Nem akarok elcsépelt keleti bölcset játszani, de amióta világ a világ, átalakul, meg minden háború más, mint az előző.Azért ez nem egy klasszikus háború. Épp átalakulóban van a világ is.
Ameddig az átalakulásnak nem lesz vége, addig szerintem ez a háború menni fog.
Persze mindenkinek jobb lenne, ha vége lenne minél előbb.
Pl: Miért csak október elején kezdték szétszedni az ukrán infrastruktúrát? Sokkal-sokkal előbb megtehették volna. Kb az első nap akár.
Mégsem tették, hanem vártak. Valamire.
Mire gondolsz új lépés alatt? Új lépés az infra szétszedés is ilyen tekintetben.
Azért emlékszem, hogy pár atlantista hogy röhögött, amikor Putyin egyik beszédében mondta, hogy még el sem kezdték igazán.
Szerintem még most sem.
És minden esetben ezen jól meglepődtünk :-)
Az ukrán infrastruktúra szetszedese meg... Haaat.... Ami igazán fontos volt, azok a dnyeper hídjai, amiket elsőnek nem akartak -. Egyértelműen gyors ukrán összeomlása készültek - most meg már jó kérdés. Valami miatt vagy nem akarják, vagy nem tudják.
Az erőművek, trafik tamadasat én annak tudom be, hogy egyszerűen az iráni drónok, amiket kaptak, erre alkalmasak. És bár az ukranoknak így foglalkozniuk kell ezek elleni védelemmel, de... Az ukrán hátország, hadiipar az ugye most leginkább USAban van. Szóval ez szar az ukrán civileknek, de a hadsereg működését minimálisan érinti.
Új lépés, újítás volt pl a HARMok felkokanyolasa Migekre, vagy harkovi blitzkrieg, a fekete tengeri flotta kiszorítása krimtol nyugatra (bár ez még bizonytalan nálam)
Orosz oldalról az első vhs tüzérségi gyakorlat volt igazán említésre méltó - egy ideig vissza is szereztek a kezdeményezést.
Ez a meg el se kezdtek igazán egy igazi facepalm freudi elszólás. B+, te kezdted, és még el se kezdted igazán? Most így hirtelen a vilagtortenelbol nem jut eszembe ilyen. A furcsa háború van talán ehhez legközelebb, ahol annak tudatában üzentek hadat a németeknek, hogy tudták, nincsenek rá felkészülve.
Hát az oroszok se voltak felkészülve. Most hogy ezt a felsővezeték tudta, vagy a potemkin hagyományok megvetették őket... Nem is tudom, melyik a rosszabb.