Miért kéne bizonyítani? Ha ilyen történik arról az USA tudni fog és ez pont elég hogy kinyíljon a pofonláda. De amúgy szerintem a kínaiak nem hülyék, nem keresik feleslegesen a konfliktust. Azzal is tisztában vannak hogy nekik a nyugati világgal fenntartott kapcsolat sokkal fontosabb mint az orosz.Milyen pofonfáról beszélsz?
Ha információátadás történik, azt hogyan gondolod bizonyítani?
Nincsenek kamionok, vonatok, vagy teherszállító repülők, amelyek egy fegyver, vagy lőszerszállítást kísérnek.
Lefotózzák a biteket?
Hogy képzeled, hogy bebizonyítják, hogy az oroszoknak segítséget nyújtanak?
De ha kiállna Xi a pulpitusra, hogy: Tavarisi, mostantól mi leszünk az oroszok szemei és fülei akkor vajon mit tenne ellenük az USA?
Biztosan az lenne a legfontosabb szempont az USA-nak, hogy beleálljanak egy Taiwan elleni invázióba?
Jelenleg Ukrajna megsegítésére sem tudnak elegendő lőszert szállítani. Akkor majd 2 háborúba tudni fognak?
Orbán mondta hogy szerinte az EU békefenntartókat küldene Ukrajnába. Mondjuk nem tudom ezt hogyan gondolta mert az EU-nak hadserege sincs."Az Oroszország beleegyezése nélkül Ukrajnába telepített "békefenntartókat" meg kell semmisíteni – Medvegyev"
Ha nincs kétoldalú megállapodás a békefenntartók jelenlétéről, akkor azokat bizony lőhetik is.
Amúgy picit ismerni kellene a "békefenntartók" történelmét is. Bizony-bizony eléggé részrehajlóan tudtak működni. Főleg olyan környezetben, ahol az ellenfélnek max. botjaik voltak.
Nem tudom kinek a fejéből pattant ki ez az ötlet, de az oroszoknak a gyalogásónál komolyabb fegyvereik is vannak és nem félnek használni is. Úgyhogy valamiértén nem jelentkeznék ebbe a csapatba.
Nyilván rájuk lőhetnek, de nem biztos hogy célszerű. De amúgy én nem látom jelét annak hogy bárki békefenntartókat akarna küldeni Ukrajnába.
Nyilván lehet próbálkozni. De Ukrajnával ellentétben az USA konkrét védelmi szerződéseket kötött Tajvannal. Amúgy meg Tajvan egy kibaszott erődítmény ami már lassan 80 éve a kommunista támadásra készül. A kommunisták pedig most szépen figyelnek és tanulnak Ukrajna esetéből és valószínűleg elővigyázatosabbak lesznek mint az oroszok.Nünüke,nem Kaportanya miatt fog háborúzni,hanem Tajvanért.
Én szerintem felesleges abban reménykednetek hogy beránthatjátok Kínát vagy más országokat is ebbe a konfliktusba. Ez a háború Oroszország problémája ingyen senki se fog segíteni az oroszoknak. Figyelembe véve a lehetséges következményeket valószínűleg olyan állam se fog segíteni az oroszoknak aminek jelentős nyugati kapcsolatai vannak, ilyen pl Kína is. Észak-Korea vagy Irán viszont nem ilyenek, ők nem veszíthetnek az oroszok támogatásával, Kína viszont igen.Úgy látszik azon kevesek egyike vagy, akinek még ez sem tiszta. Hát akkor most felvilágosítalak: itt semmi sem Ukrajna miatt történik.