Kirby kitért Hszi Csin-ping kínai elnök közelgő moszkvai látogatására, hogy találkozzon orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal, és kijelentette, hogy
oroszhirek.hu
Így legalább világos ki is a főnök banderisztánban...
Nagyon rossz úton halad a világ, ezzel az ICC-s baromsággal is csak tovább mélyítik a szakadékot. Hozzáteszem, hogy az egész gyerekrablós sztori egy rohadt nagy kamu. Az alapja az, hogy a ruszkik (egyébként nagyon helyesen) több ostromlott településről kimentették a polgári lakosságot. Szerintem nem kell részleteznem, hogy ezzel elég sok életet mentettek meg. Tavaly kint Hollandban megjelent a szomszédos "cégnél" 3 fiatal hohol kölyök és egy kiscsaj , mind 16-17 év körüliek.
Beszélgettem velük, kiderült hogy mariupoliak voltak, kb 10 éve éltek ott mikor jött a háború. Ők oroszul beszéltek, ukránul alig-alig, de azt mondták eleve nagyon kevesen beszélik rendesen az ukránt, a kinti TV-kben az utóbbi időben erőltették, de mellette mindent feliratoztak is. Kérdezgettem őket az Azovosokról, nagyon óvatosan nyilatkoztak róluk, de alapvetően inkább semlegesnek írták le őket. Ahogy a harcok közeledtek a városhoz az azovosok behúzódtak az acélműbe és elég rendesen betáraztak, állítólag napi szinten több kamionnyi ruha, és ellátmány került be még az utolsó napokban is. Ebből adtak a civileknek is néha, de (nem véletlenül) mindig csak ezt-azt hogy rendszeresen bejárjanak hozzájuk. Minden esetben alaposan kikérdezték őket, hogy a városban milyen mozgás van, hol láttak oroszokat stb a felnőtteknek viszont halálos fenygetések mellett tiltották meg a mozgást, azok nagyrészt be lettek zárva a pincékbe/alagsorokba. Számomra ez azért azt jelenti, hogy a kölyköket tudtukon kívül kémkedésre használták. Mindig csak ezt-azt adtak nekik, hogy folyamatosan járjanak hozzájuk ami abszolút nem új a nap alatt, a katonák mindig szívesen használtak ilyenre gyerekeket úgy Irakban mint Afganisztánban. Persze ugyanez ment a délszláv háborúk során is, a jugó konfliktus idején ex-kollégám franciáktól látott olyat, hogy mikor be kellett menni egy sufnyásba ellenőrizni a terepet először bedobtak oda egy pár csokit vagy egy focilabdát , ha a külykök bementek érte, akkor OK volt, ha nem akkor valószínűleg el volt aknásítva és máris hívták a tűzszerészeket. Szóval a galád mordori orkok ahogy haladtak a városban, összeszedték a civileket, buszra rakták őket és átvitték Krasznodarba, Novorosszijszkba és Szocsiba ahol először iskolák tornatermeiben helyezték el őket pár napig, majd miután mindenkit felírtak és orvosi szűrésen mentek át, friss ruhákat kaptak és legtöbbjüket gyerektáborokban helyezték el ahol nyilatkozniuk kellett mi a szándékuk a továbbiakban. Lehetett maradni Oroszországban, de senkit sem tartottak ott akarata ellenére! Ezek kb 100-150 fős csoportban kerültek Hollandiába, Grúzián keresztül. Hollandiában Almelo mellett egy régi kolostorban helyezték el a kiskorúakat, ott napi 3x étkezést biztosítottak nekik és kb 200 euro zsebpénzt havonta.(Azért valami fura módon 3 nál iPhone ProMax volt a csajnak meg zsír új Samsung csúcs, ami tudjuk hogy alsóhangon 1000 euro használtan is, ezeknek meg részletre biztos nem adnak semmit) Egész nap a a telefont nyomkodták, a melóra kb szartak. (mondjuk egy drogker türk pénzmosodájában én is azt tettem volna
) Hogy őszinte legyek nem a legjobb társaságba kerültek, hamar befogják majd őket, a kiscsajt meg ki tudja... . A lényeg, hogy Ők maguk is azt mondták, hogy a ruszkik végig teljesen korrektek és normálisak voltak velük. Ezek után nekem ez a gyerekrablós sztori nem igazán ül. A hollandok pedig pontosan tudják is ezt, de ezeket a srácokat nem fogják tanúnak hívni, maguktól meg biztos nem mennek, hiszen azonnal rájuksütnék még talán azt is, hogy orosz kémek!!! Nem tudom vajon mikor telik ki ott a becsületük, mert azért amikor a szociális bérlakások előtt korábii polák 5 maximum 10 ezres kotlák helyett az 50-60 ezer eurós kocsikat látják sorban, akkor azért a hollandnak is leesik hogy valami itt nem kerek. Sok kispénzű melós fog most ráfaragni, mert egymás után teszik ki őket ezekből a kis kéglikből.
https://goo.gl/maps/UW7QN2T9qdZSaewF7 Ilyen kéglikről van szó ez a sor végig ilyen szociális bérlakás kb 6-700EUR/hó+rezsi bérleti díjjal, ebből vissza lehet valamennyit igényelni. Piaci alapon 1000-1200EUR a minimum egy lakásra, 600 euroért főleg olyan helyeken ahol egyetem van a közelben egy szobát kapsz max.
The Polish Embassy in France believes that the media misinterpreted the words of Ambassador Jan Rosciszewski about the possibility of entering into a direct conflict with Russia. "Attentive listening to the entire conversation makes it clear that there was no statement about the direct...
t.me
Lengyelek már magyarázzák, hogy csak akkor lépnek be a konfliktusba, ha az oroszok banderisztán után esetleg a lengyelek vagy a Baltikum felé terjesztené ki a konfliktust.
In case of failure, Kiev will no longer be able to receive funds for a new counteroffensive , says Czech President Pavel “Many countries, many politicians expect some progress this year. I believe that Ukraine will have only one attempt to launch a major counteroffensive. Therefore, if they...
t.me
Pavel tábornok a helyzetről. Azért kb igaza van... Ha bukik a nagy hohol támadás, akkor gebasz lesz.