[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 452
10 439
113
Nem. Amit állítanak, annak minimális töredékéről sincs kép, vagy videó anyag. Amely képeken és videókon pedig szétlőtt járművek látszanak, azokról üvölt, hogy nem orosz, hanem ukrán. Nem kell benyalni a videókhoz fűzött átmagyarázó szövegeket!

De ha másként gondolod, lehet mutatni a felvételeket, hogy te mit tartasz konkrét orosz veszteségnek és miért gondolod, hogy az orosz lenne. Túl sokat nem fogsz tudni összeszedni, amiről ne látszana, hogy ukrán.
Gyorsan összevágtam neked azt ami a kommented óta elém került. Hang nincs.

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 437
85 097
113
Ez ugyanaz a Sztrela, amelyikről tegnap volt felvétel, hogy megtapossa az autót. Ukrán és nem egységétől elszakadt orosz. Semmi nem utal az orosz voltára.

Az oroszok eleve nem ilyen csapatlégvédelmet visznek magukkal. Meg amikor a felvételt készült (nem ma), akkor nem is voltak ott. De hogy egy ilyen légvédelmi járművel nem mennek be Kijev Obolon kerületébe városnéző csapatást tartani az hétszentség. Meg az is, hogy nem kóricálnak a csapatlégvédelmi eszközeik egyedül az általuk védendő csapatok nélkül.
Orosznak nézte a sajátja.
 

Kadirov

Active Member
2022. február 25.
24
123
28
Honnan szeded te ezeket?

Nézem a videókat, az üzemanyag nélkül ácsorgó tankokat, az orosz hadoszlopok maradványát, a leszedett heliket stb.

Ezek simán elkerülhető veszteségek lennének ha összehangolva lenne a hadmozdulatok egésze.

De nem ezt látjuk. Nézd meg a videókat. Elhagyott orosz technika mindenhol meg katonák akik azt se tudják mit kell csinálniuk.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
"Távcsöveken és célkereszteken keresztül is nézhetjük egymást"
Ez mondjuk nem túl jó hír, de érthető reakció. Az sem mindegy, hogy ki mondta. Ugyanis Medvegyev egy visszafogott, liberális figura, nem egy "szilovik". Ha már ő mond ilyeneket, az sok jót nem jelent.
Sokszor mondtam, írtam, de valahogy sokan nem akarták érteni. Az oroszokat nem az tartja vissza attól, hogy holnap bejelentsék az új Szut, és legkésőbb 1 hónap múlva uralják is, hogy nincs hozzá erejük, hanem, hogy van vesztenivalójuk. Amikor a nyugat a hadgyakorlat alatt bejelentette, hogy a szankciók már betárázva, ha bármit lépnek, és közben az ukik elkezdték felvonultatni a nehéztechnikát a szepik ellen, már sejthető volt, hogy baj lesz. Én reméltem, hogy a hadgyakorlatnak vége lesz, és az ukránok is megmaradnak a popójukon. De nem így lett, elkezdték lőni Donyecket, és betelt a pohár. Valószínűleg semmi durva nem volt, mármint ahhoz képest ami eddig volt, csak szimplán elborult a ruszki vezetés agya, hogy levágtok minket a világról, ha megvédjük a népünket? Hát akkor basszátok meg.
Most akkor megbasztuk. Valaki nyer, valaki veszít. Mivel nyugaton élünk remélem mi. Nem erkölcsi okokból, mert az pont nulla a mi oldalunkon (is). Hanem anyagi érdekekből. De ennyi.
És az orosz lépések abszolút érthetők.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 507
34 502
113
.
.
Az nem látszik, de ha esetleg a belebukás közelébe jut, nehogy valami kétségbeesett akcióba kezdjen (számára) minden mindegy alapon.
.
Még Hitlernek is volt annyi esze, hogy a vereség kapujában sem vetett be harci gáz, biológiai tömegpusztitó fegyvert, de minden új diktátor egy új leosztás, szóval kiderül, Putyinból mit hoz ki a bukás szele.
milyen bukás hány órája is megy a háború? de komolyan azthittétek hogy 36 óra alatt elfoglalja ukrajnát amikor szeméylautóval 36 óra átutazni rajta?
 

snakeye

Active Member
2010. április 27.
134
173
43
7 órával ezelőtti feltöltés, de talán még nem volt:
"Long Column of Russian (Z Markings on the back of Kamaz in the first seconds of the video) BM-21s, 2S3 Akatsiya(One painted with a white stripe) and MBTs patiently waiting next to a Gas Station."


Russian Armored Column with TOR Missile systems peacefully rolling through a street



Russian LT-MLBs and T-72B3s rolling through a city street



Egyre több nehéztechnika, de mindig csak vonulnak, vagy konvolyban kiégve mutogatják őket.
renderTimingPixel.png
Az első videót már tegnap felraktam Nova Kakhovkában készült! Az ottani ellenállás Őrnagyát követem FB-n. Elég sok videót tölt fel. 234 járműből álló konvoj haladt át tegnap a városon. Ennyit számoltak. Meg hogy a gazáknak a járműveiből az éjjel elvitték az üzemanyagot a "szomszédok". Google fordító!
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 507
34 502
113
Nézem a videókat, az üzemanyag nélkül ácsorgó tankokat, az orosz hadoszlopok maradványát, a leszedett heliket stb.

Ezek simán elkerülhető veszteségek lennének ha összehangolva lenne a hadmozdulatok egésze.

