Ha 2014ben megindít egy ilyen attackot, mert voltak oroszellenes pogromok, azt értem. Ez most konkrétan hazugság. Itt az emberek élete az ő lelkén szárad.
Volt szájkarate, de semmi extra ahhoz képest, ami mindig is volt. NATO/EU tagság nem nézett ki Ukrajnának. Most aggresszorok, megszállók, a helyi közvélemény igy is fog viszonyulni hozzájuk, kivéve néhány orosz területet. Elképzelni nem tudom, hogyan akarja majd irányítani.
Arra gondolj, hogy a régi Halál ötven órájás mondás, a "mit nyerünk azon amit vesztünk" mennyire aktuális?
Ukri atom (röhög egyet, de morcos lesz), aztán még aznap tömeges fegyverszállítmányok az Ukránoknak, pl. légvédelem és tankelhárítás kérdésében, és valószínűleg ennek folyamatos folytatása várható. Ha van egy légierőd, amivel operálni akarsz, illetve sok, sok páncélosod, mint Grúziában, nem mindegy mi jön ellened. nyugisan körözgetsz, mint Szíriában (ahol vsz el fog durvulni a helyzet hasonló okokból), vagy azért félve repülsz be, mész neki az első vonalaknak.
Így kénytelen vagy te megelőző csapást mérni (a la Kurszk, bombázás), minthogy belefuss abba, amibe nem szeretnél nagy számban.
Ezért általános támadást indítasz, méghozzá nem azzal, amit várnak, hanem olyannal, ami fogyóeszköz. De azért megmutatod, hogy szarsz a légvédelemre és első nap speckókat dobsz le az ellenséges kormány fővárosában.
Ahogy odaér a tűzérség, az első vonalaknak annyi, de annak oda kell érnie.
Ha Putyin akart volna valamit, nem most akarta. De ha már hadgyakorlat volt, meglépte. Kb. mostanra van értelmes haditerv, szerintem ezért is szünetelnek a harcok Kijevben, és ahogy felfejlődnek (nem egy óra), olyat fognak kapni a nyakukba az ukránok, hogy azonnal békét kötnek.
Ha nem, akkor viszont mindenki szarul jár: az ukránok tovább szenvednek, elveszítenek egy rakat fiatalt, és a wokekal szemben Putyin bukásával nem marad ellenfele. Vége.