[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
21 964
68 508
113
Igor Klimenko, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője beszámol arról, hogy a #brovary-i helikopter-baleset következtében Monasztyrszkij belügyminiszter, Enin első miniszterhelyettes és Lubkovics államtitkár életét vesztette. Jelenleg 16 áldozatról tudni, köztük két gyerekről.
Ugyan a tegnapi Aresztovics lemondás kapcsán írt véleményemet, amiben kifejtettem, hogy vsz ő már vagy tud valamit, vagy pedig szóltak neki, hogy következik valami "egyéb érdekes", sajnos törölték ...

... de korábban az orosz topikban korábban próbáltam kifejteni egyes dolgok kapcsán azt, ami nem feltétlenül látszik, főleg, hogy mindenki csak egy bizonyos irányba koncentrál:

Még egy tippem van: ha eljönne a pillanat, ukrán egyezkedéskor ezek minden ukrán tábornokot ismernek, talán gyorsabban rábeszélik őket, hogy 10 milla van Zselé, 5-5 milla mindegyik ukrán oli fején, cselekedjetek. Lehet, gyorsabban reagálnak egy volt szovjet haver megkeresésére, mint mondjuk egy olyanéra, mint a kopasz, akivel biztos nem egyezkednének. De csak gondolkodom, mert furcsa az egész.

... szóval simán el tudom képzelni, hogy Zselén kívül vannak, akik kezdetek óta gátjai minden megegyezésnek az oroszokkal. Csak ugye összezár a nyilvánosság előtt a banda. Az egyik Zselé, bár fene se tudja, nagyon nem akart ő 2021 decemberében háborúzni, és figyelmeztette is a NATOt és a mainstreamet, hogy kicsit túltolják az oroszok biztosan támadni fognak dumát ...
... mintha azok, akik nagyon közel vannak, megérezhették volna, hogy valami fog történni, de kellett egy indok, hogy tisztességgel, később pedig akár vezetői eséllyel indulhasanak, így léphetett le - okként az elszólás - Aresztovics, jött elő a kamu vagy nem kamu fénykép is ...


... és mintha most felrakták volna a mozdíthatatlanokat egy helire, ésssss ...

Persze tényleg lehet baleset, a köd miatt, mint Szmolenszknél ... (bár ott azóta Kaczynski már bedobta, hogy ő mindent tud, merénylet volt az a bizonyos lengyel kormánygépes történet - amit nem fejtett ki, hogy orosz-e vagy más ... :D) ..., de nem biztos, hogy véletlenül ez a mai Putyin-beszéd előtt történt ..., különösen, hogy olvastam baráti tüzet is a heli kapcsán. Minden esetre ha elhangozna egy ultimátum, és elfogadnák az ukránok, akkor akár az 1944es román eset is megismétlődhetNE.

Poros külföldön,a nagy nackók vagy meghaltak, vagy Soledarban-Bahmutban ragadtak, többen külföldre menekültek. Igazából nem látok bele, de a belügyminiszterrel, aki alá a nacionalista alakulatok is tartozTAK, hivatalosan már nem, de ki tudja mi van valójában, na ő halt meg, meg az összes olyan államtitkár, akinek köze volt a rezsimhez.

Szóval, ez vagy egy megegyezés előtti tisztogatás, vagy egy kísérlet, hogy nyitott fülekre találjon az orosz ultimátum.

Én arra tippeltem, hogy vérdíj, de lehet, hogy annak vagyunk tanúi, hogy megoldják ezt "okosban", átutalással ... ;)

Más.


A helibalesetről:


Mariupol:(Elképesztő mennyiségű kóbor állat van ... :( )
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
377
3 172
93
Sajnálom a gyerekeket, pedig őket mutogatva fogják a téteket feljebb srófolni.

A helikopter baleset ügyében:

A vizsgálat előzetes hivatalos verziója szerint a brovariban történt balesetet a pilóta hibája okozta. A helikopter a ködben repült, és az óvoda tetejének csapódott. Azonban rájöttek, hogy elhamarkodták a dolgot, mint szegény Aresztovics. Most már arról muzsikálnak, hogy az oroszok lehettek.

Nem lehetetlen, délre már Putyin személyes felelősségét is ki fogják emelni.

