A videó a linkelt cikkben található...
Az ukrán fegyveres erők ténylegesen körülvették az orosz hadsereget Lyman térségében, és behatoltak Jampolba....
Egy ellentámadás részeként az ukrán hadsereg valójában egy orosz csoportot vett körül a donyecki régióban található Lyman város környékén.
Erről Szerhij Cserevaty, az ukrán fegyveres erők keleti csapatainak szóvivője tájékoztatta lapunkat.
"Az orosz csapatok Lyman körzetében történő bekerítésének befejezésére irányuló intézkedések folyamatban vannak, szinte minden logisztikai útvonal a fegyveres erők tűzellenőrzése alatt áll " - mondta Cherevaty.
A közösségi hálózatokon egy videó is megjelent, amelyen egy ukrán katona látható Jampol faluban, amely nem messze van Lymantól.
Az American Institute for the Study of War (ISW) is
írt a lymani helyzetről . A kutatók szerint szeptember 29-én az ukrán erők már majdnem befejezték az orosz csoport bekerítését a városban, és elvágták az orosz erőket támogató kritikus földi vonalakat Drobysheve-Lyman térségében.
Frissítve 12:35-kor. A "DNR" vezetője, Denis Pushylin
azt írja , hogy az ukrán fegyveres erők bekerítették az orosz csoportot Liman térségében. Azt is elismerte, hogy az orosz haderő nem irányítják teljes mértékben Yampilt és Drobisevét.
Hozzáadva 12:49-kor. Az ukrán fegyveres erők szárazföldi erői
közzétett egy videót, amely a megszálló erők állítólagos
"taktikai átcsoportosítását" mutatja Lyman irányába .
A közelmúltbeli sikerek a megszállás megszüntetésében
Szeptember 27-én a Kharkiv OVA vezetője, Oleg Sinegubov
megerősítette , hogy az ukrán hadsereg felszabadította Kupjanszk-Vuzlovij falut, ahol egy nagy vasúti csomópont található.
A harkovi régióban élő oroszok számára több alapvető és fontos irány volt, amelyen keresztül a donyecki és luhanszki régió területére szállították felszereléseiket. Ez volt Izyum és az úgynevezett Izyum Heights, valamint Kupyansk-Vuzlovy – Harkiv megye egyik legnagyobb logisztikai és vasúti csomópontja.
Később, szeptember 27-én Volodimir Zelenszkij elnök
bejelentette , hogy az ukrán fegyveres erők nem hagyják abba az ukrán területek előrenyomulását és felszabadítását a megszállás alól.
Українські військові в межах контрнаступальної операції фактично оточили російське угруповання в районі міста Лиман Донецької області.
hromadske.ua