Nekem az a véleményem, hogy Oroszország vezetése/hadvezetése nem engedhet meg semmilyen zsarolást egyetlen harctéren működő alakulatnak sem,Prigozsin "performanszai" jól mutatják azt, hogy miért nem lehet Oroszországnak (vagy bármilyen országnak) túlzottan katonai magáncégekre, zsoldosokra támaszkodnia. Abban pedig én nem hiszek, hogy Oroszország fél kézzel háborúzna én nem tartom idiótának az orosz vezetést/hadvezetést elemi érdekük, hogy a lehető leggyorsabban lezárják a háborút...
Én úgy gondolom:
"Nekem az a véleményem, hogy Oroszország vezetése/hadvezetése nem engedhet meg semmilyen zsarolást egyetlen harctéren működő alakulatnak sem,Prigozsin "performanszai" jól mutatják azt, hogy miért nem lehet Oroszországnak (vagy bármilyen országnak) túlzottan katonai magáncégekre, zsoldosokra támaszkodnia"
Nem is enged meg.. ez csak megint egy média fogás, hogy mindenki odafigyeljen, az Ukrajnai eseményekre. Tudod ha figyelem lelohad, ha nem történik semmi érdemleges, akkor a polgár érdeklődése lassan a saját zsebére, és életére fog irányulnia, nem a segélyek küldözgetésére, ezért kell minden médiairányból tolni az anyagot a képünkbe..
Ez egy tesztelés is egyben, aminek
a reakcióit az összes szolgálat szorgalmasan begyűjti.
"én nem tartom idiótának az orosz vezetést/hadvezetést elemi érdekük, hogy a lehető leggyorsabban lezárják a háborút..."
Első résszel egyetértek, de pont ezért most még nekik sem érdekük h ez a konfliktus hamar lezáruljon. Ebben ők is a Nagy Fehér Főnök útmutatásait kénytelenek követni,a Nyugat eddig még míndíg határozottan kiállt
a segélyek 3 évre elosztott kiküldésén, és idén is többször jött felőlük hír,
hogy békéről egyenlőre szó sem lehet. A 3 év a realizálható profit maximalizálása érdekében lett meghatározva. Ha túl rövid a konfliktus időtartama , akkor nincs idő a fegyvertesztelésre, és pénzügyi segélyekre, ha túl hosszú, akkor a polgár már nem fog ugrani az "oroszok a spájzban vannak" ijesztgetésre..
Túl korán azért sem lehet ezt lezárni, mert akkor az összes , Ukrajnát az elmúlt 30 évben felvásárolt befektető minimum gutaütést kap, pénzügyileg is.. ezek az évek során sok pénzt toltak be segélyként a vesztett fejsze nyeléért, kell egy kis idő még hogy ebbe beletörődjenek..
Oroszoknak
mindegy hogy a konfliktus tovább tart, vagy a saját feltételeik szerint békét kötnek.
-Az oroszok egy teljesen gyakorlatlan, "zöldfülű" csapattal és vezetéssel kellett beleállnia a harcokba. Aki nem felelt meg a feladatoknak az így vagy úgy kirostálódott közülük. A gyakorlott, és túlélt sorállományt visszaküldik a hátországba helyettük jönnek "kiképzésre?" az új arcok. Ezt a kiképzést szó szerint halálosan komolyra kell venni, itt aki sumákol, könnyen tepsibe kerülhet jutalmul.
-Mivel Nyugati részről az egyik jelentős szempont az új fegyverrendszerek tesztelése éles harctéri körülmények között,
az oroszok is pont ezt csinálják, ehhez céltárgyat az elfekvő technikáik adták kezdetben. Most már ez is kezd kifogyni...
Mind a két fél nagyon vigyáz arra hogy egyenlőre az
erő egyensúly ne boruljon fel,
mert akkor véget ér a segélypénz égetős, pénzátalakítós el és visszaosztós, tesztelgetős, hadsereg gyakorlatoztató konfliktus. Ezt mutatja az is, hogy a frontvonal
az elmúlt 1 évben nem mozdult el +- 50 km-tert, olyan merev mint a fagyott kutya lába. Az már látszik, hogy a
Nyugati fél közben árgus szemekkel pont a medve összes képességét teszteli, és ha eléggé erősnek érzi magát, még a mézes bödön is célpontba kerülhet...
Az egész "cirkusz" valódi vesztese az Ukrán nép, aki szuverenitását elvesztve, vakon "beleállt" egy ilyen számára csak veszteségekkel végződő konfliktusba..
Ennyi látszik egyenlőre, ebből nem lehet megtudni hogy mikor és hogy fog egy csapásra minden megváltozni... vagy béke?