Sem rakétát, sem robbanást nem látott senki.

De vajon mi hoz több pénzt, mi tesz jobbat a háborús üzletnek? Ha a belügyminiszter csak úgy lezuhan, ártatlan áldozatokat teremtve vagy, hogy a gaz Putyin rakettát lőtt ki, amikor az óvoda fölött voltak?

Ez persze egy sor kínos kérdést felvet, hiszen a pilóta hibája azt jelzi, hogy a legmagasabb szinten lévők is egy sor személyi hibát vétenek, ártatlan áldozatokat teremtve.

Vagy valahogy kínkeserves bakugrással rálehet fogni az oroszokra? Várjuk a " brit hírszerzők " bölcs iránymutatását.

Amúgy nem hiszek a véletlenekben bármennyire is elképzelhető. A teljes nagyfőnökség? Mindenhol az a protokoll, hogy VIP személyek nem utazhatnak együtt.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
5 888
20 439
113
Na, az ígért nyugger Challenger megérkezett, köszönet @cirqle kollégának a szaktopikba linkelésért, gondoltam ide is bedobom, hogy több helyen meglegyen

Ha nagyobb változás nem történik, hétvége fele érkezek az iráni Szu-35 biznisszel
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
26 237
64 872
113

Az Egyesült Államok lőszerrel látja el Ukrajnát az izraeli raktárakból – NYT​


2023. január 18., szerda, 09:42


038bec5-opera--------2023-01-18-095912-static01.nyt.com.png

Fotó: The New York Times

A Pentagon Izraelhez és Dél-Koreához fordult, hogy pótolják a háborúban Ukrajna számára hiányzó lőszert, amelyek egy részét már el is küldték.

Forrás: The New York Times

Részletek: Egy magas rangú amerikai tisztviselő azt mondta az NYT-nek, hogy az Egyesült Államok valamivel több mint egymillió 155 mm-es tüzérségi lőszert küldött vagy ígért küldeni Ukrajnának. Jelentős részüket - bár kevesebb mint a felét - izraeli és dél-koreai raktárakból szállították. Más nyugati országok, köztük Németország, Kanada, Észtország és Olaszország is 155 mm-es lövedékeket küldtek Ukrajnának.

A NYT jelentése szerint Izrael aggodalmát fejezte ki a Pentagon javaslatával kapcsolatban, de mégis beleegyezett abba, hogy a 300 000 tüzérségi lőszernek körülbelül a felét Lengyelországon keresztül küldjék Ukrajnába.

Az ukrán fegyveres erők havonta körülbelül 90 ezer tüzérségi lövedéket használnak fel, ami körülbelül kétszer annyi, mint amennyit az Egyesült Államok és az európai országok összesen gyártanak. A NYT beszélgetőpartnerei megjegyzik, hogy a többinek más forrásból kell származnia, beleértve a készletek felhasználását vagy a kereskedelmet.

Ugyanakkor a Pentagon illetékesei azt mondják, gondoskodniuk kell arról, hogy az Egyesült Államok készletei ne csökkenjenek veszélyesen alacsony színtre. Két magas rangú izraeli tisztviselő szerint az Egyesült Államok megígérte Izraelnek, hogy pótolja azt, amit a területén lévő raktárakból elvesz, és súlyos vészhelyzet esetén azonnal lőszert küld Izrael számára.

 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 413
23 950
113

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 803
14 105
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 471
28 849
113
Mainstream:

Mondjuk, egy fontos körülményt elhagy a Portfólio cikkéből:
"Nem kizárható, hogy a harckocsizókról készült videó azután került ki a közösségi médiába, miután a tankokat elmozgatták a garázsból, ugyanakkor célszerű megjegyezni, hogy a közösségi médiába felelőtlenül megosztott posztok már komplett alakulatok halálát okozták a háború során:"
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 351
13 831
113

Az Egyesült Államok lőszerrel látja el Ukrajnát az izraeli raktárakból – NYT​


2023. január 18., szerda, 09:42


038bec5-opera--------2023-01-18-095912-static01.nyt.com.png

Fotó: The New York Times

A Pentagon Izraelhez és Dél-Koreához fordult, hogy pótolják a háborúban Ukrajna számára hiányzó lőszert, amelyek egy részét már el is küldték.

