igaz !!
mondjuk a kisebb haditengerészettel rendelkező Iránt,É-Koreát kerülik mint ördög a tömjénfüstöt,pedig őket is fenyegetik rendszeresen,mégsem történik érdemi lépés .. Kínát meg már nem is említem,de persze a Top Gun óta tudjuk hogy világverő kategória a NAVY meg az Air Force .. majd ha elszabadulnak az indulatok és hirtelen bekap vagy 2-3 kínai torpedót valamelyik anyahajó .. akkor térjünk rá vissza mire képes a flotta meg az Air Force ,mivel sem az oroszok,sem Irán, nem ilyen kis bohóc banánköztársaságok,Kína meg pláne nem,és a kis butus amerikaiak tehetetlenül nézik hogyan erősödik meg a kínai flotta napról napra,majd a végén rájönnek hogy ennyi volt mese volt és haza kell kullogniuk, megint!
amit az ukrán cirkusz fényesen bizonyított szerintem az,hogy tevőlegesen a NATO nem mert beavatkozni egy hagyományos háborúba Ukrajna területén,hiszen az pont egy olyan terület lett volna,ahová ha csapatokat vezényel,mint független ország területére még nem feltétlen kockáztatta volna az atomháború veszélyét,hiszen semleges ország területén folyik a háború,nem közvetlenül érné támadás Oroszország területét,és ha sikerült ott tartani akkor NATO ország területét sem.
tehát adva van/lenne egy kb Európa méretű felvonulási terep ahol le lehetne zongorázni a történetet .. az egyik fél kézzel foghatóan ott van ,de hol a másik ? ha ennyire beszántaná a tehetetlen szar oroszokat ?
ahogyan a tényleg totál számunkra semleges Szíriában sem történt meg,pedig ott face to face ütköztek a hadműveletek során, akkor csak nem olyan fényes és dicső a Navy meg az Air Force ?
én megértem (és el is fogadom,) ha valaki elfogult valamelyik irányba, a realitástól való elrugaszkodást már kevésbé