1991-ben megbukott egy állam. Széthullott. Nevezzük Szovjetuniónak.Sokszor mondtam, írtam, de valahogy sokan nem akarták érteni. Az oroszokat nem az tartja vissza attól, hogy holnap bejelentsék az új Szut, és legkésőbb 1 hónap múlva uralják is, hogy nincs hozzá erejük, hanem, hogy van vesztenivalójuk. Amikor a nyugat a hadgyakorlat alatt bejelentette, hogy a szankciók már betárázva, ha bármit lépnek, és közben az ukik elkezdték felvonultatni a nehéztechnikát a szepik ellen, már sejthető volt, hogy baj lesz. Én reméltem, hogy a hadgyakorlatnak vége lesz, és az ukránok is megmaradnak a popójukon. De nem így lett, elkezdték lőni Donyecket, és betelt a pohár. Valószínűleg semmi durva nem volt, mármint ahhoz képest ami eddig volt, csak szimplán elborult a ruszki vezetés agya, hogy levágtok minket a világról, ha megvédjük a népünket? Hát akkor basszátok meg.
Most akkor megbasztuk. Valaki nyer, valaki veszít. Mivel nyugaton élünk remélem mi. Nem erkölcsi okokból, mert az pont nulla a mi oldalunkon (is). Hanem anyagi érdekekből. De ennyi.
És az orosz lépések abszolút érthetők.
Mert egy szegény nép azt hitte, dacolhat az egész világgal.
Megint ez lesz az orosszal? Nem tanultak?