[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

434 Hungaria

Well-Known Member
2022. február 24.
106
936
93
Kína már akkor eleget ad, ha nem tesz keresztbe az Oroszoknak más téren.
Nagyon nem érdeke a keresztbetétel most... tekintve, hogy proxy háborút vív az usával az orosz, Ukrajnában.

Ha az oroszokat kioltanák, mint a csikket, az amcsik kína felé fordulnának.... és az előbbutóbb ellesz döntve, hogy ki a góré a kettő közül.

Ez még korai lenne Kínának... , így most az érdeke, hogy Ukrajnában az oroszok győzzenek.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 997
23 122
113
Az oroszok deszantal akarják kievet bevenni.
na erre mondják hogy Mission Impossible . de azt is hogy vérfürdő lesz belőle :/

egyszerűbb lenne kiéheztetni őket,elvágni a víz és az áramszolgáltatást lezárni a ki és bevezető utakat, az érthető hogy szorítja az oroszokat az idő meg az is hogy nem akarják porigbombázni a város,de akkor is ..
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
:D

oKfUNNX.png


 
W

Wilson

Guest
figyu bármiféle elfogultság vagy drukk nélkül írom mit látok.

az oroszok tőrnek előrre egy cirka 50ezres hadsereggel (a tervezett jövőbeni magyar hadsereg létszáma csak viszonyítási alapnak)
egy túlerőben lévő ellene készülő ellenséggel szemben leharcolt rongy teknikával.
és folyyamatosan tör előrre 40-100 km eket megtéve naponta egyszerre több csapásirányba.
úgy hogy az ukrán meg se nagyon tudja állítani a fő csapásirányokat a mellék irányokat ideig óráig hátráltatja.
ukrán részről semmi kezdeményezés védekkezik halogat se egy támadásse egy ellentámadáscsak néha egy egy lokális akció ami esetleg kisebb sikerekkel jár.

az ukrán presztizs hibákat halmoz bevonul a városokba védekezni (miközbe a városok kis erőkkel is hetekig bírnák) de ezzel el is veszti az erejét bármiféle kezdeményezésre szétforgácsolja az erőit és várja az orosz ostromot. miközben az oroszok körbeveszik őket és haladbnak tovább...
hahó ez a villámháború (nemm állsz le városokat erődöket ostromolni hanem amit nem megy elfoglalni menetből bekeríted és majd késöbb amikor esik a morál foy a kaja ésa municó java részt megadja magát vagy a fele dezertál...) és te a villámháborút hozod fel az oroszok ellen miközbbe a másik mondataissal villámháborút vársz töllük...

az ukrán az erőddváros taktikával elbukta a háborút esélye nincs már innentől. max lokális kisebb akciókat tud véégrehajtani és ennyi...
miközben az orosz 40-100 km eket halad előrre és majd ha gondolja beveszi a városokat.. ráér utánna hisz ellesznek vágva a külvilágtól légihíd minden nélkül...

hülye lenne az orosz ostromra menni.
kievbe sem lessz nagy valami még pár napig max a jövőhéten.. mert a hlye ukrán presztizsből oda fog küldemni mindent vidékről 1helyre katlanba...

mariupolnak lessz nekiállva komolyabban a csecsenek villantása miatt honap de az sem városiharc csak a külső védőgyűrűk felszámolása lessz... majd hétfőn indul a buli ott is városba azt kell lerendezni hogy a rtöbbi napok óta 1 hete bekerített városok megadják magukat (legalábbis jó része) viszonylag csekély ellenállás után 1-1 komolyabb marad majd biztos mert mindig marad ami komolyabban ellenál de ennyi... kiev meg szépen lassan mutatva hogy tart az ostrom nem mentek el azz oroszok. miztán világoslessz hogy a fél ország elveszett a városok fele kapitulált egy begyedük könnyebb harcok után feladta és csak kis részük tart még ki az is kérdés meddig könnyen be lessz véve...
De mit csináljon az ukrán hadsereg az orosszal szemben nincsenek egy szinten sem haditechnikailag sem a létszáma tekintetében, ne tévesszen meg a jelenlegi helyzet az oroszok bármikor betudnak vetni jelentősebb erőket, a légteret ők uralják, szerintem az az egy esélye van az ukrán hadseregnek az orosszal szemben, megpróbálni a lehető legtovább húzni a háborút a nagyvárosokra támaszkodva az ukrán hadsereget a stratégiai pontok védelmére felhasználva és gerilla technikát alkalmazva.Kihasználva azt, hogy Putyin nem mehet bele egy elhúzódó háborúba éves ezzel elérni azt, hogy ne szenvedjenek olyan vereséget, ahol el kell fogadniuk a feltétel nélküli kapitulaciot...Ha az ukrán hadsereget egy az egyben bevetnék az orosz hadsereg ellen Ukrajna asztallap simasagu terepen az szerintem totális hülyeség lenne...
 