De nem ezt látjuk. Nézd meg a videókat. Elhagyott orosz technika mindenhol meg katonák akik azt se tudják mit kell csinálniuk.
nézd a térképet is :D

hogy kérdezik az orosz katonát hova mennek és aztmondja nemtudja... talán azért van mert nem hülye hogy a világnak elárúlja hogy hol számítsanak rá és lőjenek rá :D
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Basszus… értem én az oral history nagyon vonzó (s hasznos több szempontból),
DE a falklandi háború nagyon jól dokumentált már.
Könyveket és tanulmányokat kellene olvasni(neten is elérhetőek-persze tudom nagyon sok betű van bennünk)
és nem “angol srác” hozzászólásokat, ha érdeklődik valaki a téma iránt….
Bocs, mielőtt Elolvasstam, nem tudtam mit írt!
;)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 437
85 097
113
Erre én is gondoltam már.
A teszetosza lépéseiket látva a NATO vérszemet kap és a K-Európaiakat ráuszítja a medvére. És akkor aztán előkerül az, amitől az isten őrizzen meg minket.
Lehet, hogy az USA így passzolja át a keleti részeket Oo.-nak, pontosabban Bagoly elmélete szerint a SZU2-nek.
Majd azt mondjuk, mint az olaszok 1914ben ...
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 597
6 031
113
.
.
Az nem látszik, de ha esetleg a belebukás közelébe jut, nehogy valami kétségbeesett akcióba kezdjen (számára) minden mindegy alapon.
.
Még Hitlernek is volt annyi esze, hogy a vereség kapujában sem vetett be harci gáz, biológiai tömegpusztitó fegyvert, de minden új diktátor egy új leosztás, szóval kiderül, Putyinból mit hoz ki a bukás szele.
.
.
Sidewinder, ennek melyik részét tartod "viccesnek" vagy szerinted annyira irreális lehetőségnek, ami számodra vicces? Sokszor egyetértek a véleményeddel, de ez a kinevetőjel nem esett jól tőled, pláne mert nincs is igazad, ennek a forgatókönyvenek nem nulla a kockázata.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba and enzo

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 157
92 477
113
A kamu az volt, hogy blokkolni akartuk. Szijjártó szerint ilyen nem volt soha. Az első tegnapi hirek is az olaszokról, németekről és Ciprusról szóltak akik ellenzik. Aztán jött a szarkeverő Tusk, aki ott sem volt a tárgyalásokon és minket is belekevert. A többi nyugati média meg átvette, amit aztán a politikusok a kamu hírek alapján nehezményeztek.

A szlovák miniszterelnök már tegnap cáfolta, hogy elleneztük. Tipikus faknews propi volt.
 

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 601
8 206
113
Sokszor mondtam, írtam, de valahogy sokan nem akarták érteni. Az oroszokat nem az tartja vissza attól, hogy holnap bejelentsék az új Szut, és legkésőbb 1 hónap múlva uralják is, hogy nincs hozzá erejük, hanem, hogy van vesztenivalójuk. Amikor a nyugat a hadgyakorlat alatt bejelentette, hogy a szankciók már betárázva, ha bármit lépnek, és közben az ukik elkezdték felvonultatni a nehéztechnikát a szepik ellen, már sejthető volt, hogy baj lesz. Én reméltem, hogy a hadgyakorlatnak vége lesz, és az ukránok is megmaradnak a popójukon. De nem így lett, elkezdték lőni Donyecket, és betelt a pohár. Valószínűleg semmi durva nem volt, mármint ahhoz képest ami eddig volt, csak szimplán elborult a ruszki vezetés agya, hogy levágtok minket a világról, ha megvédjük a népünket? Hát akkor basszátok meg.
Most akkor megbasztuk. Valaki nyer, valaki veszít. Mivel nyugaton élünk remélem mi. Nem erkölcsi okokból, mert az pont nulla a mi oldalunkon (is). Hanem anyagi érdekekből. De ennyi.
És az orosz lépések abszolút érthetők.
1991-ben megbukott egy állam. Széthullott. Nevezzük Szovjetuniónak.
Mert egy szegény nép azt hitte, dacolhat az egész világgal.
Megint ez lesz az orosszal? Nem tanultak?
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 452
10 439
113
Az egyik jármű egy gumikerekes Risz,nagy eséllyel orosz. Ami géppuskázik valami páncélozott technikát, őszinte legyek nem tudom mit. Talán MT-LB-t. Viszont a Risz-en nincs megülönböztető Z vagy O vagy V vagy az a negyedik spec. ákombákom amit használnak az oroszok.A kiírás szerint az esemény Obolon-ban történt
A jármű egy ukrán Varta, a lánctalpas pedig egy Sztrela-10.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 437
85 097
113
A kamu az volt, hogy blokkolni akartuk. Szijjártó szerint ilyen nem volt soha. Az első tegnapi hirek is az olaszokról, németekről és Ciprusról szóltak akik ellenzik. Aztán jött a szarkeverő Tusk, aki ott sem volt a tárgyalásokon és minket is belekevert. A többi nyugati média meg átvette, amit aztán a politikusok a kamu hírek alapján nehezményeztek.

A szlovák miniszterelnök már tegnap cáfolta, hogy elleneztük. Tipikus faknews propi volt.
Tusk egy gci. Az volt mindig is. Ő a lengyel Weber ...