W
Wilson
Guest
Az Egyesült Államok megígérte, hogy megadja Ukrajnának a szükséges segítséget Herszon felszabadításához
2022. november 4., péntek, 21:13
jake sullivan, Getty Images
Az Egyesült Államok tisztában van Ukrajna igényeivel a herszoni művelet során, és megadja a szükséges segítséget.
Ezt Jake Sullivan amerikai biztonsági tanácsadó nyilatkozta ukrajnai látogatása során az újságírókkal folytatott beszélgetés során az Evropejszkaja Pravda tudósítója szerint.
Sullivan, aki be nem jelentett látogatáson tartózkodott Kijevben, elismerte, hogy a Herszon felszabadítását célzó hadművelet a küldöttségen belüli megbeszélések egyik témája lett, és a látogatáson kívül is szóba kerül.
"Lehetőségem volt Ukrajna katonai vezetőitől jelentéseket kapnom ezeknek az erőfeszítéseknek (Herszon felszabadítására) tervezéséről, és természetesen az amerikai hadsereg szoros kapcsolatban áll az ukránokkal, és erről tárgyal" - mondta.
Sullivan azt is hangsúlyozta, hogy a Fehér Ház ehhez minden szükséges támogatást megad: "Nem az én dolgom felmérni a helyzetet a csatatéren. Az én dolgom, hogy biztosítsam Ukrajnának azt, amire szüksége van ahhoz, hogy ez megvalósuljon."
A biztonsági tanácsadó további segítséget is ígért a herszoni hadművelet igényeihez igazítva.
"Ma ismét megkérdeztem, mire van szükség (Ukrajnának ahhoz, hogy befejezze ezt a műveletet - a szerk.), és biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk biztosítani, ami ehhez a csatához kell" - mondta.
Eközben pénteken a Pentagon közzétette a fegyverek listáját az Ukrajnának szánt új segélycsomag részeként .