W

Wilson

Guest
Orosz hír......

Az ukrán csapatok megsemmisítették az összes vasúti csomópontot, amely Ukrajna és Oroszország vasútvonalait kötötte össze.

Erről az "Ukrán Pravda" számolt be az "Ukrzaliznicja" részvénytársaság sajtószolgálatának február 26-i nyilatkozatára hivatkozva.

Ma délután az ukrán hadsereg felrobbantotta és megsemmisítette az Orosz Föderációval összeköttetést. Ezt a döntést azért hozták, hogy megakadályozzák az orosz hadsereg felszereléseinek és személyzetének vasúton történő szállítását.

"Az oroszok felkérték, hogy állítsák helyre a kapcsolatot Ukrzaliznicja központi főhadiszállásával, állítólag humanitárius célból. Erre az ukrán diszpécserektől azt a választ kapták:" Orosz vonat, bassza meg magát! "- áll az üzenetben.

Amint az Ukrán Hírügynökség beszámolt róla, ma, február 26-án a Berdjanszki Városi Tanács bejelentette, hogy a Zaporozsje régióban található Berdjanszkban található egykori repülőtér területét orosz csapatok foglalták el.

Conelcassad
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
na erre mondják hogy Mission Impossible . de azt is hogy vérfürdő lesz belőle :/

egyszerűbb lenne kiéheztetni őket,elvágni a víz és az áramszolgáltatást lezárni a ki és bevezető utakat, az érthető hogy szorítja az oroszokat az idő meg az is hogy nem akarják porigbombázni a város,de akkor is ..
Az oroszoknak fel kell tölteniük a várost katonákkal, beszedni a kiosztott fegyvereket, meg úgy általában civilizált módon rendfenntartani.
Minél hamarabb tudják hitelesen megmutatni a kijevi lakosoknak, hogy megy ez máshogy is, mint azt sokan várják, annál hamarabb hiszik el az ukránok, hogy le kell tenniük a fegyvert.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
Bemenni bemehet, mint a törökök Szíriába, csak azt nem tudom mi a jogi helyzet, ha visszalőnek rájuk.
A sokszor citált 5. cikkely tudásom szerint arra vonatkozik, ha az egyik tagállam területét éri külső támadás. Magyarul: ha a román haditengerészet a Nagyonnagy-Románia projekt valóságba ültetése okán kalandozni indul, partraszáll Új-Zélandon és a kiwik netán honvédelmi jelleggel visszalőnek, akkor nekünk nem kell automatikusan Wellington-alsóra küldeni a magyar tengerészgyalogosokat a dunai flottillával. És persze viszont: román katonák se fogják vérüket ontani a magyar-chilei határért.
 

434 Hungaria

Well-Known Member
2022. február 24.
106
936
93
Orosz hír......

Az ukrán csapatok megsemmisítették az összes vasúti csomópontot, amely Ukrajna és Oroszország vasútvonalait kötötte össze.

Erről az "Ukrán Pravda" számolt be az "Ukrzaliznicja" részvénytársaság sajtószolgálatának február 26-i nyilatkozatára hivatkozva.

Ma délután az ukrán hadsereg felrobbantotta és megsemmisítette az Orosz Föderációval összeköttetést. Ezt a döntést azért hozták, hogy megakadályozzák az orosz hadsereg felszereléseinek és személyzetének vasúton történő szállítását.

"Az oroszok felkérték, hogy állítsák helyre a kapcsolatot Ukrzaliznicja központi főhadiszállásával, állítólag humanitárius célból. Erre az ukrán diszpécserektől azt a választ kapták:" Orosz vonat, bassza meg magát! "- áll az üzenetben.