Forrás: The New York Times

Részletek: Egy magas rangú amerikai tisztviselő azt mondta az NYT-nek, hogy az Egyesült Államok valamivel több mint egymillió 155 mm-es tüzérségi lőszert küldött vagy ígért küldeni Ukrajnának. Jelentős részüket - bár kevesebb mint a felét - izraeli és dél-koreai raktárakból szállították. Más nyugati országok, köztük Németország, Kanada, Észtország és Olaszország is 155 mm-es lövedékeket küldtek Ukrajnának.

A NYT jelentése szerint Izrael aggodalmát fejezte ki a Pentagon javaslatával kapcsolatban, de mégis beleegyezett abba, hogy a 300 000 tüzérségi lőszernek körülbelül a felét Lengyelországon keresztül küldjék Ukrajnába.

Az ukrán fegyveres erők havonta körülbelül 90 ezer tüzérségi lövedéket használnak fel, ami körülbelül kétszer annyi, mint amennyit az Egyesült Államok és az európai országok összesen gyártanak. A NYT beszélgetőpartnerei megjegyzik, hogy a többinek más forrásból kell származnia, beleértve a készletek felhasználását vagy a kereskedelmet.

Ugyanakkor a Pentagon illetékesei azt mondják, gondoskodniuk kell arról, hogy az Egyesült Államok készletei ne csökkenjenek veszélyesen alacsony színtre. Két magas rangú izraeli tisztviselő szerint az Egyesült Államok megígérte Izraelnek, hogy pótolja azt, amit a területén lévő raktárakból elvesz, és súlyos vészhelyzet esetén azonnal lőszert küld Izrael számára.

Nem veszik komolyan ezt a háborút. Hadigazdaságnak nyoma sincs. Hogyhogy nem gyártják miliószámra a tüzérségi lőszereket? Egy éve folyik a háború.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 639
8 953
113
Miért kellett kitörölni?
@Tcat ??
Megneztem a kommentekben belinkelt videot, erdekes dolgot allit benne a lengyel uriember, akirol nem derul ki, hogy o kicsoda micsoda. Mindenesetre azt allitja, hogy a lengyel kormany a Leokat legenyseggel egyutt szerette volna atadni az ukranoknak, hivatalosan a legenyseg, mint kikepzok mentek volna. Persze a frontra. Egyreszt az uriember allitasa szerint a kikepzes a Leora kb 1 ev, es semmikepp nem a fronton tortenik. Raadasul a tankokat a lengyelek ugye lengyel legenyseggel a kozuton kuldtek volna Ukrajnaba, ami akar az oroszok reszerol azt is jelenthette volna, hogy a NATO belep a haboruba. A lengyel harckocsizok allitolag viszont nem voltak hajlandoak az ukranokert harcolni es azzal fenyegetoztek, hogy ha erre kenyszeritik oket, akkor leszerelnek. Jelenleg alitolag 14 tank legenysege szerelt le, ment civilbe epp emiatt.

Ezt egy videoban allitjak, a valosagalapja kerdeses, mindenesetre azert erdekes.

A videora a link:

https://rumble.com/v25vxhw-polsk-vl...k-tanky-leopard-s-vycvienmi-polskmi-posd.html

a kommentszekcio:

https://www.antalffy-tibor.hu/4084-harckocsi-kuldes#comment-336996
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
4 927
6 960
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
21 964
68 508
113
Ez a helikopter volt:

GpJyfntEjzA.jpg

Érdekesség, hogy az ukrán belügyminisztérium jelenlegi vezetője, Monasztyrszkij abban a helikopterben vesztette életét, amelynek megvásárlását a belügyminisztérium előző vezetője, Avakov szervezte és lobbizott.

Az Airbus Helicopters által gyártott helikopterek vásárlásáról szóló megállapodást 2018. május 29-én írta alá Párizsban személyesen Arsen Avakov. A megvásárolt H225 (EC225) Super Puma repülőgépet a kanadai CHC Helicopter cég szerelte le, majd Franciaországban újították fel.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Verziók a helikopter katasztrófa kapcsán(nem hivatalos)

A belügyminiszter helikopterét egy Stinger MANPADS lőhette le. A megrendelőnek Arszen Avakovot tekintik, aki még azelőtt kezdte meg a játékát, hogy a külterületek katonai-politikai vezetése szétválna.

