Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
El tetszettek tán olvasni ott is amit írtam Kahovkáról? Ugyanis kb az első bekezdések egyikében már megírtam, hogy nagy valószínűséggel csak a zsilipeket meg minden egyebet tartalmazó gátkoronát vitte el a víz
Az Economist azt állítja, hogy az Orosz Föderáció jelentős számú kínai drónt vásárolt. Az Economist megjegyzi, hogy nyugati források még nem számoltak be erről.Az Orosz Föderáció aktívan használ drónokat, különösen az utóbbi időben. Sok Lancets találta el a tankokat és a tüzérséget.
Az Jó...bár a Leo 1-es Tier 10-es, gyors pontos, de papír a páncélja. Sima PCT-lőszerrel egy 5-ös KV1-el átlövöm 6-os taknktól felfele, még a könnyű tankoknak se kell rá nagyon arany lőszer, úgyhogy az RF-nek nem kell bevásárolnia belőle, de így legalább tudnak az Oroszok farmolni, meg tankot húzni. Bár 8-as alatt nem rakja össze őket az MM Zaporozsjénál Tehát akkor várható IS-3, IS6, T32, Tiger II ilyesmi...azokat már bedobja. Jah és az Artyknak is csemege leszPistorius, német védelmi miniszter szerint nem tudnak minden elvesztett Leo 2-est pótolni Kievnek. De 100 db Leo 1-est rendbehoznak és őszre leszállitják. Irja Die Welt.
Az ukrán védelmi minisztérium közölte, mi mindent foglaltak el eddig
Percről percre: Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index keddi hírösszefoglalójaindex.hu
Hogy idézzek egy klasszikust:
Levezették már páran és szerintem is plauzibilis: Krím szárazföldi összeköttetését kell megpróbálniuk elvágni, no nem a vélt stratégiai előny miatt, hanem mert ezzel tudnák megmutatni, hogy az a $100+ mrd (mely számot ízlelgessünk egy kicsit), amit beléjük öntöttek, nem a semmiért cserélt gazdát.Még mindig nem értem az ukránokat hogy lehet ilyen barom módon támadni. Még mindig azt mondom hogy 2 dandárral transznyisztriát támadnám a 10. hadtesttel brijanszkot és próbálnám áttörni magamat a balti államokig. Az elsővel behúztam moldáviát a második ütéssel a NATO-t. Egy kiépített védelemnek nekimenni baromság és népírtással felel meg. Aki ilyet csinál az nem nyerni akar hanem csak elhúzni a dolgot és minél tovább lopni a nyugatiak pénzét.
Zsaluzsnij tegnap részt vett a szokásos napi Zelenszkijnek az ukrán vezérkar a különbözó frontok parancsnokai által tartott beszámolón...Levezették már páran és szerintem is plauzibilis: Krím szárazföldi összeköttetését kell megpróbálniuk elvágni, no nem a vélt stratégiai előny miatt, hanem mert ezzel tudnák megmutatni, hogy az a $100+ mrd (mely számot ízlelgessünk egy kicsit), amit beléjük öntöttek, nem a semmiért cserélt gazdát.
Minden más irány csak pótcselekvés, ezzel viszont valóban olyan mérvű lépéskényszerbe tudnák vinni az oroszokat, amely miatt akár a nullánál nagyobb eséllyel fogják átgondolni az ukránok számára kedvező irányban a hadjáratukat.
Utolsó esély.
Szokásos kérdéseimet újra feltenném (nem neked ):
- hol van Zaluzsnij?
- hol van Budanov?
- az ukránok győzelme pontosan mit fog jelenteni, mekkora lesz új-ukrajna?
- amennyiben új-ukrajna a most oroszok által annektált területeket (+Krímet) is magában foglalja, mi történik a helyi orosz lakossággal?
- ki, miből fogja újra életképessé varázsolni az ukrán gazdaságot?
- ki, hogyan, mennyi idő alatt fogja az ukrán demográfiai krízist megoldani?
Ezekre nem kaptam választ az ukrándrukkerektől, pedig még unignore-ra is tettem egy részüket
Itt már mindenhol kiépített védelem van.Még mindig nem értem az ukránokat hogy lehet ilyen barom módon támadni. Még mindig azt mondom hogy 2 dandárral transznyisztriát támadnám a 10. hadtesttel brijanszkot és próbálnám áttörni magamat a balti államokig. Az elsővel behúztam moldáviát a második ütéssel a NATO-t. Egy kiépített védelemnek nekimenni baromság és népírtással felel meg. Aki ilyet csinál az nem nyerni akar hanem csak elhúzni a dolgot és minél tovább lopni a nyugatiak pénzét.
Zsaluzsnij tegnap részt vett a szokásos napi Zelenszkijnek az ukrán vezérkar a különbözó frontok parancsnokai által tartott beszámolón...
Ami pedig a krimi szárazföldi összeköttetés elvágását illeti annak hatalmas stratégiai előnye lenne az ukrik számára, hiszen ha ezt sikerülne elérnie az ukriknak akkor jó pár az oroszok által jelenleg megszállt terület újra az ukrik ellenőrzése alá kerülne...