Dima
Oroszország megvédi az oroszokat. Mi ebben szemtelen?
Ki ellen kell oket megvedeni ? Volt uldozes pogrom a Krimben ? Meghalt valaki mert orosz ? Vagy egyaltalan volt valamilyen komoly atrocitas ?
Ja hogy kozben oroszorszag felbujtotta az ottani orosz nemzetiseget most mar van feszultseg es igy a tipikus orosz hivatkozas hogy megvedjuk a munkashatalmat, a forradalmat, a nemzetiseget, az akarmit ( kivant resz kivalasztando ) es igy mar van harc .
A Krimbe nem Ukrajna telepitett sutyiba csapatokat. Nem Ukrajna foglalta el fegyveresen a kozintezmenyeket infrastrukturat.
Vag tevedek ?
Dima !
Nem az a problemam hogy amit csinaltak az oroszok ott hanem ahogy es amikor. Ezt igy nem lehet csinalni ez szintiszta imperializmus.
<blockquote rel="Kuruc71">
A vilag most mar nem ugyan az mint volt akar csak ket honnappal ezelott. Egy uj vilagban elunk ahol mar az eroszak sokkal inkabb fog dominalni a kompromisszumkereses elleneben.
Ez már régóta nem így van. Lásd a csodát, az oroszok is mernek...
Magyaroknak is ezt kívánok! </blockquote>
Igen a II. Vh is igy kezdodott ( A SZU tevoleges aszisztalasaval ) aztan lett is belole nem keves verontas. Ez az amit kivansz a magyaroknak vagy mondjuk hazadnak oroszorszagnak ? Mert ez oda vezet !
</blockquote>
Szia Kuruc
Mitől is kell megvédeni a kisebbségeket?
Az új ukrán államvezetés első rendelkezése volt a szabad nyelvhasználatot lehetővé tevő nyelvtörvény eltörlése! Szerinted mi lett volna a hosszútávú hatás, és mi lett volna a folytatás?! Gondoljunk itt bele a Kárpátalján élő magyarok helyzetébe is - és én nem csak az újságból/TV-ből ismerem ezt, hanem élnek ott személyes ismerőseim is!
Egyáltalán tudod, hogyan került a Krím Ukrajnához? Mert ha szerinted az "ajándkozás" törvényes volt, akkor minden, amit a Szu. ugyanilyen alapon tett, szintén törvényes volt - szerinted?! Mert én úgy tudom, akkor is elfelejtették megkérdezni a Krím lakosságát, Hruscsov egyszemélyi döntése volt, hálából, mert az ukrán kommunista párt besegítette a legmagasabb bársonyszékbe. Azon meg ne nagyon vitatkozzunk, mi is az imperializmus, amíg nem vagy ugyanígy felháborodva az USA iraki háborúján (azóta se tudtak felmutatni még egy "tömegpusztító kézigránátot"se). Vagy jusson eszünkbe Líbia, ahol a nagyvezérnek egy kis olaj-koncesszió fejében mindent megbocsátottak, épp csak a hátsóját ki nem nyalták (legalábbis nyilvánosan) - meddig is? Míg ki nem kottyantotta egy gyönge pillanatában, hogy Ő-Kadhafisága fizette Sarkozy választási hadjáratát, na, attól kezdve diktátor volt és le kellett bombázni - és meg is tették! Hadd kérdezzem már meg, mennyire lett ettől jobb a líbiai araboknak? Azoknak lett jobb, akik megszerezték a kirugdosott orosz és kínai olajkitermelő cégek pozícióit.
Vagy tanulmányozd már, hogyan lett független Koszovó külső segédlettel?! Olyan népszavazással, ahol csak a koszovóiak szavaztak, Szerbia ebből kimaradt! Szerintem nagyon is helyesen, de akkor ugyanígy helyeslem a krími népszavazást is, eredménytől függetlenül.
Szóval, csak óvatosan azzal az imperializmussal, nem nagyon tetszik ez a "saját szemében a gerendát se, de más szemében a szálkát is észreveszi" mentalitás, vagyis a kettős mérce!
ML