A NATO EOP-ot összehozták, onnantól felgyorsítva jöttek volna a továbbiak ?
Ukrajna csatlakozott a NATO EOP (Enhanced Opportunities Partner) programjához és megkapta a partneri státuszt, jelentette be 2020. június 12-én a NATO sajtószolgálata. Ez a státusz a NATO-tagok és a külsős partnerek közötti együttműködés elmélyítését vonja maga után, akik jelentős mértékben hozzájárultak a NATO vezette műveletekhez és missziókhoz. „NATO-partnerként Ukrajna részt vett szövetségesek műveleteiben, többek között Afganisztánban és Koszovóban, valamint a NATO kiképzésein. A NATO-tagok értékelik ezt a jelentős hozzájárulást, amely bizonyítja Ukrajna elkötelezettségét az Euro-Atlanti Szövetség mellett” – áll a nyilatkozatban.
Azért ez alapján Ukrajna több, mint csak egy egyszerű mentorált ország, őket szabályos, rendes érdekszférába esőként kezelték, új üdvöske, imádat tárgya, amelyet teljesen szabálytalanul, könnyített feltételekkel bevettek volna a klubba.
Nem kellett volna semmiféle Euromajdant szervezni, és követték volna magukat az események.
Nem felebaráti szeretetből, meg a népek szabadságvágyának ünnepléséból invesztálnak Ukrajnába, hanem csak éppen valami olyant csinálnak, ami meggyengíti az egyik nagy stratégiai ellenfelet, meg azon kívül a lehetőségekhez képest megszedik magukat.
Demoralizáltak, destabilizáltak, krízishelyzet, és normalizáció. Az, hogy ígértek fűt - fát, és semmi nem valósult meg, azon kívül, hogy megvadított új kiskedvenc lettek, de attól még ugyanolyan rühes, alultáplált, de legalább agresszív, mindenki irányába, még az EU-nak is üzengettek, követelőztek.
Ukrajna kis túlzással a világ éléskamrája, hatalmas acélművekkel stb, akkor hogy a túróban van az hogy egyébként Európa legkoldusabb állama, 1993 óta. Értem én hogy nagy a korrupció de akkora van, hogy azt mi elképzelni nem tudjuk. És az EU tagság sem gyógyír, lásd Magyarország, Románia, és Bulgária