[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 824
113
Te Boki......
A régi orosz szokás szerint, a hadműveletekért felelős parancsnokok félretájékoztatják a vezetőket.
Minden rendben folyik, ütjük az ellent = se lőszer, se üzemanyag, se légi támogatás, se erősítés.
Odafent Putyinék azt hiszik, minden ok., mert azt akarják hinni. Közben a valóság.........
A szóhasználatban "náci" most már röhejes.... Soviniszta, fasiszta talán. A nemzetiszocialista egész mást jelent. Kérlek, a náci szót ne használjátok, mert kontraproduktív, nem kicsit.
A pártatlan szemlélőknek (mint én is), az látszik, hogy propaganda itt is, ott is.... Eredmény azonban ukrán oldalon van. Már 3. napja képtelenek az orosz erők komoly sikert aratni....
Két lehetőség van:
1. igazi hősök az ukrán védők
2. Igazi balfaszok az oroszok...

"A szóhasználatban "náci" most már röhejes.... Soviniszta, fasiszta talán. A nemzetiszocialista egész mást jelent. Kérlek, a náci szót ne használjátok, mert kontraproduktív, nem kicsit."

Nem röhejes, konkrét cél van vele: aki nácik ellen harcol, az szovjet. Visszahozza a szovjet identitást.
 
  • Vicces
Reactions: vasszekely
W

Wilson

Guest
Pár rövid megállapítás:
1. a felvonuló konvojok, mintha gyakorlaton lennének, csúnyán lemaradva egymástól, és továbbra sem látom a csapat légvédelmet szinte sehol...
2. Már nyugaton is megkezdődtek a támadások ez nem jó hír eszkalálódik sajnos, nem erre számítottunk
3. a 2. hullám mintha modernebb technika lenne
4. 2 kárpátaljai halott, egy magyar sajnos RIP https://kuruc.info/r/3/240276/
5. A nyugat úgy tűnik olajat önt a tűzre fegyverek+pénz
6. Kijevnek valószínűleg ma lesz vége
7. Zelenszkij lelépett, már az országban sincs
8. Ma kaptak 350 millió $-t az USA-tól, + IMF is folyósítja az újabb!!! hitelt az ukránoknak
9. Az oroszok haladnak, de talán ők is gyorsabbra számítottak
10. Tuti magas az orosz áldozatok száma, de az ukrán is, viszont ők hazudnak róla, nem is kicsit
+1 Az oroszok érthetetlen dolgokat is művelnek, vagy éppen érthetetlenül nem vetnek be technikát, talán taktika
Hol olvastad, hogy Zelenszkij lelépett?
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Na jól megfogtad a mondandóm lényegét. Náci az, aki benne volt a náci pártban vagy annak a rendszernek az aktív embere volt. Annak a rendszernek majdnem 80 éve vége, uh a legfiatalabb is, aki ott aktív lehetett az 90 fölött van.
Technikailag igazad van, de gyakorlatilag az azov magát hasonlóan aposztrofálja, így de facto nácik.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113
Milyen népirtásról beszélsz ember? Ezt te se gondolhatod komolyan. Népirtás a délszláv háborúban volt. A nyelvtörvény nem szép dolog, de nem népirtás. A donyecki háború meg nem is lett volna Oroszország nélkül.

Megint nincs igazad. Népirtás nemcsak a délszláv háborúban volt. A nyelvtörvény meg valóban " nem szép dolog", de jelen esetben senkit nem érdekel. Az oroszt meg pláne nem. Tudod az orosz civil halottak számáról raktak be már számot mások. Bizony a "4 nulla a végén" meg az "5 nulla a végén" közötti nagyságrend között van. Keresd ki magadnak. No meg a pár millió külföldre (java része Oroszországba) menekült ... Ez utóbbiakról sem hallottál? Most kapcsoltad be a TV -t?
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 255
37 148
113
Ezt nem meri meglépni az erdögény mert az oroszok szétrúgják a pic.áját.
 
W

Wilson

Guest
Vigyázó szemeinket Mariupolra szegezzük....

"A következő napok egyikén Shoigu képviselői várhatóan Mariupolba érkeznek kihallgatásra. Az orosz harckocsik már Sartanban és Berdyansk közelében vannak."
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Ha a védők elszántak akkor a csecsenek hősi temetője lesz a város , de nagyon nem szeretném ha erre sor kerülne......
Tudod egy ember életében óriási lépés , hogy ha ölnie kell ! 1000 emberből jó ha 10 megtudja csinálni . A harci körülmények és a stressz ezen csak rontanak ! Ha ezt megspékeled rémhírekkel , legendákkal amivel porrá zúzod azt a kicsi akaratot is amit most a hős ukrán nacionalizmus bele plántált a védőkbe akkor borítékolhatóan nem az lesz amit leírsz ! Az elszántság az első harci érintkezésig fog tartani !
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 824
113
Állítólag nagy sorok vannak Oroszországban is a bankautomaták előtt, a háború kitörése óta napi 100milliárd rubelt vesznek ki az emberek, ők is attól tartanak összeomlik az orosz bankrendszer. (forrás nincs)

