Ukrainian military repelled Russian attacks near Mayorsk, Vesele, Kurdyumivka and Novomykhailivka, - General Staff of Armed Forces of Ukraine says in the morning report Donetsk - Ukraine Interactive map - Ukraine Latest news on live map
Ukrainian military repelled Russian attacks near Mayorsk, Vesele, Kurdyumivka and Novomykhailivka, - General Staff of Armed Forces of Ukraine says in the morning report . Live Universal Awareness Map Liveuamap is a leading independent global news and information site dedicated to...
liveuamap.com
Ma rajzolták át az ukrán térképet és ez megerősíti azt a több nappal ezelőtti orosz híreket, miszerint átkeltek a Bahmutka-folyón. Ma még csak a pár nappal ezelőtti helyzetet ábrázolják, de nekem a muszka jelentések sem olyan rózsásak, mint ahogyan az első látásra tűnik.
1, Az én véleményem szerint ennek az átkelésnek akkor van értelme és jelentősége, ha még a Raszputyica beállta előtt sikerül nem csak Kurdjúmivkát, de Csasziv Járt is bevenni. Az utóbbit legalább elérni és ostrom gyűrűbe fogni. Ez lenne a minimális stratégiai követelménye annak, hogy Bahmut olyan mértékben körbe legyen véve, hogy a másik oldalon Szoledar mellett Kraszna Gora ostromának elkezdésével beszűküljön Bahmut utánpótlása jelentős mértékben.
Viszont az orosz előre nyomulás üteme még a nyári hónapokban sem volt olyan sebességű, hogy ez reális lenne. Így viszont kérdés, hogy mi értelme, ha a támadó és felszabadító hadműveleteknek nem kedvező hideg hónapokban nem tudják kimeríteni egy stratégiailag fontos város tartalékait?
2, Másfelől nekem borzasztó furcsa, hogy nem Sziverszknél erőltették ezt a manővert. A Donyeck-folyó mentén történő előre haladással el tudnák vágni az átkelőhelyeket a Limant bekeríteni akaró ukrán erőktől és Kreminától is minél távolabb tolnák, nem szállingózhatnának be egy nagy, gyéren lakott területre ukrán felderítők és gerillák.