W
Wilson
Guest
Te szerintem félreértettél valamit, ugyanis nem tőlem kérdeztek hanem éppen én tettem fel egy kérdést.Amire hozzáteszem nem kaptam semmilyen választ.Arra utaltam, hogy a "más" szóval felvezetett témaváltással gyorsan (hogy ne irjak lazát) elintézted a felvétesre adott (jobban mondva nem adott) válaszodat, pedig Magyarország szempontjából sorsdöntő kérdésről van szó, amit úgy érzem szépen elbagatelizálnak az ukránokat feltétlenül támogató fórumtársak.
Számomra mindegy is lenne a háború kimenetele abban a tekintetben, hogy ki győz, de látni kell azt is, hogy mi lesz ukrajna helyén a konfliktus ilyen/olyan lezárása után,...nekem valahogy nincsenek illúzióim.
Persze ha nincsen véleményed azt is megértem. Vannak akik egyszerűen csak beteszik gondolatban az új Ukrajnát az EU-ba és a NATO-ba, és ezzel elintéznek mindent. Holott ennek a későbbi esélye gyak. konvergál a nullához, jelen állás szerint...
Szóval ez esetben akkor majd mi lesz?
Ami pedig a kérdésedet illeti, Ukrajna háború utáni sorsa bár természetesen hatással lesz valamilyen szinten a szomszédaira, de szerintem semmiképpen sem lesz sorsdöntő Magyarország sorsára nézve, annál is inkább mivel a nyugati nagyhatalmaknak és elsősorban az USA- is elemi érdeke lesz , az hogy ne hulljon szét és egy működő gazdasággal rendelkező katonailag erős . de a nyugati nagyhatalmakkal és természetesen elsősorban az USA-l szövetséges országgá váljon....
A kettőnek semmi köze egymáshoz, ugyanis ha elolvasod az eredeti interjút akkor látni fogod, hogy Podoljak végig Oroszországról az ukrán-orosz háborúról a béketárgyalásokról beszél, egyetlen egyszer sem említi Közép-Európát Magyarországot, és nem mond konkrétumot azzal kapcsolatban, hogy milyen területeket is ért pontosan, a régiók kifejezés alatt, ebből olyan következtetéseket levonni vagy azt sugalni, hogy most akkor Ukrajna akarja uralni Magyarországot és ő akar Magyarországnak diktálni, teljességgel irreális dolog, főleg úgy, hogy Magyarország a NATO és AZ EU egyik tagországa és Ukrajna miközben a saját területén harcol az orosz haderővel, teljességgel az EU tagországok és az USA anyagi és katonai segítségétől függ.Magyaroraszágon is a "régió meghatározó haderejét" épitik,...szóval most nem tudom eldönteni, hogy a Duna-Tisza köze vagy mire is gondoltak a Z2026 megalkotói...ezek szerint.