W
Wilson
Guest
Nem akartam semmit sem szépíteni rajta, csak a tényeket közöltem, ami pedig a rendes kiképzést illeti , háború van egy olyan országban amelynek sokkal szerényebb anyagi erőforrások állnak a rendelkezésére mint a nyugati nagyhatalmaknak, biztos csinálhatná jobban is , de az élet már csak ilyen és ne felejtsd el egy háborúban különösen, ha az a mint ebben az esetben a megtámadott ország területén zajlik nem működnek a békeidôs kiképzési metódusok, és annak ellenére ,hogy sok esetben elégtelen kiképzés után küldik az ukránok harcba a katonáikat, van arra nem egy példa,hogy alaposabb kiképzést biztosítanak az újoncoknak, lásd pl a jelenleg is az Angoloknál katonai kiképzésben részesülő 10.000 ukrán katonát, ehhez kapcsolódik, hogy nemrég Kanada bejelentette, hogy ők is ukrán katonákat fognak kiképezni.Ezen nincs mit szepiteni szerintem. Ez total gaz.
A "rendes kikepzest" meg egyszeruen nem hiszem, ha meg is haragszol erte. Fel eve megy a haboru, reges-regen kifutottak mar minden ilyesmibol (ido, ember, alapossag stb.)
Nagyjából én is így látom, ha Nyugat továbbra is önti a pénzt és fegyvert Ukrajnába és ha az Oroszok nem rendelnek el általálnos mozgósítást akkor valamilyen béke megállapodás vagy fegyverszünet keretében időlegesen "be fog fagyni" ez a konfliktus.Persze, de feltételezhetően az ottani kiképző nem hasraütésre mondta be ezt a számot, még akkor is, ha a saját munkáját felülértékeli(?).
Nekem alapvetően az a sejtésem, hogy konkrétan az orosz hadseregnek valóban súlyos veszteségei lehettek az első két hónapban (tippelni se akarok), azóta inkább a gyengébben kiképzett szaki (szakadár) csapatokat, a csecseneket és a wagner-t részesítik előnyben, csökkentve a "saját" veszteségeiket, s így "óvják" a hazai közvéleményt, s talán ezért sincs részleges/teljes mozgósítás.
Én egyre inkább azt látom, hogy mind a két oldal demoralizálódik, mivel ugyanúgy látni ukrán és szaki egységeket is, akik megtagadják a parancsok végrehajtását, s ezek a történések egyre inkább a befagyó frontvonalak irányába mutatnak. Az ősz közeleg, még ennyi változás se várható a frontvonalakon.
Ha nem lesz téli orosz offenzíva, s ez nem valamiféle "taktikai" kivárás, akkor talán a háború 1 éves évfordulója környékén valamiféle "béke" is születhet. Sztm most ez a legjobb valamennyire reális forgatókönyv is, de ez nem más, mint sötétben tapogatózás a részemről.
Szerk.: Az látható, hogy a herszoni, harkovi, zaporizzsjai front, ahol főleg orosz csapatok vannak, lényegében állnak.