Pont arról szól a cikk, hogy az USA-ban nem gyártanak nagy mennyiségben, mert az évi 93ezer db tokkal-vonóval az nem mennyiség, ha az ukránok napi fogyasztása ténylegesen 4-6e db, az még akkor is kevés, ha az utóbbiba a 105 mm-es lövedékeket is beleszámolják.Nem csak az USA állít elő nagy mennyiségben 155 mm tüzérségi lőszereket, hanem pl Dél-Korea is már hónapokkal ezelőtt arról szóltak a hírek, hogy intenzív egyeztetések folynak arról, hogy a dél-koreai 155 mm tüzérségi lőszergyártási kapacitást vagy közvetlen vagy közvetett módon becsatornázzák az ukrajnai lőszer szállításokba.
Közvetett módon mindenképpen beszállt, mert Kanada tartaléka a 100e Ukrajnának ajándékozott 155mm-es lövedék hatására erőssen megcsappant, és már hozzájuk is fordultak.
Biztos, hogy senki nem nézi ezt tétlenül, s minden ország törekszik kapacitásainak a maximalizálására. Én még utalással sem éltem ennek az ellenkezőjére.
A 155mm-es lövedékek piacáról már írtam régebben, ahol a fortune adatait vettem alapul*:
155mm Ammunition Market Size, Growth | Global Report [2029]
The global 155mm ammunition market is projected to grow from $3.44 billion in 2022 to $4.33 billion by 2029, at a CAGR of 3.33% in forecast period
www.fortunebusinessinsights.com
Infographics - 155mm Ammunition Market
Infographics - 155mm Ammunition Market Industry Share and Forecast till 2029 | Fortune Business Insights
www.fortunebusinessinsights.com
*Szerk.: Mondjuk akkor jelentősen túlbecsülhettem ezek szerint a kapacitásokat.