Ukránoktól zsákmányolt 2SZ5 önjáró löveg
Ukrán BMP-1
A kaproknak eddig se volt belőle túl sok (10-20 db), most még azt is elveszik tőlük ? Mikor az Orosznak csak ebből van vagy 1000 db ???
Csúnya Oroszok !!!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ukránoktól zsákmányolt 2SZ5 önjáró löveg
Ukrán BMP-1
Orosz szempontból teljesen logikus lenne. Mo nem ellenséges ország, nyitott és nagymértékben függ az orosz energiahordozóktól, egyúttal a saját szövetségeseinek célpontja (EU). Rajtunk keresztül (és Szerbián) kijuthatnak az Adriára (Montenegróban oroszbarát kormány lesz). Ezzel a Balkán egyik vezető hatalma lehet Oo-ág. Ezzel viszont újra fellángolhat a Balkán, várhatóan Amerika ezt nem fogja annyiban hagyni.Bocs. Nem "majdnem"...
Tos-1 Donyeckben
"Lvivben minden évben az ukránok ünneplik a náci Waffen SS Galizien hadosztály létrehozását. A hadosztály főként az oroszok, lengyelek és zsidók elleni népirtásról volt híres. Az ukránok büszkék őseik munkájára, amint láthatja."
Alekszej Leonkov katonai szakértő szerint Odessza elfoglalása része Oroszország stratégiai tervének a különleges katonai művelet részeként .
Három stratégiai célt tűztek ki. Az első egy szárazföldi folyosó létrehozása a Krímmel. Ezt a célt sikerült elérni.
A második egy szárazföldi folyosó Dnyeszteren túl. Itt Odessza kulcsszerepet játszik. Végül a harmadik egy szárazföldi folyosó Magyarország felé – mondta Alekszej Leonkov.
Elkezdtek vonyítani a kutyák ! Sajnos lesz még rosszabb is ! A fellengzős gőgből bőven vissza kellesz venni ! LOLAz ukran Szu-24 lelovesenek folyamatarol a Mig-31altal a heten.
Russian Foxhound did risky look-and-shoot skills but struck Su-24
bulgarianmilitary.com
Én ezt olvastam ma a kinaiaknal. Mashol meg nem olvastam, igaz lehet?
"
Oroszország elleni szankciók feloldását, és a nyugati oroszellenes szövetség nagymértékben megszakadt. 27-én Hollandia miniszterelnöke bejelentette, hogy az emberek élete érdekében és az infláció megfékezése érdekében Hollandia 91 Oroszország elleni szankciót old fel, és 25 Együttműködési szándéknyilatkozatot nyújt be.
Hollandia 26-án kérelmet nyújtott be az Európai Unióhoz az orosz olajjal és gázzal szembeni szankciók feloldására. Hollandia érve az, hogy jelenleg nincs energiaalternatíva, és reméli, hogy az EU 2023-ig mentesíti Hollandiát az Oroszország elleni szankciók alól. "
Jelzem, hogy ezen a képen egyetlen halott sincs! Nem értem a 18+-os kitételt...
Az ukran Szu-24 lelovesenek folyamatarol a Mig-31altal a heten.
Russian Foxhound did risky look-and-shoot skills but struck Su-24
bulgarianmilitary.com
Én ezt olvastam ma a kinaiaknal. Mashol meg nem olvastam, igaz lehet?
Lehet rádióval is zavarni a kommunikációját, elnyomni a legitim kommunikációt. Persze ez bemérhető, egyik melóhelyen a szomszéd irodában/laborban dolgozó kollégák ilyenen dolgoztak (zavarás bemérő rendszeren, meg műhold C&C rendszeren európai civil műholdakra. Rendszeresen zavarták a földfelszínről a műholdakat, állítólagos civilek, kalózrádiósok, stb... ), meséltek róla kávézásoknál.Én úgy tudom az USÁnak és az oroszoknak is van már működőképes lézeres műholdelhárító rendszere. Kb azért nem vetik be, mert ez is egyfajta MADhez vezetne (“csak” a műholdas rendszerei esnének ki a világnak pár perc alatt), atomháború nélkül.
Arra írtam amúgy, hogy az eredetileg idézett cikk hozta a szokásos, “az oroszok a tűzzel játszanak ha műholdakat akarnak megsemmisíteni!” fajta kreténséget.
Egy műholdat elég működésképtelenné tenni, az pedig nagyenergiájú lézerekkel a földfelszínről se nagy kunszt. És akkor nem robban fel, stb, csak egy nagy fémdarabként létezik tovább.
Más: úgy látszik, itt még volt áram