Az ukránoknál már a nőket is mozgósítják, de náluk nincs ilyen gond. Mi? Hogy nyugati kiképzők? Hát persze, mindegyik tud ukránul, hiszen Jézus is ukrán volt.
Ott is van, ott is magasak a veszteségek, a kikepzetlenség miatt is.
De nekik nincs hová hátrálni, az országukat, családjaikat védik. Katonaként, partizánként, nőként is.
Ezzel szemben a behívott ruszki tartalékos Putyin álmaiért kellene, hogy kockáztassa életét. Néhány falúért...
A szerződéses állomány nem harcol, csak a Wágnyer, meg a helyi oroszajkú lázadók.
Amúgy a napokban kb. 120 ezer mi kiképzetlen újonc lett bevonultatva, az ő felkészitesük a nehezebb, mert vagy Ukrajnában vagy börtönben van a ht és szerződéses állomány. Vagy meghalt.
Átgondoltam logikusan, láttam pár kiképzést, tudom hogy kik csinálják (milyen korosztály, milyen beosztásban, nem kell hozzá ott lenni az akcióban hogy a visszajövő eredményeket kielemezve leoktasd a friss tapasztalatot), még azt is tudom hogy ezek a friss 300.000 körüli kiképzettek MIND voltak katonák, nem nulláról kell velük kezdeni a kiképzést, inkább egy felfrissítésről van szó.
Akkor leírom még egyszer, ez egy vágyvezérelt nyugati faszság. Minden mást jobban elhiszek, a szar és kevés fegyvert, ellátmányt, bármit. Azt hogy terelik oda a vágóhídra a totál fogalmatlan hülyéket az ukránok elé az oroszok, na ezt pont nem. Ja, még azt sem, amit az ukránok szajkóznak folyamatosan, hogy Herszon támadása közben nekik kevesebb veszteségük van élőerőben/technikában, mint a megerősített fedezékekben védekező oroszoknak.
Egyszerűen nem adja ki a logika. Én amennyire lehet próbálom realista módon nézni a történéseket, annak tudatában hogy mindenki hazudik, ferdíti a tényeket a saját oldala moráljának az erősítésére, de ez már egy rossz vicc amit az ukránok mostanában csinálnak, marha nagy lehet ott a probléma, kell nekik az eredmény (kéne), mert jön a félidős választás az USA-ban, és bukdosnak a nagy nyugati országokban az őket a végsőkig támogatni hajlandó kormányok és vezetők, amelyik nem bukott meg az is kurva rozzant lábakon áll, egyre büdösebb a NordStream ügy, nagy a kuss körülötte, az USA-nak már a németekhez kell rakni gyorsan-hamar egy az ukránokat segítő HQ-t, nehogy a saját érdekeiket kezdjék nézni, kezdődnek a tüntetések szerte az EU-ban mert az egyszeri pógárnak kezd kilenni a fasza az ukránokkal, és még csak közeleg a tél...
Túlgondolod. Nyilván mindkét oldalon megy ezerrel a PSYOPS, INFOOPS, de irracionális az orosz csodavárás.
Majd a tél, majd az agitátorok munkája beérik, stb.
A nyugati pógárt nehéz kizökkenteni a Meki, cinema, nyaralás, rongyrázás mindennapjaiból.
A magasabb rezsi, infláció miatt nem lesz forradalom, hiába reménykedik Putyin a sátáni nyugat összeomlásában.
Eladósodott tarsadalomban nem gond a pénz, lesz hitel, lesz minden, mint eddig is minden válság után.
Putyin álmait hazugságok taplálják, de bármennyire okos, a diktatúrák jellemzője, hogy a hazugságokat erőszak fedi el. Előle is. Ha ennyire bízik még a beosztottaiban, lelke rajta.
Egy Sojgu, egy Geraszimov nem felelős a kudarcokért? Ha eddig hazudtak, most miért mondanának igazat Putyinnak?
Egy jó vezető tanul a hibákból, változtat, cserél, mert ha nem őt cserélik.