.
.
Lehet átsiklottatok egy pár mondaton:
Ez egy másik, önkéntes szándékon alapuló gyűjtő topik lenne, afféle esszencia: Ahol az élettapasztalatunkból, ember/társadalom/hadismereteinkből, vágy vezérelt gondolatainkból, világesze üzemmódunkból (erre a meghatározásomra rém büszke vagyok) következő, jövőre vonatkozó bizonytalan, vagy roppant határozott jövendöléseink lennének átláthatóan, áttekinthetően mondhatni naplózva.
Vissza lehetne keresni (
Itt képtelenség, ha meg kigyűjtöd a másik hüjeségeit', akkor meg te vagy a rosszhiszemű listázó
), s tanulságos lenne az események alakulásával szembesülni, hogy mennyire logikusan, a közvalóság talaján állva gondolkodunk.
Vagy nem.
Persze (
s ez nem kettőtöknek szól!) el is lehet ártatlan arccal
vegyülve bújni a sok parttalan, csökött agymenés sűrűjében az utólag akár leginkább letagadnánk okoskodásunkkal a mindent elnyelő időörvény labirintusában...
(Ez szép képzavar volt, saját vállon veregetés)
Akkor még egyszer:
Még nem olvastam el a mai fejleményeket, ennek tudatában jöjjön egy világesze (mi más?) meglátás:
Ha visszanézünk az orosz vezetés tetteire csak a szíriai konfliktus elejéig, akkor arra döbbenhetünk rá, hogy egyszerűen jelentős részben (nem azt írtam, hogy jelentősebb!) rendre egyszerűen nem úgy döntenek, ahogy várnánk. Vagy nem döntenek, de a nem döntés is döntés.
Pl. amikor bevonultak Szíriába, sokan nem számoltunk vele, hogy - úgy hirtelen:
- Egyáltalán bevonulnak a darázsfészekbe.
- Hogy ezt viszonylag kis létszámú erővel teszik
- Hogy ezzel érnek is el valamit
- Hogy lélekvesztő "ladikokról" fognak indítani rakétákat
- Hogy Európát körbereptetve fognak bevetni Tu-160-asokat
- Hogy a Szu-24 lelövése után durva mélységi csapásokkal fognak válaszolni: (Erdogan görög-termi várakoztatása, orosz turisták elmaradása a török nyaralóhelyekről).
...pedig itt már sokan nukleáris bevetést vizionáltak...
- Hogy végül meglepően eredményesek lesznek
2022 februártól:
- Hogy megtámadják Ukrajnát
- Elmennek Kijevig
- Otthagyják, de még az elfoglalt északkeleti területeket is!
- Gyakorlatilag tegnapig békén hagyják nagyrészt a civil infrastruktúrát (pl. áram, net)
- Mégis szívbaj nélkül telibe verik az egyik kijevi plázát (aztán persze kiderült, hogy nem hobbiból)
- A lengyel határtól pár kilométerig is el merik küldeni a rakétáikat, pedig elég egy műszaki hiba...
- Eleinte megcsapják a (valószínűleg fegyverdeponáló) vasúti rendezőket meg olajtárolókat,finomítókat,
- Most meg hagyják eljutni a frontig a nyugati cuccokat és ott csontozzák őket (szerintem ez már trollkodás)
- Hónapok alatt foglalnak el területeket, most meg (mondom, még a mai napot nem olvastam) kivonulnak egy jókora területről úgy hogy a civil ukrán pick-upok nem érik utol a lassabb katonai teherautóikat az országutakon...
- Aztán tegnap este, látszólag minden előzmény nélkül azt tették, amit minden jelentősebb foteltábornok várt hónapok óta (...hogy mit kaptam az asszonytól, hogy feküdjek már le, de hát úgy éjfél előtt hirtelen eltűnt jó pár fórumtárs aktivitása, no meg odaát az áram..., én meg vártam, hogy itt is megbillen-e az 50Hz-es frekvencia)
Túl gyakran nem akkor, nem ott, s nem úgy művelnek,ahogy arra számítanánk.
Hát mi folyik itt!?
Rájöttem a fondorlat
jára!
A lényeg a kiszámíthatatlanság. Az felér akár egy-egy...fél haderővel.
Az ellen hogy készülsz?
Véleményem szerint.