http://worlddefencenews.blogspot.hu/2014/08/nato-released-new-satellite-images-that.html
Na most buktak le az oroszok!!
Na ne viccelj már! Akkor néhány kérdés, amire választ várnék.
1., A fotó állítólag 0821.-én készült, nyilvánosságra hozták 0828.-án, mi tartott ilyen sokáig?! "Módosítottak" valamit?
2., Miért fordított az É-D irány, manipuláció vagy egyszerű hülyeség okán?
3., Honnan tudjuk, melyik területről készült a fotó? Odaírták? Odaírni bármit lehet. Ez éppúgy lehet Szíria vagy Irak, mint Ukrajna.
4., Látható hogy konvoj, de mik ezek? Számomra még a járművek kategóriái se azonosíthatók, nemhogy a típusok, lehet, hogy a segélyszállító kamionokat vagy menekülteket szállító buszokat fotóztak. Lehet, hogy önjáró lövegek. Vagy nem azok, csak odaírták? Lásd fent.
5., Honnan tudni, hogy oroszok? Odaírták? Lásd fent. Mi van, ha azt írom oda, hogy az Ukrán Hadsereg menetoszlopa? Vagy hogy az Iraki Hadsereg felvonul az Iszlám Állam erői ellen?
Én nem azt mondom, hogy nincsenek oroszok U.-ban, de ez a fentiek miatt nekem nem bizonyíték az Orosz Hadsereg jelenlétére, még hamisított bizonyítéknak is gyönge. Annak idején mondták/írták az iraki tömegpusztító fegyvereket is, aztán lerohanták Irakot, és egy árva "tömegpusztító kézigránátot" se tudtak felmutatni bizonyítékként (félreértés ne legyen, nem sajnálom Szaddámot, megérdemelte). Annyi újságíró/tudósító " látta saját szemével" már az U.-ba tartó orosz hadsereg-konvojokat, ebben a videókamerás-mobiltelefonos világban hogyhogy egyetlen tutira azonosítható árva fotó se készült róluk? Nekem a lehető legolcsóbb mobilom van, kizárólag telefonálásra vettem, mégis van benne fotó és videó-üzemmód, enélkül talán már nincs is mobil a világon. Ilyenre se telik a tudósító úrnak, akinek viszont telik U.-ba utazni?! Szóval tudósítás címén ne hülyítsék a világot, hanem mutassanak tényleges bizonyítékokat!