svájc nincs ott, de Kanada és Olaszország igen. Ez kb. olyan, mint a FIFA világranglista, ahol Irán megelőzi MagyarországotA nagyon okos G7-ek ársapkát vezetnének be az orosz olajra.
Melyik világ, melyik évszázadában? Értelmezhetetlen időhorizont.Szerbiára is ezt gondolták. A világ addigi legnagyobb háborúja lett az eredmény.
Szerintem ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjaPedig lesz még kérdés.Részt vettél valamelyik jugoszláv háborúban 1999-ig?A válasz nem kötelezö.De azért szerintnénk tudni.
Már lehetett látni talán március környékén is belőleNahát, rendszerben van a Mi-8SzMV utódja?!
elnézést Sir !
de a szigeten sem a prosperitás miatt élnek együtt a skótok,írek,walesiek, stb .. voltak annak előzményei is,amit nem a prosperitás motivált
gondolom ha a birodalmat felosztanák és visszanyerné önállóságát Skócia,Wales,Észak-Írország és Anglia is magára maradna .. érthető lenne a "sajnálatos történés"
PzH-2000 ukránoknál
https://t.me/anna_news/35345
itt meg egy orosz thermobarikus fejjel szerelt "Kornet-M" munka közben
https://t.me/warjournaltg/16318
Van baj nálad a miértekkel.Oké srácok, én ma már nem vagyok valami nagy elméleti szakember. Azért okulásképpen elmondom, hogy mit tapasztaltam anno:
Az IFV-k deszanttere a legkisebb probléma. A gyalogság úgysem bent utazik, mert büdös olajszag van, amit csak a kezelők bírnak.
(Egyébként ugyanez volt a Marderben is, mielőtt bárki azt hinné, hogy nyugaton a szar is rózsaillatú...)
Szóval nem játszik a deszanttér. Az utazás kint történik, macsó módon, és az első gyanúra ugrás a gép mögé...
A nagy deszantterű nyugati csodák egyetlen dologra valók: őrjáratozásra. Arra viszont az oroszok Tigr/Tájfun kombót használnak, ami ergonomia szempontjából nem egy rossz választás... EGyébként más felhasználásban még nem is láttunk Pumát vagy Bradleyt...
A BMP3 tűzereje jobb, mint a Bradley, közel azonos a Pumával. Ha nincs belül deszant egység, akkor csak a páncélvédettség a különbség, no meg az ára. Főleg az ÁRA!
Szóval nem olyan egyértelmű a hihetetlen atlantista fölény, mert a gyakorlatban ez nem mindig lesz ilyen egyértelmű...
Ha nem hazudozol össze-vissza, akkor bizonyára nem okoz nagy problémát visszakeresni azt, amit állítólag "leműveltem".
Mert mi lesz?![]()
Fotó a varsói Pride-ról: Ukrajna buziMár lehetett látni talán március környékén is belőle
kezdődik is...![]()
Megkezdődött a nagy manőver a brit oroszlán megcsonkítására
Skócia kiválása az Egyesült Királyságból a brexit egyik legkínosabb következménye lehet, mivel a skótok többsége 2016-ban a függetlenségi népszavazáson az EU-ban maradás mellett voksolt. Ez azonban nem elég indok, újabb népszavazást kellene tartani a 2014-es referendum után, aminek kiíratása nem...www.napi.hu
![]()
Tényleg ukraine Bitch???![]()
![]()
Találó nahh!
bocs Higgins ,de a brit szagértők/tudósok/elhárítás/fasztudjamégkik is rendre szállítják a "hiteles forrásokat" ,
azt meg fogadjuk el szerintem, hogy egy lerombolt épületből,amire biztosan nem véletlenül mértek csapást az oroszok,(mert tudták hol.mikor és miért illetve melyik épület komplexumra kell csapást mérniük) igen nehéz puzzle-ként összerakni hogy melyik áldozat hány darabból áll,illetve ezek DNS azonosítása is igen körülményes feladat lenne még a CSI NY-i helyszínelőinek is ,főleg hogy ez nem egy tv-s sorozat .. senki nem állította szerintem itt hogy kb 50 tábornokot aprítottak be,persze előfordulhatott félre fordítás, de azért 80-as IQ felett általában leesik az embereknek,hogy ez az kb 50-es szám ez a tiszti állományt és nem a tábornoki kart takarja ... tehát kb 50 tiszt,amiben vannak tábornokok is ! lehet ezen rugózni,hogy nem is 50 hanem csak 49 vagy bármennyi ,de kit érdekel ?
azt a tündérmesét meg engedjük már el,hogy ukrán oldalon soha nincs hadnagynál magasabb veszteség (ezek is maximum pilóták) ,ahol fűrészelnek ott hullik a forgács,ahogy a mondás is tartja !