A miniszter Zelenszkij embere volt, a pozíciót Yermak és egy befolyásos csempészcsoport kérésére kapta meg.

A nyomozás második változata maga Zelenszkij döntése alapján történő kivégzés, amiért átállt a Zaluzsnij vezette amerikai lobbi oldalára. Az SBU egyik forrása úgy véli, hogy ez személyesen jelzi Valerij Zaluzsnijnak az OP-tól,(Offisz presidenta) hogy nincsenek érinthetetlenek. Maga a belügyminiszter ritkán használt szolgálati helikoptert, de az ukrán fegyveres erők főparancsnoka gyakran a hátul és a frontvonalon mozog a Pentagon ajándékával. -

❗❗Szemtanúk szerint a helikopter a baleset előtt Brovary felett körözött, és úgy viselkedett, mintha a levegőben valamilyen sérülést szenvedett volna.

A külterületi miniszteri kabinet megerősítette Denis Monastyrsky miniszter, helyettese, Jevgenyij Enin és Jurij Lubkovics minisztériumi államtitkár Brovaryban bekövetkezett halálát.

Összesen 18 ember halt meg Brovaryban - 9 ember a helikopterben + 9 ember az óvodában (köztük 3 gyerek).
29 ember megsérült (köztük 15 gyerek)
mdpwhfm8y08.jpg

Úgy néz ki, sima szálelvarrás lehet a történet mögött:

"(...) Az ukrán belügyminisztérium minisztere régóta tudta, hogy a Honvédelmi Minisztérium vezetése olyan nyugati fegyvereket értékesít, amelyek Ukrajnába érkeznek harmadik országok javára nyújtott segítség formájában, és ezt a folyamatot közvetlenül a GUR Budanov vezetője felügyeli. Egyébként ez az információ már felszínre került valahol. A Belügyminisztérium vezetése kivette a részét, és strukturális egységein keresztül kezdett adatokat gyűjteni, amelyek a hírszerzéssel és a kültéri megfigyeléssel kapcsolatosak. Ennek eredményeként sikerült bizonyítékot szerezniük, és megkezdődött a zsarolás. A katonai vezetők részesedést ígértek a rendőri vezetésnek, az első részletet pedig kifizették. De értelmetlen és veszteséges volt tovább fizetni. Ráadásul a rossz kertbe mászó belügyminiszter merészsége megfeszítette a katonai elitet."

 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 060
9 047
113
Megneztem a kommentekben belinkelt videot, erdekes dolgot allit benne a lengyel uriember, akirol nem derul ki, hogy o kicsoda micsoda. Mindenesetre azt allitja, hogy a lengyel kormany a Leokat legenyseggel egyutt szerette volna atadni az ukranoknak, hivatalosan a legenyseg, mint kikepzok mentek volna. Persze a frontra. Egyreszt az uriember allitasa szerint a kikepzes a Leora kb 1 ev, es semmikepp nem a fronton tortenik. Raadasul a tankokat a lengyelek ugye lengyel legenyseggel a kozuton kuldtek volna Ukrajnaba, ami akar az oroszok reszerol azt is jelenthette volna, hogy a NATO belep a haboruba. A lengyel harckocsizok allitolag viszont nem voltak hajlandoak az ukranokert harcolni es azzal fenyegetoztek, hogy ha erre kenyszeritik oket, akkor leszerelnek. Jelenleg alitolag 14 tank legenysege szerelt le, ment civilbe epp emiatt.

Ezt egy videoban allitjak, a valosagalapja kerdeses, mindenesetre azert erdekes.

A videora a link:

https://rumble.com/v25vxhw-polsk-vl...k-tanky-leopard-s-vycvienmi-polskmi-posd.html

a kommentszekcio:

https://www.antalffy-tibor.hu/4084-harckocsi-kuldes#comment-336996

Ok, legyen igaz. No de akkor Kopi féle videók, portfolio, index, hvg oryx és társai ennyi erővel alapból lehetne bannolva.

Vagy valaki elhiszi, hogy Putyin negyedik stádiumu rákos?

Lancet:

 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
17 051
55 564
113