A DnyeperMiről maradtam le?! Mi az a féregjárat a 4. térképen Nova Khakovkáig?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A DnyeperMiről maradtam le?! Mi az a féregjárat a 4. térképen Nova Khakovkáig?
Jah, értem, akkor gondolom azt az ukrán flotta uralja. Azt hittem, hogy egy bekerítő-hadművelet a déli offenzíva keretében.A Dnyeper
Ezt magyarázd (ukranizáld) el neki is!Mielőtt sokan beszopjátok, olvassátok el a Szijjártó interjút, mahd vessétek össze az orosz cikkel. Dolgozik az FSZB.
Főleg mert az utóbbi időben olvadt a jég az ukrán - magyar viszonyban. Főleg a katonai kapcsolatok javulrak látványisan, de az ukrán búzakivitellel kapcsolatban is eredményesen tárgyalt Ukrajnában a magyar mezőgazdasági miniszter.
Remélem valósak a félelmeik.
Már az index is!
Én nem érzek a hadseregünkben akkora potenciált, hogy ennek örülnék. Szerintem annak örüljünk, hogy béke van.Remélem valósak a félelmeik.
Már az index is!
Az ukrán parlamenti képviselő magyar támadástól tart Kárpátalján
Percről percre: Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index szombati hírösszefoglalójaindex.hu
Hol hallottam én ezt a védelmi vonal egyenesítést????Brit hírszerzés: az ukrán védelmi erők sikeres akciói hozzájárultak Oroszország "lendületének csökkenéséhez"
2022. JÚLIUS 16., SZOMBAT, 08:41
Az ukrán védelmi vonal lerövidítése és kiegyenlítése lehetővé tette a fegyveres erők számára, hogy sikeresen visszaverjék az orosz támadásokat, és hozzájárultak a betolakodók "lendületének csökkentéséhez".
Erről
Ez volt a cél. Ő is megdolgozik a pénzéért.
De ismerős ez az arcvonal rövidítés és kiegyenesítésBrit hírszerzés: az ukrán védelmi erők sikeres akciói hozzájárultak Oroszország "lendületének csökkenéséhez"
2022. JÚLIUS 16., SZOMBAT, 08:41
Az ukrán védelmi vonal lerövidítése és kiegyenlítése lehetővé tette a fegyveres erők számára, hogy sikeresen visszaverjék az orosz támadásokat, és hozzájárultak a betolakodók "lendületének csökkentéséhez".
"Az ukrán védelem Liszicsanszk feladását követően sikeresen visszaverte az orosz támadásokat, az ukrán védelmi vonalat pedig lerövidítették és kiegyenesítették. Ez lehetővé tette a haderők és a tűzerő összpontosítását az orosz támadások visszaszorítása ellen, és hozzájárult az orosz lendület mérsékléséhez" - áll a beszámolóban. .
Mint arról beszámoltunk, a brit hírszerzés szerint az orosz csapatok legközelebbi célpontjai Sziversk és Bahmut lesznek.
Mégis csak igazak a hírek! Az oroszoknak már évekkel ezelőtt venni kellett volna shahed-129 dront és legalább 200 db dronnal neki ugrani az Ukránoknak amint a kh31ek végeztek a komolyabb Ukrán légvédelemmel .A 129 drónók vagy a fejlettebb Ababi 5 drónók kikapnak az ukrán tuzerseget simán. Mert himars meg m270 esekre uragannal meg graddal válaszolni nem éppen életbiztosítás.CNN: Az orosz delegáció már többször járt Iránban, hogy megvizsgálja a harci drónokat...
2022. JÚLIUS 16., SZOMBAT, 05:29
FOTÓ: CNN
Egy orosz delegáció az elmúlt hónapban legalább kétszer járt a közép-iráni Kashan repülőtéren, hogy tanulmányozza a precíziós rakétákkal felfegyverezhető Shahed-191 és
Shahed-129 harci drónokat.
Forrás : A CNN , Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó által közzétett műholdfelvételek
Sullivan : "Úgy gondoljuk, hogy a hivatalos orosz delegációnak a közelmúltban demonstrációt tartottak az iráni rá mm adó UAV-l.. Közzé tesszük ezeket a júniusban készült képeket, amelyek az orosz kormány delegáció által aznap látott iráni UAV-t mutatják be.
Ez azt jelzi, hogy Oroszország támadásra alkalmas iráni
UAV-k beszerzése iránt érdeklődik."
Részletek : Sullivan elmondta, hogy az Egyesült Államok tudomása szerint a júniusi látogatás volt az első alkalom, hogy orosz delegáció látogatott el a repülőtérre ilyen demonstráció céljából.
Az orosz delegáció ezután július 5-én ismét ellátogatott a repülőtérre egy hasonló demonstrációra.
A CNN tisztázza, hogy ezek az információk Joe Biden amerikai elnök közel-keleti körútja során jelentek meg, ahol Irán kulcsfontosságú témája volt az Egyesült Államok, Izrael, Szaúd-Arábia és a Perzsa-öböl országai között.
Egy amerikai tisztviselő a CNN-nek azt mondta, hogy Irán és Oroszország növekvő partnersége egy példa arra, hogy az Egyesült Államoknak miért kell megőrizni jelenlétét és befolyását a Közel-Keleten.
Emlékeztetni fogunk : néhány napja vált ismertté , hogy Irán akár több száz drónnal is készül Oroszországnak
CNN: Російська делегація вже кілька разів відвідувала Іран для огляду бойових безпілотників
Російська делегація щонайменше двічі відвідувала аеродром Кашан у центральному Ірані за останній місяць, щоб вивчити бойові безпілотники Shahed-191 та Shahed-129, які можуть мати на озброєнні високоточні ракети.www.pravda.com.ua