5-ös cikkely témában ..
jaja majd a kb 3 millió fős Litvánia miatt kockáztat meg egy atomháborút a NATO az oroszokkal .. erősen MUHAHA kategóriás logikai okfejtés !
Az USA előtt is népirtás volt ott. A holland békef
Akkor a házam előtt mész el,ha újvidékre mész kicsi a világÓbecsei. De ez az utolsó amit elárulok magamról...![]()
Ezt a kutyás sztorit bővebben vki?Valaki kérdezte miért nem törnek ki a bekerített ukránok. Eszembe jutott egy jó hasonlat. A nagy háborúban vagy Verdunnál. A feladat átmenni a senki földjén. És ez annál rosszabb, ha a csapások számát és a technika fejlődését, tűzeröt nézzük. Én nem tudom mi lehet ott, de hogy embertelen, az egyszer biztos.
Biztos nem party hangulat uralkodik az ukránoknál.
Jah, igen. Volt az az ukrán csávó, aki oroszokat kínzott és most kb kutyaként tartják. Szó se róla, az én házörzőm nem ugrik úgy parancsra.
Számomra ezekben az a megdöbbentő, hogy a halállal szemben milyen nagy az élni akarás. Hogy pl egy ilyen csávó, aki keménykedve kínzott.. gyakorlatilag így megtörik, pedig jobb sorsra kb élete végéig sem számithat.. ilyenekre vigyázni szoktak nehogy véletlen feltudja kötni magát.. de az élni akarás erősebb.
Mondjuk, hogy esze sok nem volt..ha még élvezi isa fogvatartott katonák kínzását.. legalább ne tegye közzé.
Szóval az ilyen vagy egyszerűen azért hülye, mert nincs agya vagy pedig ha van is, nem a legélesebb kés a fiókban, ha teljes mértékben elhitte hogy ők csak győzhetnek és következmények nélkül megtehet ilyesmiket.
Az biztos, ha lett volna kellő töke, akkor elereszt egy golyót a fejébe, mint hogy élete végéig, hosszan ilyen sorsa legyen.
Amúgy mit tett? Boki, te linkelted a videót, amiben szerelepelt. Írtad, hogy foglyokat kínzott.
Szép képek, de sajnos alulról a második Photoshoppolt kép utólag rárakott Z betűkkel...Az ukránok lövik a Kígyó szigetet.
Csecsenek Donbass-ban. A civilek örömmel fogadják őket.
Egy kis Gradozás
BMPT
![]()
![]()
![]()
![]()
Szeverodonyeck-ben
![]()
Nem engeded? Élni és élni hagyni, véleményszabadság hol marad? Meddig mennél el, hogy ne engedd? Esetleg ha tehetnéd máglyára is vetnél a véleményemért? Vagy mi ez az erőszakoskodás? Az ilyen nyúlbélákból lettek a keretlegények meg a pufajkások is, szóval még addig szokd meg, hogy nem mindenki él a te valóságodban, amíg csak online feszedezel. Engem egyáltalán nem zavar, hogy szerinted Putyin indította a háborút, béke veled bárányka!Annyiszor írom le ahányszor úgy csináltok mintha nem ő indította volna. Nem nem engedem hogy nyugodtak legyetek az alternatív valóságotokban.
Én továbbra is úgy látom, hogy a fórumon és a közbeszédben a hozzád hasonlóan gondolkodók járatják le magukat azzal, hogy a történésekkel kapcsolatban alig képesek érvényes gondolatokat megfogalmazni.Azzal hogy lakóházat lőnek ki kijevben cirkáló rakétával az oroszok járatják le magukat!Azt lehet indokolni hogy támadnak egy vasúti csomópontok,laktanyát,ipari komplexumot de ezt nem főleg a frontvonal mögött ekkora távolságra!
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..