Amer al-Shehri vezérőrnagyot, a szaúdi hadsereg parancsnokát a hutik megölték Khamis városában.
Join IL RUSSO For clarifications and questions, contact the owner https://t.me/i20028843
t.me
Hadd kérdezzem meg , hogy ez mennyiben kapcsolódik az Ukrajnában zajló háborúhoz? Mert ugyan nem vagyok egy földrajz professzor , de "Khamis" városa Szaúd-Arábiában található és nem Ukrajnában...
Más...
január 20., 20:58
Ma úgy tűnik, hogy kiterjedt offenzíva indult a zaporizzsjai fronton. Ahogy javasoltam, mivel úgy gondolom, hogy ez a leglogikusabb és legígéretesebb ezen a területen. (Ami nem zárja ki a más frontokon történő támadás lehetőségét sem).
Természetesen az offenzívának itt már tavaly tavasszal meg kellett volna történnie, amikor a térségben az ellenséges védelmi vonal töredezett volt, és esély volt arra, hogy a legkisebb erőfeszítéssel elvágják az utánpótlási útvonalakat a Dnyeper és a donyecki csoportosulás között, és vagy sietős visszavonulásra, vagy bekerítésre kényszerítsék az ukrán haderőt.
Most úgy gondolom, hogy a kezdeti helyi sikerek és némi előrenyomulás Zaporozsje felé lehetséges. Talán - szerencsével - sikerül néhány kisvárost is bevenni... amíg az ellenség el nem indítja az ellencsapást. Csapatainknak azonban nincs döntő fölényük ezen az irányban, az ellenség mozgó tartalékai a Dnyeper és Zaporozsje térségében érintetlenek (parancsnokságunknak nem sikerült őket a Bahmutért folyó csatába vonni). Ezért feltételezem, hogy a csata hevesen elhúzódik, de nem lesz döntő stratégiai siker.
"A 2. számú kezdeményezésért folytatott csata" megkezdődött. Még egy kicsit korábban is, mint amire számítottam (az előrejelzés szerint január végén vagy február elején kellett volna kezdődnie).