Túl sok furcsaságot produkálnak az oroszok ahhoz, hogy ne gondoljunk valami zavarra az erőben.
Meg sem próbálják az ellenséges hírszerzés dolgát nehezíteni, célpontot csináltak nem egy konvojból. Pl. A legelső, harkov elfoglalásáról szóló twitter posztnál volt egy kép, ahol a kereszteződésben állnak. Na, akik a képen voltak már nem valószínű, hogy élnek, ott készült a ledobott tornyos T-80BVM kép is.
Teljesen barátként kezelik a civileket, akik azonnal ledobják az infókat (közvetlen közelről készült videókat), és bizony lőnek is.
Biztosítás nélkül mennek át településeken műszaki és egyéb korlátozott számban elérhető de fontos támogató alegységek, akik alól a helyi ellenállás kilövi a gumiabroncsot (nem egy ilyen videó jött már szembe). A ki nem lőtt de elhagyott lánctalpas gépeket nem tudom hogyan hozzák össze tucatjával, de a lakosok örömmel lopják szét őket. "Operation Kolompár."
A kényszerleszállt Kamovot nem bombázzák szét, hagy jusson minden a nyugati söprögetők kezére.
Ellenséges mélységbe juttatnak deszantosokat MANPAD, harciheli támogatás, egyéb tűztámogatás nélkül.
Beküldik a heliket a városok fölé egymagukban, géppár vagy 4-es kötelék helyett. A nagyobb helikopteres behatolásokat vadászokkal nem támogatják.
Gépesített oszlopokat mozgatnak olyan helyeken ahol már rég szét kellett volna bontakozni, légifedezet nincs, magukat nem biztosítják, előre néző tornyokkal éri őket a találat. Áttörési sebesség helyett (50-75km/h) araszolgatnak, persze, hogy könnyű őket kilőni.
A nulladik órás csapásokat vészesen alulméretezték, az ismert nagy lőszerraktárakból is alig párat támadtak.
Én nem értem mi folyik.