Az nem baj, mert ebből lesz a (hadi)kommunizmus Oroszországban. A nácik ellen harcolásból meg a szovjet identitás. Az általános mozgósításhoz ezek mind kellenek Oroszországban. (természetesen most orosz nézőpontból néztem, hogy mi baj és mi nem)
 
  • Tetszik
Reactions: Busho3301

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 775
9 203
113
Megint nincs igazad. Népirtás nemcsak a délszláv háborúban volt. A nyelvtörvény meg valóban " nem szép dolog", de jelen esetben senkit nem érdekel. Az oroszt meg pláne nem. Tudod az orosz civil halottak számáról raktak be már számot mások. Bizony a "4 nulla a végén" meg az "5 nulla a végén" közötti nagyságrend között van. Keresd ki magadnak. No meg a pár millió külföldre (java része Oroszországba) menekült ... Ez utóbbiakról sem hallottál? Most kapcsoltad be a TV -t?
Szóval Ukrajna felelőssége szerinted az összes donyecki halott, amikor eleve Oroszország miatt lett ott háború?
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 593
14 618
113
.
.
Most bőven megy "nem szovjet" technika, pl a Mi-8 legújabb verziói, vagy pl nagyon sok Ka-52 is repül.
Marginális amit bevetettek eddig.....
Most hogy a tüzérségi egységek is állásokba mentek, lesz az éjjel annyi prec csapás, hogy meg is unjuk nézegetni,elemezni őket.
(Khm.....mi-8 nem szovjet technika? o_O )
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
.
.
Az oroszoknak ez azért is jó, mert a csecsen harcosok háborús "fogyása" valójában jó az oroszoknak, tehát ők mindenképpen nyernek a bevetésükkel.
.
Viszont rizikó is a csecseneket felfegyverezni, és modern technikákra kiképezni, mert mindig ott van, hogy mikor fordulnak újra az oroszok ellen. Tehát jó eséllyel a legmodernebb cucc, amit az átlag csecsen a kezébe kap, az a géppisztoly, RPG szint.
Szerintem a csecsenek csak harcosok szintjén vannak tartva, nem katonák.
A Csecsenek még soha nem éltek ilyen jól mint most , hülyék lennének ezt feladni .
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 210
29 254
113
.
.
Van abban valami erősen furcsa, hogy az egykori háborús ősellenség csecsenek lettek az orosz sereg "sztárjai", és ahová az orosz nem tud, nem mer bemenni, ott jöjjenek a csecsenek.
.
A csecsenek azóta se lettek oroszok nyilván, lényegében csak zsoldosok ott, igy ez a "segitség" nagyon sokba fog putyinnak kerülni cashben.
A csecseneket sem fénymásolóval gyártják, se nem klónozzák (bármilyen egyformák is), ott is van mindenféle. Ha igazán oroszgyűlölő, keményvonalas dzsihadista csecsent szeretnél látni, tudok párat mutatni a Westbahnhofon. Érdekes, h a németek azt mondják, a csecsen menekültek milyen jól beilleszkedtek, Ausztriából meg ők voltak az elsők, akik leléptek az Iszlám Állatokhoz. Mikor a 19 éves csecsen óvónéni lelépett, utána derült ki, h az ovisoknak előtte már lefejezős videókat mutogatott.

Aki alatt nem volt forró a talaj, aki ki tudott békülni az új vezetéssel is, az meg maradt, és élvezi a jólétet, amivel az oroszok megvették a békét.

 

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 029
2 918
113
Tudod egy ember életében óriási lépés , hogy ha ölnie kell ! 1000 emberből jó ha 10 megtudja csinálni . A harci körülmények és a stressz ezen csak rontanak ! Ha ezt megspékeled rémhírekkel , legendákkal amivel porrá zúzod azt a kicsi akaratot is amit most a hős ukrán nacionalizmus bele plántált a védőkbe akkor borítékolhatóan nem az lesz amit leírsz ! Az elszántság az első harci érintkezésig fog tartani !
Oké ez igaz is lehet,de az oroszok erre alapozták a megszállást, és nem jött be
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
Tudod egy ember életében óriási lépés , hogy ha ölnie kell ! 1000 emberből jó ha 10 megtudja csinálni . A harci körülmények és a stressz ezen csak rontanak ! Ha ezt megspékeled rémhírekkel , legendákkal amivel porrá zúzod azt a kicsi akaratot is amit most a hős ukrán nacionalizmus bele plántált a védőkbe akkor borítékolhatóan nem az lesz amit leírsz ! Az elszántság az első harci érintkezésig fog tartani !
Pontosabban az első hulla meglátása ig!