Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát :::::::::::::Nem tudom mennyire igaz!
Állítólag a csehek az ukránoknak adják a Gripeneket és F-35-öst akarnak venni:
Sweden donates Gripen fighters to Ukraine but not until 2027
bulgarianmilitary.com
Kezd már kilenni a f@szom ukrajnával! Nekünk minden sz@rt meg kellett csinálnunk hogy EU tagok lehessünk, kezdve a kisboltok és éttermek HCCP megfelelőségétől a játékokat a disznóólakbanon át a melegjogokig. Ezeknek meg minden az ölükbe hull!
Nekünk egy vagyonért adták a Gripent, a Leo2-est, a PZH-2000-et ők meg mindent biankó ingyen megkapnak!
És ne jöjjön nekem senki azzal hogy ők háborúba állnak! Minket qvára cserben hagytak ‘56-ban!
Hol lesz már 2027ben Ukrajna!Nem tudom mennyire igaz!
bulgarianmilitary.com
Kezd már kilenni a f@szom ukrajnával! Nekünk minden sz@rt meg kellett csinálnunk hogy EU tagok lehessünk, kezdve a kisboltok és éttermek HCCP megfelelőségétől a játékokat a disznóólakbanon át a melegjogokig. Ezeknek meg minden az ölükbe hull!
Nekünk egy vagyonért adták a Gripent, a Leo2-est, a PZH-2000-et ők meg mindent biankó ingyen megkapnak!
És ne jöjjön nekem senki azzal hogy ők háborúba állnak! Minket qvára cserben hagytak ‘56-ban!
Ezt ezen a bulgár oldon kívül sehol sem olvasni. Szerintem kacsa.Nem tudom mennyire igaz!
bulgarianmilitary.com
Az Ukrajnában lévő tankelhárító rendszerek java svéd. (AT-4, Nlaw, carl Gustav különböző verziói)4. A Svédek tudtommal nem engedik háborús színtérre a fegyvereiket .
Van aki a más kárán sem tanul!
Felrobbant két férfit az Odessza régió tengerpartján. Ezt a „Dél” hadműveleti parancsnokság jelenti.
Под Одессой двое мужчин подорвались на пляже - MigNews - Новости Израиля и Мира на русском языке
Мигньюз - популярный новостной портал Израиля на русском языке. Только новости и никакой пропаганды! Здесь вы найдете: Новости Израиля и Ближнего Востока, политики Израиля, новости экономикики, культуры, религии и спорта. Все это на одном портале новостей.mignews.com
Csak egy orosz rakéta lehetett!Van aki a más kárán sem tanul!
Felrobbant két férfit az Odessza régió tengerpartján. Ezt a „Dél” hadműveleti parancsnokság jelenti.
Под Одессой двое мужчин подорвались на пляже - MigNews - Новости Израиля и Мира на русском языке
Мигньюз - популярный новостной портал Израиля на русском языке. Только новости и никакой пропаганды! Здесь вы найдете: Новости Израиля и Ближнего Востока, политики Израиля, новости экономикики, культуры, религии и спорта. Все это на одном портале новостей.mignews.com
Oszt repülni meg ki fog velük? Karbantartók honnan lesznek? Fegyveresek, fegyverzet, földi kiszolgáló eszközök stb? Eleve nálunk is légkondicionált hangárokat kellett felhúzni a Gripeneknek mielőtt idehozták őket. A cseheknek amúgy milyen L-F fegyverzet van rendszerben hozzá?Hát :::::::::::::
1. Még ki sem fizették , lízingelik őket . A lízing végén vagy fizetnek vagy vissza viszik a Svédek !
2. A Svédek tettek egy ajánlatot , hogy ingyen megtarthatják őket de venniük kell legalább 14 db Super Grippent .
3 Tudtommal a gyártó határozza meg (normál esetbe ) kinek adják el a gyártmányát !
4. A Svédek tudtommal nem engedik háborús színtérre a fegyvereiket .
5. Eddig is rémálom volt logisztikailag az ukri haditechnika színessége , hogy mit kezdenének egy tök idegen technológiával nem tudom.
6. Úgy látom már mindenki inkább az üzletet látja ukrajnába ! (direkt írtam kisbetűvel)
Van itt már F-16-ról szó, most meg GRIPEN, ki és honnan fogja ezeket üzemeltetni?. Ezek nem szállnak fel a legelőről. Ezekhez nem csak pilóta kell, hanem technikai személyzet is. Üzemanyag és fegyver javadalmazás. Honnan lesz pilóta? Vagy külföldiek fogják repülni? Bár már most is jelennek meg orosz oldalakon olyan cikkek, hogy az oroszok által lelőtt repülőket mostanában feltételezhetően nem ukrán pilóták repülték. (Lelövések után egyre ritkább ritka a temetésről kiadott hír, akkor is ha nincs katapultálás.)Ezt ezen a bulgár oldon kívül sehol sem olvasni. Szerintem kacsa.
