Ezt nevezem én mellébeszélésnek
Hogy is volt először: jogos az orosz háború, mert ha Ukrajna belépbe a NATO-ab akkor Oroszországot semmi sem választaná el a NATO-tól, és támadás esetén hátrányba kerülne.
Most meg: a NATO Európában operetthadsereg. Ráadásul Európa államai az összeomlás szélén.
Csak fogom a fejem, mert nem tudom, hogy sírjak vagy röhögjek.
Állati nagy bajban lennénk pl. Németország nélkül, kinek gyártanánk az a sok autót meg alkatrészt? Az Oroszoknak? De csak marjuk nyugodtan.
"Ezt nevezem én mellébeszélésnek"
Ezt kérlek fejts ki egy kicsit részletesebben hogy mi ebben a mellébeszélés?
Hogy is volt először: jogos az orosz háború, mert ha Ukrajna belépbe a NATO-ab akkor Oroszországot semmi sem választaná el a NATO-tól, és támadás esetén hátrányba kerülne.
Látom hogy nem ismered az ottani népet, és mondjuk az ottani , 1990 óta történt eseményeket. Ennek egy nagyon kis részlete volt az amit ide írtál, mert ennél sokkal fontosabb, nyomós okok voltak, ami a konfliktus megindulásához vezetett.
- Ukrajnában már 1990 előtt is jóval erősebb volt a nyugati ügynöki mozgolódás mint a Szovjetúnió egyéb országaiban, ennek oka a nép történelmében rejlik, és ennek megfelelően ott sokkal jobban lehetett őket beszervezni és destabilizálni. Ezt személyes tapasztalatomból tudom, pld amikor KGB alezredeshez kellett mennem kihallgatásra, mint magyar állami küldöttségi tag.
- Ukrajnából ezt a Wikileaks dokumentumok is alátámasztják (több mint 2000 Ukrajnai jelentés a CIA nak) . Érdekességképp még Poroschenkó elnök egy oldalas, Kijevi "hangulat"jelentését is ezek között olvashattad - ha időben lementetted.
- Ukrajna politikusai hogy úgy mondjam erősen nyugati orientáltságúak voltak - vagy titkolták, vagy néha nem.. Ennek szellemében próbálták a "semleges és szuverén" pozicióból többször is kibillenteni, eladni.
- Már 1990 óta nyoma van, hogy ukrajna természeti erőforrásait szervezetten, Kijevi közvetítő cégalapításával,
szupergazdag befektetőknek ajánlják ki. Ez a folyamat a majdani Forradalmi Játékok, Biden Elnöki hatalomátvétele után feljgyorsul. A fia által birtokolt Burosma megszerzi ukrajna területére az olaj és gáz kitermelési jogot, ebben benn van észak - Kárpátalja, Krim félsziget, valamint a Románia előtti , még vitatott kitermelő terület is. A család megszerzi Ukrajna erdeinek jelentős részét, és rögtön belekezdenek a fa exportba - az USA-ba.
Ennek a Kievi kiárúsító cégnek megszereztem az egyik dokumentumát, amely 64 szines oldalon szöröstűl bőröstül kikínálja Ukrajnát - Nyugati befektetőknek, sz@rért - hugyért. Ez 2018-as, és ez után már nem sok elvihető lopható érték maradt ott.
"Most meg: a NATO Európában operetthadsereg. Ráadásul Európa államai az összeomlás szélén.
Csak fogom a fejem, mert nem tudom, hogy sírjak vagy röhögjek."
A NATO ról egy szót sem írtam.. aA stabilitással kapcsolatosan csak annyit hogy vigyázó szemeidet Párizsra vesd: Nehogy a szabadabb elvű Macronból Micront csináljanak a sárga mellényesek...