Amint az Ukrán Hírügynökség beszámolt róla, ma, február 26-án a Berdjanszki Városi Tanács bejelentette, hogy a Zaporozsje régióban található Berdjanszkban található egykori repülőtér területét orosz csapatok foglalták el.

Conelcassad

Milyen mocskosszájúak ezek az ukránok... de nem ugyanígy bazmegeltek a kígyó-szigeteki ukránok az orosz hadihajónak? Akik ugye meghaltak.... aztán kiderült, hogy nagyon nem.

Dolgozik a nyugati bullshitgenerátor.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
Orosz hír......

Az ukrán csapatok megsemmisítették az összes vasúti csomópontot, amely Ukrajna és Oroszország vasútvonalait kötötte össze.

Erről az "Ukrán Pravda" számolt be az "Ukrzaliznicja" részvénytársaság sajtószolgálatának február 26-i nyilatkozatára hivatkozva.

Ma délután az ukrán hadsereg felrobbantotta és megsemmisítette az Orosz Föderációval összeköttetést. Ezt a döntést azért hozták, hogy megakadályozzák az orosz hadsereg felszereléseinek és személyzetének vasúton történő szállítását.

"Az oroszok felkérték, hogy állítsák helyre a kapcsolatot Ukrzaliznicja központi főhadiszállásával, állítólag humanitárius célból. Erre az ukrán diszpécserektől azt a választ kapták:" Orosz vonat, bassza meg magát! "- áll az üzenetben.

Amint az Ukrán Hírügynökség beszámolt róla, ma, február 26-án a Berdjanszki Városi Tanács bejelentette, hogy a Zaporozsje régióban található Berdjanszkban található egykori repülőtér területét orosz csapatok foglalták el.

Conelcassad
Ennek biztos örülnek “az ukránok” :(
 
W

Wilson

Guest
Akkor csak végszóként, mert nem akarok belerondítani az itteni "színvonalba".
Tökéletesen tisztában vagyok a helyzet komolyságával.
Amin röhögünk az a "Ctrl C, Ctrl W"- vel iderakott propaganda, meg az a végtelenül nagy korlátoltság és sötétség.
Igazából haragudni sem lehet rátok, az a csoda hogy tudtok írni...

Saját magatokat hazudtoljátok meg 3-4-naponta. Mókás volt olvasni, hogy még egy nappal a háború előtt is itt "leckéztettétek" atyáskodva a "hülye aggodalmaskodókat", hogy nem lesz itt háború, putyin nagymester kézben tartja a szitut, nem kell bedőlni a "nyugati propagandának", á la Bencsik Tyutyu...XD

Az első nap aztán csak órákik hetyetyéztetek, hogy "há' nem gondótam vóna"...XD

De szerencsére hamar megérkezett az iránymutatás, hogy hogyan is került a nagy vezér a nyugat ármánya folytán olyan helyzetbe, hogy nem tehetett mást...XD

Epikus ami itt megy. XD
De nyugi tényleg nem írok többet.
Majd max. ennek a végén, mert szorgalmasan mentem a hozzászólásokat, hogy közületek mikor melyik kurva nagy karosszékszakértő csinált segget a szájából és hányszor.
Meg élvezkedni a sírásorokon amikor majd szembejön a valóság...XD
Te karorvendeni jársz ide? Végül is az is egy hobby, de azért csak a tények kedvéért voltak itt jó páran akik biztosak voltak az invázióban sajnos nekik lett igazuk és nem azoknak köztük nekem akik viszont abban voltak biztosak, hogy nem lesz invázió.Hidd el mindenki jobban járt volna az utóbbival.

Tehát mégegyszer csakhogy meg értsd korántsem volt egyöntetű vélemény a HTKA-n abban, hogy nem lesz invázió sőt, az inváziót megelőzően pár napban inkább már azon vélemények voltak többségben, hogy valamilyen támadás lesz az oroszok részéről.

És még egy dolog Ukrajnában egy teljesen értelmetlen háború zajlik, ahol mind a két oldalon emberek halnak sebesültek meg, emberi életek mennek tönkre, hatalmas anyagi károk keletkeznek.....Persze lehet karorvendeni.....de szerintem (és ez nem a személyednek szól) egy ilyen helyzetben a kárörvendés szánalmas.....
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 379
8 565
113
na erre mondják hogy Mission Impossible . de azt is hogy vérfürdő lesz belőle :/

egyszerűbb lenne kiéheztetni őket,elvágni a víz és az áramszolgáltatást lezárni a ki és bevezető utakat, az érthető hogy szorítja az oroszokat az idő meg az is hogy nem akarják porigbombázni a város,de akkor is ..