Külföldön képzik ki az ukránokat.Van itt már F-16-ról szó, most meg GRIPEN, ki és honnan fogja ezeket üzemeltetni?. Ezek nem szállnak fel a legelőről. Ezekhez nem csak pilóta kell, hanem technikai személyzet is. Üzemanyag és fegyver javadalmazás. Honnan lesz pilóta? Vagy külföldiek fogják repülni? Bár már most is jelennek meg orosz oldalakon olyan cikkek, hogy az oroszok által lelőtt repülőket mostanában feltételezhetően nem ukrán pilóták repülték. (Lelövések után egyre ritkább ritka a temetésről kiadott hír, akkor is ha nincs katapultálás.)
Értem, és honnan fognak a gépek üzemelni? Én még nem hallottam arról, hogy a korszerű nyugati gépek tábori szükségrepülőterekről üzemeltek volna.Külföldön képzik ki az ukránokat.
Fogalmam sincs hogy egyáltalán igaz e a hír. Annyi biztos hogy képeznek ki nyugati fegyverek használatára ukrán katonákat nyugati országokban. Vélhetően olyan fegyvereket fognak kapni az ukránok amit tudnak kezelni és üzemeltetni.Értem, és honnan fognak a gépek üzemelni? Én még nem hallottam arról, hogy a korszerű nyugati gépek tábori szükségrepülőterekről üzemeltek volna.
"Kezdetben nem mutatkozott meg Oroszország valódi ereje, de mostanra nagyon megváltozott a helyzet. Szédületes sebességgel törnek előre az orosz csapatok a Donbasszban. Néhány nap alatt vittek véghez egy olyan bekerítő hadműveletet, ami korábban, heteket vett igénybe.Folyt kövi
: the Siversk-Bakhmut line, and the northern approaches to Sloviansk.
...Hát persze, adunk nekik, ha fel lesz töltve a tárolókapacitásunk. Több féle módja is van.Nem szoktam csúnyán beszélni, de: most sikítófrászt kaptam.
Weber: el kell osztani az EU-ba érkező földgázt - rendkívüli EU-csúcsot kell tartani
Mint mondta, a tagországok állam-, illetve kormányfőit összefogó Európai Tanácsnak még júliusban rendkívüli ülést kell tartania, amelyen előkészítik az EU „vészhelyzeti ellátását” őszre és télre. Feltétlenül dönteni kell a „kötelező érvényű energiaszolidaritásról” – húzta alá a német politikus, kifejtve: el kell kerülni a koronavírus-világjárvány első szakaszában kialakult „zűrzavart”, amikor mindenki lezárta a határokat és „Európa kudarcot vallott”. A járvány elejét jellemző hektikus válságkezelés helyett előrelátóan kell dolgozni, fel kell készülni, „kötelező érvényű mechanizmusokat” kell kidolgozni a tározókban lévő földgáz „szolidáris” felhasználásáról, hogy „ne mindenki csak magával törődjön” – mondta Manfred Weber.
Ezeknek a mechanizmusoknak működniük kell ősszel, amikor igazán komolyra fordulnak a dolgok
– jelentette ki az EU jobbközép pártjait összefogó EPP vezetője.
A politikus szerint a rendkívüli uniós csúcson „a gáz méltányos elosztását célzó kötelező intézkedésekről” kell dönteni. A közösség területén működő gáztározókat közösen kell üzemeltetni, mert elfogadhatatlan lenne, hogy a „szerencsés” tagországok feltöltött tározókkal, mások pedig energiahiánnyal sújtva vágnának neki az őszi–téli időszaknak. A beszerzést is közösen kell intézni, hiszen csökkennének a fogyasztói árak, ha az EU tagjai együtt vásárolnának földgázt – mondta Manfred Weber. Arra a felvetésre, hogy az EU-s szerződések alapján mindez nem tűnik könnyen megvalósíthatónak, rámutatott, hogy az unió működését szabályozó lisszaboni szerződés valóban csak korlátozott hatásköröket biztosít az energiaágazatban, de ez így volt a koronavírus-világjárvány esetében is, és az EU mégis közösen szerezte be a vakcinákat.
Hozzátette, hogy át kell alakítani az EU-t, mert nincs felkészülve a jelenkor „viharaira”, megpróbáltatásaira.
Arról is szólt, hogy a kül- és biztonságpolitikában szakítani kell a teljes egyetértésen alapuló döntéshozatallal.
“ELEGEM VAN ABBÓL, HOGY ORBÁN VIKTORTÓL FÜGGÜNK KÜLPOLITIKAI KÉRDÉSEKBEN VAGY AZ UNIÓS OLAJEMBARGÓ ÜGYÉBEN” – MONDTA A BAJOR KERESZTÉNYSZOCIÁLIS UNIÓ (CSU) POLITIKUSA.
Weber: el kell osztani az EU-ba érkező földgázt - rendkívüli EU-csúcsot kell tartani
Igazságosan kell elosztani az Európai Unióba (EU) érkező földgázt a tagországok között, az orosz gázszállítások korlátozása miatt pedig rendkívüli EU-csúcsot kell tartani júliusban Manfred Weber ...www.vadhajtasok.hu
Ez valóban nem normális. Ha Orbán Viktor nem vétózna, mit osztana el ez a világ marhája!