Szerintem nem fogják, meg egyébként is egy hivatalos hadüzenet semmit nem változtatna meg a dolgok jelenlegi mentén, csupán formalitás lenne, semmi több.
Ezelőtt is ért orosz területet ukrán támadás, meg ezután is fog a háború az ilyen.
Ma beszéltem egy ukrán ismerőssel, a nővére Szurgutban lakik, aki azt mondta, hogy a támadás hírére nagyon sokan jelentkeznek önként a helyi kirendeltségeknél ... ezt most benézték az ukránok (jó, orosz nackók vannak nevesítve, de voltak ott szerintem ukránok is), mert úgy tűnik visszafelé sűlt el a dolog, és az orosz nép egységesen beleáll a történetbe..
ez egyébként az USA esetén is igy volt mert a WTC-nél se nézték, ki a fekete, a fehér, a sárga vagy a latino, ott is zárt a társadalom és egységesen álltak bele a dologba.
Ui: ukrán ismerős elmondása szerint, az összes orosz tv csatorna,rádió médiaforrás stb le van tiltva Ukrajnában, nem lehet elérni semmit, csak a hivatalos ukrán narratíva megy, viszont egyre kevesebben hisznek neki, elmondása szerint a fronton is nagy szarság van, eleinte volt rotáció , ma már ott tartanak, hogy pl a szomszédja aki temetőőr volt, első alkalommal megsérült (légnyomás) 10 nap kórház után, ment vissza a frontvonalba, 2 sérülés valami repesz találat, szintén 10 nap kórház, és bár be lett ígérve, hogy hazamehet, megint vitték vissza a frontra, amikor haza tudott telefonálni, mondta, hogy elköszön, mert szerinte ő már innen nem megy haza, maximum ha viszik a zsákban, mondta, hogy sokan dezertálnának, csak vannak ilyen büntető osztagok, lelövöldöznek sok embert, állítólag látta, amikor egy elfogott oroszt is megöltek, (elvágták a nyakát), sok a drogos és gyógyszerfüggő, és allítólagos retorziókkal fenyegetik az otthon maradott családtagokat is, ezzel is le akarják törni az elégedetlenkedő hangokat, sok a panasz a felszerelésre, az ellátmányra, az egészségügyi eszközök hiányára, egyre többen okolják a nyugatot, meg az ukri vezetést a kialakult helyzetért,illetve sok embernek bassza a csőrét, hogy amig a gazdagok a wellnes központokban lógnak, a csórókat, meg az átlag ukránt viszik a darálóba.
nekem úgy jött le, hogy nemsokára kurva nagy bajban lesznek otthon az ukrán vezetők, mert kezdenek kinyilni a szemek... de ez úgy is kiderül majd, mindenesetre nem volt optimista hangulatú a jelen állást illetően.