Kiev kb 120 km-re fekszik a fehérorosz határtól. A körbekerítést, lezárást, elszigetelést 24 óra alatt, ha pechjük van akkor max 48 alatt kellett volna végrehajtaniuk.
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
501
2 652
93
Ennek a "titkos biolabor" ukrajna szerte információnak van bármi valóságalapja, vagy állhír lenne az egész? Csak azért kérdem, mert ha ez igaz lenne, az elég rémisztő, az amúgyis eldurvuló háborús szituációban. Konkrétan a bio/vegyi fegyverekre, ill lehetséges bevetésükre gondolva, ami mint tudjuk, a szegény ember atombombája.. Amúgy egyszerű állampolgárként, az ukiktól legalább annyira féltem az országot, mint az oroszoktól. Az ukiktól főleg, ha/amikor bekövetkezik a veszett fejsze nyele forgatókönyv.. Isten irgalmazzon mindannyiunknak, nem konvencionális fegyverek bevetése esetén.. Várom a híreket arról, hogy tárgyalnak a tűzszünetről, és a háború lezárásáról. Minnél előbb.
 
W

Wilson

Guest
Milyen mocskosszájúak ezek az ukránok... de nem ugyanígy bazmegeltek a kígyó-szigeteki ukránok az orosz hadihajónak? Akik ugye meghaltak.... aztán kiderült, hogy nagyon nem.

Dolgozik a nyugati bullshitgenerátor.
Vagy az ukrán de a lényeg az,hogy az ukránok az oroszokkal a vasúti kapcsolatot megszűntették.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
De mit csináljon az ukrán hadsereg az orosszal szemben nincsenek egy szinten sem haditechnikailag sem a létszáma tekintetében, ne tévesszen meg a jelenlegi helyzet az oroszok bármikor betudnak vetni jelentősebb erőket, a légteret ők uralják, szerintem az az egy esélye van az ukrán hadseregnek az orosszal szemben, megpróbálni a lehető legtovább húzni a háborút a nagyvárosokra támaszkodva az ukrán hadsereget a stratégiai pontok védelmére felhasználva és gerilla technikát alkalmazva.Kihasználva azt, hogy Putyin nem mehet bele egy elhúzódó háborúba éves ezzel elérni azt, hogy ne szenvedjenek olyan vereséget, ahol el kell fogadniuk a feltétel nélküli kapitulaciot...Ha az ukrán hadsereget egy az egyben bevetnék az orosz hadsereg ellen Ukrajna asztallap simasagu terepen az szerintem totális hülyeség lenne...
Mit csináljon? Most már semmit.
Az eddigi támadást illet volna visszaverni. A támadó félnek a védekezővel szemben legalább háromszoros túlerő kell.
De nemhogy túlerőt nem láttunk, hanem kibontakozó harcokat se sokat.
Hol van a védelem? Hol vannak a kiképzett egységek? Hol vannak a hadműveletek?
Krímnél, ami egy kb. egy úton lehet bejutni nincs egy nyomorult ellenőrzési pont, nincsenek egységek? Pedig azzal egész Dél-Ukrajnát meg lehet védeni. Egy nap alatt minden ellenállás nélkül 40-50km-t nyomulnak előre, miközben egy útakadály sincs. Se egy halogató harc. Azt a mennyiségű technikát, amivel ott és akkor az oroszok benyomultak illett volna legalább feltartóztatni.
Gerilla harccal elég nehéz háborút nyerni. Pláne Európában. És kell e bárkinek is ennyi áldozat, amivel jár.

És állításuk szerint 8 éve az oroszok ellen harcolnak. Az amerikaiak hetek óta a támadást szajkózták.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Az oroszoknak fel kell tölteniük a várost katonákkal, beszedni a kiosztott fegyvereket, meg úgy általában civilizált módon rendfenntartani.
Minél hamarabb tudják hitelesen megmutatni a kijevi lakosoknak, hogy megy ez máshogy is, mint azt sokan várják, annál hamarabb hiszik el az ukránok, hogy le kell tenniük a fegyvert.
Ez tiszta Expanse...
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle